Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Barusak78 píše:
Vidíš, to jsem úplně zapomnělaNejvětší výdaje jsem měla dřív za páteční a sobotní hospody, případně taxík domů
Jo a já vlastně každý týden posezení na kafíčku a to spolklo min 200,–… Taky „zbytečnost“ ![]()
Při každém nákupu něco dobrého domů ke kávě… teď už jen pro návštěvy. Zakladatelko, hledej, najdeš! Jsem toho vážně příkladem, já si taky vždycky myslela, že mám málo a při údivu, kam to strkám, jsem jen řekla, že fakt nevím! ![]()
Příspěvek upraven 15.07.11 v 17:46
Zakladatelko: myslim, ze ti rozumim. Taky jsem takova byla - plat 35 tis a nic moc jsem neusetrila. Vis co mi pomohlo?
Zalozila jsem si sporici ucet. Na bezny ucet, kam chodila vyplata, jsem dala trvalak na 10000, a penize odchazely den, dva po vyplate a zila jsem s tim, co mi zbylo. Poprvy to bylo krusny, ale pak jsem si zvykla. Ted s detmi nemam problem - z materske jsem usetrila co se da a rodicak tim obcas dorovnam.
Je to opravdu o courani, o obedech, vecerich a tak ![]()
No víš, pokud oba pracujete teprve dva roky, tak jste ještě mladý a tak si ty penízky užívejte. Sociálové opravdu nejste. To fakt ne. Zkuste vypátrat kde je chyba, když z toho nevyjdete. Ono u vas zatím fakt bohatě stačí nenadělat si žádné dluhy a zkusit měsíčně aspoň 2tis bokem. To by opravdu neměla být taková tragédie dát bokem.
S přítelem máme nejakých 45 tis (do nedavna krapek víc,protože s náma žil bratr),nad poměry si nežijeme,občas je to od výplaty k výplatě n.. divný co?
Stačí se zamyslet kam co padá
Máme mimco,to samo spolkne bez oblečení cca 3000.Navíc se přiznám,že ráda za malou utracim (oblečení,drobné hračky + věci co „nutne“ potřebuje)
Přítel jezdí do práce autem,auto používáme na nákupy,výlety,návštěvy,přesuny po úřadech či lékařích(jsem tehu a se sockou a druhým dítětem se nepotahnu),takže za benzin taky necháme dost
Nájem 11tis
Jídlo,co s náma nežije bratr,tak utratime za jídlo a další drogerii do domacnosti tak 6000
Pak máme spoření pro malou,urazovku celé rodiny,telefony na paušály
Rádi zajdeme na dobré papu,do kina,či na menší výlet (jenže i mensi výlet s dítětem spolkne dost peněz)
Takže by nám zbývalo dost peněz,kdyby nás netizily úvěry a kredity,celkem cca 300 tis a když to člověk platí každé zvlášť,tak se z toho hold vyklube pořádná suma,teď nám schválili konsolidaci,takže kreditek se zbavíme a v závěru budeme platit o skoro 5000 tis měsíčně méně
Takže bacha na kredity ![]()
Těším se až se finanční situace srovná a já budu moct pravidelně chodit na kosmetiku,masáže,ke kadernikovi,na nehty nebo tak něco ![]()
Miarei píše:
S přítelem máme nejakých 45 tis (do nedavna krapek víc,protože s náma žil bratr),nad poměry si nežijeme,občas je to od výplaty k výplatě n.. divný co?
Stačí se zamyslet kam co padá
Máme mimco,to samo spolkne bez oblečení cca 3000.Navíc se přiznám,že ráda za malou utracim (oblečení,drobné hračky + věci co „nutne“ potřebuje)
Přítel jezdí do práce autem,auto používáme na nákupy,výlety,návštěvy,přesuny po úřadech či lékařích(jsem tehu a se sockou a druhým dítětem se nepotahnu),takže za benzin taky necháme dost
Nájem 11tis
Jídlo,co s náma nežije bratr,tak utratime za jídlo a další drogerii do domacnosti tak 6000
Pak máme spoření pro malou,urazovku celé rodiny,telefony na paušály
Rádi zajdeme na dobré papu,do kina,či na menší výlet (jenže i mensi výlet s dítětem spolkne dost peněz)Takže by nám zbývalo dost peněz,kdyby nás netizily úvěry a kredity,celkem cca 300 tis a když to člověk platí každé zvlášť,tak se z toho hold vyklube pořádná suma,teď nám schválili konsolidaci,takže kreditek se zbavíme a v závěru budeme platit o skoro 5000 tis měsíčně méně
Těším se až se finanční situace srovná a já budu moct pravidelně chodit na kosmetiku,masáže,ke kadernikovi,na nehty nebo tak něco
Takže bacha na kredity
Jj na kreditky bacha. Ono to sice nic nestojí, když včas zaplatíš, ale cílem je, aby zákazník na platbu párkrát zapomněl a to jsou pak úroky
Tak zakladatelko, ať vás ani nenapadne něco takového pořizovat ![]()
Mame to stejne na bydleni nam odejde 16tisic a jeste usetrime.
Anonymní píše:
Zajímalo by mě kolik je Váš čistý příjem domácnosti a jak s těmi penězi zvládáte vyjít. Máme s přítelem dohromady 37 000 Kč, peníze nám stále nestačí, máme pocit, že žijeme jak sociálové. Uvědomujeme si, že s takovým příjmem žijí celé rodiny a úplně normálně vyjdou. Přemýšlíme kde je chyba, nemáme pocit, že bychom zbytečně rozhazovali. Žijeme v podnájmu 11 000 Kč/ měsíc, děti nemáme.
Asi se potřebujeme naučit hospodařit s penězi (oba pracujeme 2 roky a stejnou dobu spolu i bydlíme)
cist mesicny prijem 37 000…
![]()
11 000 za najem a bez deti´=26 000kc na mesic
![]()
co propboha kupujete ze nevyzijete???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Anonymní píše:
Právě že nic neušetříme, žijeme od výplaty k výplatě.Proto mě zajímá s kolika vystačíte Vy.
Zakladatelka
od vyplaty k vyplate
nezlob se na mne ale zijete si jak krali..
peggy.sl píše:
Nás je šest, dva dospěláci a čtyři děti. Na měsíc potřebujeme 60 tisíc.
1simona1 píše:Anonymní píše:od vyplaty k vyplate
Právě že nic neušetříme, žijeme od výplaty k výplatě.Proto mě zajímá s kolika vystačíte Vy.
Zakladatelka![]()
![]()
nezlob se na mne ale zijete si jak krali..
Jenomže + jídlo 6tis + splátka auta 3tis + benzín (nevím kolik), něco ušetřit musí, ale jsou tam i další výdaje…(předpokládám, že má zakladatelka mobil, internet atd.)
1simona1 píše:Čemu se divíš???peggy.sl píše:
Nás je šest, dva dospěláci a čtyři děti. Na měsíc potřebujeme 60 tisíc.![]()
![]()
![]()
![]()
Anonymní píše:
Dvacet tisíc na měsíc, máme jedno dítě, ještě ušetřím, bez dluhů, žijeme si více než slušně, chce to umět hospodařit, je mi z toho smutno, my bychom měli s vaším příjmem našetřeno za rok 204tisíc
Scarlett2011 píše:Skarlet ty jsi nás strašně pobavila napsala jsi to fakt suprovně.
Tak my jsme meli s manzelem taky tolik, kdyz jsme jeste bydleli v Praze.
Ale meli jsme dohromady 10 000Kc dluhy. Najem 15 000Kc, kazdy tyden v hospode, min. jednou tydne v kine. Za jidlo taky cca 6 000Kc. Oba kuraci, takze to taky spolklo spoustu penez.
Takze pokud nemate dluhy, opravdu nechapu, jakto ze nevyjdete.
Zkus si to vazne psat. Clovek se pak divi, kam penize mizi a mozna si i uvedomi, jak moc rozhazuje.
Naopak ted mame dite, jsme bez dluhu, zijeme skromne, nekourime a nepijeme a mesicne dame stranou polovinu toho, co vydelame.
Takze ono to vazne jde, jen musi byt ta vule neutracet.
Anonymní píše:Anonymní píše:mam dojem ze by jsis mela skusit vyjit z RD 7600 a pridavku, pak by jsi zjistila co to je zivorit
Zajímalo by mě kolik je Váš čistý příjem domácnosti a jak s těmi penězi zvládáte vyjít. Máme s přítelem dohromady 37 000 Kč, peníze nám stále nestačí, máme pocit, že žijeme jak sociálové. Uvědomujeme si, že s takovým příjmem žijí celé rodiny a úplně normálně vyjdou. Přemýšlíme kde je chyba, nemáme pocit, že bychom zbytečně rozhazovali. Žijeme v podnájmu 11 000 Kč/ měsíc, děti nemáme.
Asi se potřebujeme naučit hospodařit s penězi (oba pracujeme 2 roky a stejnou dobu spolu i bydlíme)![]()
zamysli se nad sebou a naucte se hospodarit s penezma