Čištění zubů, kazy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sissi79
13.1.14 05:39

@Gina108 já mladýmu koupila v DM obarvovací vodičku a nestačila žasnout :mrgreen: výborná věc, aspoň věděljak to flinká :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1475
13.1.14 05:54

Kartáček: Curaprox (vyfasován od hygienistky, návštěvu doporučuji, myslím, že občasná investice stojí za to :)), čistím kokosákem nebo Weledou na mlíčňáky. Paradentózu mám, jelikož ji mám po mamince, takže s protézou stejně skončím. 7 let jsem kouřila a jedla ve FF, to taky udělalo svoje. Z listerinu a podobnejch :poblion: mě akorát zuby bolí. Žvejky nevedeme, mají umělý sladidla :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
13.1.14 06:29

Po každém jídle, takže klidně i 6× denně. Já mám zděděnou hodně velkou kazivost, takže nepomáhá ani to. A upřímně kdybych si je čistila jenom jednou, bylo by to nejspíš stejné. Vyzkoušeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
13.1.14 06:50

Ať čistím jak čistím, kazy mám a neustále, pořád přibývaj :pocitac: čistím 2×denně, používám Elmex, ústní vody…zubařka mi ještě radila zubní nit, ale vim že jsem líná a prostě bych se na ní brzo vykašlala, takže tu ještě nemám :D pusa plná plomb, ale jsou to jen zadní zuby, naštěstí…jednou si dám všude bílý, jen co teda vyhraju ve sportce nebo tak :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
MarkétkaBeruška
13.1.14 06:54

Já osobně si čistím zuby 2× denně a když jsem doma tak i 3× + zubní nití a ústní vodou a fluorové tablety (jiank ty jsou super i pro děti) i přesto je pro mě návštěva zubaře hrůza, vždy mám nějaký kaz, mluvila jsem o tom s doktorkou a ono jde i o to že tu vyšší kazivost zubů může mít člověk dannou genetiky, třeba jako já, a to proto dělám maximum, už ani ta doktorka neví co víc mi doporučit…

• Citovat
  • Upravit
346
13.1.14 07:35
@atominnka píše: Čistím 3× denně, někdy i víckrát, pokud jsme někde pryč, tak jen 2×. 6výkám orbitky, používám ústní vodu, 1× týdně elmex gel, zubní nitě. Techniku mám dle dr správnou, u hygienistky jsem nebyla. Sladké jím, ale snažím se ho omezovat. Kazy mám pořád :zed:
Dceři (3roky) čistím zuby já, 2× denně, po vyčištění pije jen vodu, nejí. Sladké jí, ale v rozumné míře. Bohužel, má už 2 kazy :zed:
Manžel si zuby přešmidlá (doslova!) 2× denně, nit ani ústní vodu nepoužívá. Zuby sice nemá nejbělejší (kouří), ale kazy nemá :pocitac:
K zubaři chodíme já a malá každých 6měsíců(malá častěji, když není hlídání beru ji s sebou), muž nebyl už 2 roky :roll:

Jako bych to psala ja. Muzu mit pripravky za nekolik stovek a cistit i 3×denne a kazy porad. Stejne tak muj syn. Mam je krasne bile, ale zkazene. Muj chlap nebile a zdrave. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
13.1.14 07:42

Je to hodně dáno geneticky. Já jsem na zuby flink a kazy mám asi dva, k zubařce chodím „na jistotu“ pro pochvalu. Čistím ráno /bez toho bych nevylezla z domu/, občas během dne, občas večer /jsem lenoch/. Střídám zubní pasty, paradontax a bělící, použivám zubní nit, bez té bych se neobešla. Jeden čas jsem používala hodně i zubní pudr, ale došel a nový jsem nekoupila. Občas ústní vodu, ale tu jak koupím tak mi ji vyberou děti.

U děti si zakládám na čistění ráno a večer, pak nesmí jíst a pijí už jen čistou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15498
13.1.14 08:03

Když mi zubařka naposled našla kazy, tak říká - lépe čistit. Mám pocit, že ať dělám, co dělám, tak se stejně kazy objeví. A koukám, že nejsem jediná. Po těch tabletách z DM se taky podívám. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
13.1.14 08:21

Holky kaz je infekcniho původu, tudiz není dedicny, ale je to jen vizitka hygieny a stravovacích návyků. Zuby stačí mýt jednou denně, ale je nutné mít správnou techniku, správnou velikost mezizubniho kartáčku, většina lidí používá menší velikost nez by měla. Mezizubni nit je fajn, ale spíše na přední zuby, stolicky málokdo umí vyčistit. Na kartáčky curaprox se vyprdnete, jsou moc měkké a tudiz by jste musely čistit dlouhou dobu aby jste ten plak všechen sundaly, lepší je střední tvrdost. Atd atd ale dobrá hygienistka nebo lekar by mel vše vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
13.1.14 08:22

Kazy už nemám, zuby čistím cca 6× denně, ústní voda v neustáé permanenci, zubařka je nadšená, že při tolika dětech mám tak krásně vyčistěné zuby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
13.1.14 08:23

A ještě k te genetice, někdo ma prostě lepší složení sliny, tak ten pak muze mít méně kazu nez ostatní. Ale zbytek je ovlivnitelny čištěním. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.1.14 08:58
@mihhulle píše:
Na kartáčky curaprox se vyprdnete, jsou moc měkké a tudiz by jste musely čistit dlouhou dobu aby jste ten plak všechen sundaly, lepší je střední tvrdost.

Zajimavý, všichhini zabaři u kterých jsem byla + hygienistka mi doporučovali tenhle kartáček. A od té doby, co jej používám, si dokážu zuby líp vyčisti než do té doby používaným středním. A bez krvácení dásní.

• Citovat
  • Upravit
190
13.1.14 09:02

Curaprox vyrábí kartáčky jenom ve stupních velké mekkosti. I ten nejmíň měkký je pořad dost měkký pro toho kdo ma velkou kazivost a není ochoten si čistit zuby alespoň 20 min. Například kartáčky tepe jsou lepší, ale nechci dělat reklamu a takových druhů je více..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
13.1.14 09:03

Ale nechci se hádat kdo je s ním spokojený tak ať jej používá klidně dále, ale prostě pro spoustu lidí je naprosto nevhodný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
13.1.14 17:22

@Muzz Jj, vím, teorii čištění znám. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie