Čištění zubů, kazy

Anonymní
13.1.14 00:05

Čištění zubů, kazy

Jak často si čistíte zuby? Jak dlouho? Čím vším? Čistíte si je správně a k zubaři chodíte jen na preventivní prohlídky a vždy bez kazů?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
13.1.14 00:14
@Anonymní píše:
Jak často si čistíte zuby? Jak dlouho? Čím vším? Čistíte si je správně a k zubaři chodíte jen na preventivní prohlídky a vždy bez kazů?

Co je na čištění zubů tak intimního, že to musíš dávat anonymně? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
13.1.14 00:16

Čistím si zuby minimálně 2× denně, miluju listerine vodu, přes den orbitky.. Prostě klasika a dobrej příklad dětem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7215
13.1.14 00:23
@sissi79 píše: Čistím si zuby minimálně 2× denně, miluju listerine vodu, přes den orbitky.. Prostě klasika a dobrej příklad dětem :nevim:

prosímtě, jak si přes ten tvůj trychtýř zvládáš čistit zuby? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.1.14 00:24
@Aletheia píše:
prosímtě, jak si přes ten tvůj trychtýř zvládáš čistit zuby? :think: :mrgreen:

To má na ten Listerín :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.14 00:25

Zuby si čistím taky dvakrát denně. Když není čas, tak to rozhodně není 2 minuty /ale štve mě to/. Když mám čas, tak klasický kartáček, jednosvazkový kartáček, mezizubní kartáčky. Někdy použiju elmex gel. Takže čistím třeba 10 minut. Ale někde dělám asi chybu. Stejně mám kazy :,(

• Citovat
  • Upravit
7215
@Gina108 píše:
To má na ten Listerín :mrgreen:
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79

:mrgreen: listerin v kombinaci se zvonem :mrgreen: ideální, doporučuju :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4620
13.1.14 00:43
@Anonymní píše:
Zuby si čistím taky dvakrát denně. Když není čas, tak to rozhodně není 2 minuty /ale štve mě to/. Když mám čas, tak klasický kartáček, jednosvazkový kartáček, mezizubní kartáčky. Někdy použiju elmex gel. Takže čistím třeba 10 minut. Ale někde dělám asi chybu. Stejně mám kazy :,(

U hygienistky jsi byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.1.14 00:52

Čistím 3× denně, někdy i víckrát, pokud jsme někde pryč, tak jen 2×. 6výkám orbitky, používám ústní vodu, 1× týdně elmex gel, zubní nitě. Techniku mám dle dr správnou, u hygienistky jsem nebyla. Sladké jím, ale snažím se ho omezovat. Kazy mám pořád :zed:
Dceři (3roky) čistím zuby já, 2× denně, po vyčištění pije jen vodu, nejí. Sladké jí, ale v rozumné míře. Bohužel, má už 2 kazy :zed:
Manžel si zuby přešmidlá (doslova!) 2× denně, nit ani ústní vodu nepoužívá. Zuby sice nemá nejbělejší (kouří), ale kazy nemá :pocitac:
K zubaři chodíme já a malá každých 6měsíců(malá častěji, když není hlídání beru ji s sebou), muž nebyl už 2 roky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
13.1.14 00:57

@atominnka to je asi i dost vrozený…někdo může dělat první poslední a je v 50ti s protézou a někomu se ty kazy prostě nedělají:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.1.14 01:07

@geilens já to budu mít asi po tatím, ten má ten samý problém… moje mami má ve 48 kazy 2 :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.1.14 01:17

@atominnka chybu vidím v tom čištění zubů několikrát denně. Pokud si umíš vyčistit zuby pořádně, tak to úplně stačí jednou denně. Pokud to neumíš, zajdi za hygienistkou, ona ti je i vyleští, takže se budeš cítit lépe. Přestaň s tím věčným šmrdláním a uvidíš, že se to zlepší ;)
Mmch zkus si pořídit ty obarvovací tablety na zubní plak (mají v DM u kartáčků). To ti ukáže, zda čistíš dobře nebo ne, stojí cca 50Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4750
13.1.14 01:32

Čistim dvakrát denně. Mám úzké mezery a časté mezizubní kazy. Teď je dlouho klid, ale jednou jsem se nějak zapomněla na kontroly a zubarka našla asi pět kazu. Normálně jsem to obrečela a nechala si předělat všechny plomby na bílé. Po téhle zkušenosti jsem investovala do nejdražšího modelu kartáčku oralB a jsem spokojena. Na kazy mi má zubarka doporučila elmex oranžovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.1.14 01:36

@Gina108 dělám jen to, co mi řekla dr :nevim: po těch tabletách kouknu, díky za tip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.