Čistý příjem domácnosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
15.7.11 17:45
Barusak78 píše:
Vidíš, to jsem úplně zapomněla :lol: Největší výdaje jsem měla dřív za páteční a sobotní hospody, případně taxík domů :lol:

Jo a já vlastně každý týden posezení na kafíčku a to spolklo min 200,–… Taky „zbytečnost“ :think:
Při každém nákupu něco dobrého domů ke kávě… teď už jen pro návštěvy. Zakladatelko, hledej, najdeš! Jsem toho vážně příkladem, já si taky vždycky myslela, že mám málo a při údivu, kam to strkám, jsem jen řekla, že fakt nevím! :-D

Příspěvek upraven 15.07.11 v 17:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.11 17:45

Zakladatelko: myslim, ze ti rozumim. Taky jsem takova byla - plat 35 tis a nic moc jsem neusetrila. Vis co mi pomohlo?
Zalozila jsem si sporici ucet. Na bezny ucet, kam chodila vyplata, jsem dala trvalak na 10000, a penize odchazely den, dva po vyplate a zila jsem s tim, co mi zbylo. Poprvy to bylo krusny, ale pak jsem si zvykla. Ted s detmi nemam problem - z materske jsem usetrila co se da a rodicak tim obcas dorovnam.
Je to opravdu o courani, o obedech, vecerich a tak :wink:

• Citovat
  • Upravit
3400
15.7.11 17:47

No víš, pokud oba pracujete teprve dva roky, tak jste ještě mladý a tak si ty penízky užívejte. Sociálové opravdu nejste. To fakt ne. Zkuste vypátrat kde je chyba, když z toho nevyjdete. Ono u vas zatím fakt bohatě stačí nenadělat si žádné dluhy a zkusit měsíčně aspoň 2tis bokem. To by opravdu neměla být taková tragédie dát bokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
15.7.11 17:47

S přítelem máme nejakých 45 tis (do nedavna krapek víc,protože s náma žil bratr),nad poměry si nežijeme,občas je to od výplaty k výplatě n.. divný co?
Stačí se zamyslet kam co padá
Máme mimco,to samo spolkne bez oblečení cca 3000.Navíc se přiznám,že ráda za malou utracim (oblečení,drobné hračky + věci co „nutne“ potřebuje)
Přítel jezdí do práce autem,auto používáme na nákupy,výlety,návštěvy,přesuny po úřadech či lékařích(jsem tehu a se sockou a druhým dítětem se nepotahnu),takže za benzin taky necháme dost
Nájem 11tis
Jídlo,co s náma nežije bratr,tak utratime za jídlo a další drogerii do domacnosti tak 6000
Pak máme spoření pro malou,urazovku celé rodiny,telefony na paušály
Rádi zajdeme na dobré papu,do kina,či na menší výlet (jenže i mensi výlet s dítětem spolkne dost peněz)

Takže by nám zbývalo dost peněz,kdyby nás netizily úvěry a kredity,celkem cca 300 tis a když to člověk platí každé zvlášť,tak se z toho hold vyklube pořádná suma,teď nám schválili konsolidaci,takže kreditek se zbavíme a v závěru budeme platit o skoro 5000 tis měsíčně méně
Takže bacha na kredity ;-)

Těším se až se finanční situace srovná a já budu moct pravidelně chodit na kosmetiku,masáže,ke kadernikovi,na nehty nebo tak něco :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.7.11 17:51
Miarei píše:
S přítelem máme nejakých 45 tis (do nedavna krapek víc,protože s náma žil bratr),nad poměry si nežijeme,občas je to od výplaty k výplatě n.. divný co?
Stačí se zamyslet kam co padá
Máme mimco,to samo spolkne bez oblečení cca 3000.Navíc se přiznám,že ráda za malou utracim (oblečení,drobné hračky + věci co „nutne“ potřebuje)
Přítel jezdí do práce autem,auto používáme na nákupy,výlety,návštěvy,přesuny po úřadech či lékařích(jsem tehu a se sockou a druhým dítětem se nepotahnu),takže za benzin taky necháme dost
Nájem 11tis
Jídlo,co s náma nežije bratr,tak utratime za jídlo a další drogerii do domacnosti tak 6000
Pak máme spoření pro malou,urazovku celé rodiny,telefony na paušály
Rádi zajdeme na dobré papu,do kina,či na menší výlet (jenže i mensi výlet s dítětem spolkne dost peněz)

Takže by nám zbývalo dost peněz,kdyby nás netizily úvěry a kredity,celkem cca 300 tis a když to člověk platí každé zvlášť,tak se z toho hold vyklube pořádná suma,teď nám schválili konsolidaci,takže kreditek se zbavíme a v závěru budeme platit o skoro 5000 tis měsíčně méně
Takže bacha na kredity ;-)

Těším se až se finanční situace srovná a já budu moct pravidelně chodit na kosmetiku,masáže,ke kadernikovi,na nehty nebo tak něco :-)

Jj na kreditky bacha. Ono to sice nic nestojí, když včas zaplatíš, ale cílem je, aby zákazník na platbu párkrát zapomněl a to jsou pak úroky :twisted: Tak zakladatelko, ať vás ani nenapadne něco takového pořizovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
15.7.11 17:58

On i kontokorent se zdá neškodný ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
15.7.11 17:58

Mame to stejne na bydleni nam odejde 16tisic a jeste usetrime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
15.7.11 20:18
Anonymní píše:
Zajímalo by mě kolik je Váš čistý příjem domácnosti a jak s těmi penězi zvládáte vyjít. Máme s přítelem dohromady 37 000 Kč, peníze nám stále nestačí, máme pocit, že žijeme jak sociálové. Uvědomujeme si, že s takovým příjmem žijí celé rodiny a úplně normálně vyjdou. Přemýšlíme kde je chyba, nemáme pocit, že bychom zbytečně rozhazovali. Žijeme v podnájmu 11 000 Kč/ měsíc, děti nemáme.
Asi se potřebujeme naučit hospodařit s penězi (oba pracujeme 2 roky a stejnou dobu spolu i bydlíme)

cist mesicny prijem 37 000… :palec: :palec: :palec:
11 000 za najem a bez deti´=26 000kc na mesic :palec: :palec:
co propboha kupujete ze nevyzijete???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
15.7.11 20:20
Anonymní píše:
Právě že nic neušetříme, žijeme od výplaty k výplatě.Proto mě zajímá s kolika vystačíte Vy.
Zakladatelka

od vyplaty k vyplate :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nezlob se na mne ale zijete si jak krali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
15.7.11 20:22
peggy.sl píše:
Nás je šest, dva dospěláci a čtyři děti. Na měsíc potřebujeme 60 tisíc.
8-o 8-o 8-o 8-o 8-o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
15.7.11 20:27
1simona1 píše:
Anonymní píše:
Právě že nic neušetříme, žijeme od výplaty k výplatě.Proto mě zajímá s kolika vystačíte Vy.
Zakladatelka
od vyplaty k vyplate :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nezlob se na mne ale zijete si jak krali..

Jenomže + jídlo 6tis + splátka auta 3tis + benzín (nevím kolik), něco ušetřit musí, ale jsou tam i další výdaje…(předpokládám, že má zakladatelka mobil, internet atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
15.7.11 20:28
1simona1 píše:
peggy.sl píše:
Nás je šest, dva dospěláci a čtyři děti. Na měsíc potřebujeme 60 tisíc.
8-o 8-o 8-o 8-o 8-o
Čemu se divíš??? :nevim: :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
15.7.11 20:28
Anonymní píše:
Dvacet tisíc na měsíc, máme jedno dítě, ještě ušetřím, bez dluhů, žijeme si více než slušně, chce to umět hospodařit, je mi z toho smutno, my bychom měli s vaším příjmem našetřeno za rok 204tisíc :wink:
:palec: :palec: :palec: my sice nemame deti ale snazime se… mame cca 40 000 na mesic -15 000 hypoteka,do prace jezdime autem,=5000 benzin na mesic,5000-6000 jidlo jednou za tri mesice ve velkem a pak jem dokupjeme,pritel kurak=3000 cigara,kosmetika 500 na mesic obcas hadriky a mame min.,liska 1000 mesicne,a vyzijeme :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
15.7.11 20:29
Scarlett2011 píše:
Tak my jsme meli s manzelem taky tolik, kdyz jsme jeste bydleli v Praze.
Ale meli jsme dohromady 10 000Kc dluhy. Najem 15 000Kc, kazdy tyden v hospode, min. jednou tydne v kine. Za jidlo taky cca 6 000Kc. Oba kuraci, takze to taky spolklo spoustu penez.
Takze pokud nemate dluhy, opravdu nechapu, jakto ze nevyjdete.
Zkus si to vazne psat. Clovek se pak divi, kam penize mizi a mozna si i uvedomi, jak moc rozhazuje.
Naopak ted mame dite, jsme bez dluhu, zijeme skromne, nekourime a nepijeme a mesicne dame stranou polovinu toho, co vydelame.
Takze ono to vazne jde, jen musi byt ta vule neutracet. :-)
Skarlet ty jsi nás strašně pobavila napsala jsi to fakt suprovně. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
15.7.11 20:29
Anonymní píše:
Anonymní píše:
Zajímalo by mě kolik je Váš čistý příjem domácnosti a jak s těmi penězi zvládáte vyjít. Máme s přítelem dohromady 37 000 Kč, peníze nám stále nestačí, máme pocit, že žijeme jak sociálové. Uvědomujeme si, že s takovým příjmem žijí celé rodiny a úplně normálně vyjdou. Přemýšlíme kde je chyba, nemáme pocit, že bychom zbytečně rozhazovali. Žijeme v podnájmu 11 000 Kč/ měsíc, děti nemáme.
Asi se potřebujeme naučit hospodařit s penězi (oba pracujeme 2 roky a stejnou dobu spolu i bydlíme)
mam dojem ze by jsis mela skusit vyjit z RD 7600 a pridavku, pak by jsi zjistila co to je zivorit :twisted: :twisted:
zamysli se nad sebou a naucte se hospodarit s penezma :twisted:
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný