Zánět osmičky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
38
11.1.14 12:28

zánět osmičky?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli některá z Vás nemá zkušenost se zánětem dásně vzadu za osmičkou? Už jsem to měla asi před rokem, paní zubařka mi to tam nějak vyčistila a bylo to v pohodě, teď si myslím, že mám to samé. Myslíte, že mi ho nebude chtít vytrhnout? (ještě bych se tomu ráda vyhla). No a ještě jsem se chtěla zeptat, jak to je, když Vám ten zub chtějí vytrhnout pod narkózou, jestli jsou před tím normální předoperační vyšetření (jako krev atd.) a jestli to můžu odmítnout a chtít to bez narkózy. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4780
11.1.14 12:33

Já myslím že osmičky se netrhají nikdy v narkóze. Jen v lokální anestezii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.1.14 12:35

Narkoza není přece nutná :think: S osmičkama se chodí na sál na stomatochirugii - dostaneš andělíčka, opíchají, dají roušku, vyrvou, zašijou, pak si na chvíli lehneš, aby věděli, že nezkolabuješ. Pokud je vyrostlá, nebývá nutné ani to a vytrhne jí doktor normálně ve své ordinaci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
11.1.14 12:36

Trhají se i v anestezii, ale jenom někde a to ani nevím kde :mrgreen: já to tak měla u obou osmiček a jednu mám nedávno za sebou a docela jsem si pak užila, ještě že už to je za mnou :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
11.1.14 12:41
@Sibyla0 píše:
Narkoza není přece nutná :think: S osmičkama se chodí na sál na stomatochirugii - dostaneš andělíčka, opíchají, dají roušku, vyrvou, zašijou, pak si na chvíli lehneš, aby věděli, že nezkolabuješ. Pokud je vyrostlá, nebývá nutné ani to a vytrhne jí doktor normálně ve své ordinaci :nevim:

No já jsem právě četla, že se to dělá pod narkózou, pokud někdo chce a zaplatí si to nebo v komplikovaných případech a já mám z narkózy hrůzu ještě větší, než z trhání zubů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
11.1.14 12:41

Šla bych je vytrhnout a po mé zkušenosti velmi ráda. Trhání osmiček v dnešní době vůbec nebolí. Maximálně tak píchnutí anestezie není moc příjemné a pak už necítíte nic. Pokud jsou teda osmičky normálně už venku vyrostlé. Tak jsem to měla já, trhání jsem se bála x let a odkládala to. Nakonec mě už fakt bolely a nebyla jiná možnost. Vytrhnutí všech 4 jsem měla během měsíce. A bylo to naprosto v pohodě. Trhání jsem skoro necítila kdybych věděla o co jde už si je nechám vytrhnout dávno. S něma jsem se trápila a bez nich je to tisíckrát lepší. Akorát asi týden po vytrhnutí mě bolela ta rána hlavně večer, ale vzala jsem si lék od bolesti a bylo. Za mě rozhodně vytrhnout..od té doby mám klid a zuby nebolí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
11.1.14 12:42

No a ještě jsem se chtěla zeptat, jestli tam mám opravdu ten zánět, je v pořádku, když si ji odmítnu nechat vytrhnout, než se to přeléčí? Abych ji nějak nenaštvala, že ji do toho mluvím nebo tak, ale slyšela jsem, že přes zánět to bolí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.1.14 12:43

@IvetLeJa To je kravina, mě je vysekávali z dásně, nevyrostlé. Právě kvůli zánětu a problémům. A dělali mi to jak jsem psala, na sálku, ale ne pod narkozou. Nic jsem necítila a pak jsem dostala prášky, takže to nebolelo. Pokud je venku a dá se tím pádem chytit nějakým nástrojem, udělá to normálně tvůj zubař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
11.1.14 12:48

Když je tam zánět tak podle mě ti právě doporučí ty zuby vytrhnout. Já jsem někde slyšela, že se ATB na to se nedávají dneska. Ale nevím to jistě možná je to blbost. Každopádně trhání normálně vyrostlých osmiček se dělá normálně u zubaře v lokálním umrtvení. Jak už tu psaly holky, ani při vysekávání zubu z dásně, když ještě nejsou vyrostlé se nepoužívá celková anestezie. Není ktomu důvod. Toto se, ale už dělá v nemocnici nebo u stomatochirurga co vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50127
11.1.14 12:56

Mně už vytrhli všechny 4 osmičky a nikdy jsem neměla narkozu. Vždycky mi to zubař umrtvil a pak jednou dloubnul a zub byl venku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50127
11.1.14 13:00
@AnitAma píše:
Když je tam zánět tak podle mě ti právě doporučí ty zuby vytrhnout. Já jsem někde slyšela, že se ATB na to se nedávají dneska.

Pokud je ten zánět i pod tou osmičkou, tak ti zubařka napíše ATB, u jednoho zubu jsem to tak měla, trhala mi ho před rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
11.1.14 13:03
@MUFICE píše:
Mně už vytrhli všechny 4 osmičky a nikdy jsem neměla narkozu. Vždycky mi to zubař umrtvil a pak jednou dloubnul a zub byl venku ;)

No a dělá se před tím trháním rentgen? Brácha mi třeba tvrdí, že mu ho nedělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50127
11.1.14 13:13
@IvetLeJa píše:
No a dělá se před tím trháním rentgen? Brácha mi třeba tvrdí, že mu ho nedělala…

Moje zubařka ho dělá, aby viděla, kam vedou kořeny. Je možné, že to každý nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.1.14 13:13
@IvetLeJa píše:

No je to lepší, vidí, jak jsou velký kořeny a jak rostou. Mě teda dělali, ale já je neměla venku, právě na rentgenu se ukázalo, že rostou úplně naležato, proto mě bolelo všechno a proto tam byl zánět. Já teda antibiotika dostala, i jsem to měla zašitý, ale taky to byl daleko větší zásah, když nejsou venku, musí se dáseň rozříznout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
11.1.14 13:25

Měla jsem to dvakrát, v těhotenství :? Bolelo to jako prase! Zubař mi to vyčistil dal drén a dvakrát jsem šla ještě na výměnu. Neměla jsem ji pořádně vylezlou a zanítila se mi ta dáseň, jak se pod ní dostával bordel.
Na vytrhnutí se chystám už x let, zatím jsem se nedokopala, je to pro mě noční můra :zed:
Rozhodně si nech nejdřív přeléčit zánět, pokud to půjde. Se zánětem totiž hůř funguje umrtvení. A narkóza na trhání se nedává, vždyť při narkóze musíš mít hadici v krku a to by asi nebylo možný, když by ti pak ta rána krvácela.
Ale co vim, je možnost zaplatit si analgosedaci. Já bych to brala všema deseti, fakt z toho mám hrůzu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.