Čistý příjem domácnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20557
17.7.11 19:03
Anonymní píše:
Tak já mám měsíčne tak 15 000,– a manžel asi 20 000,–. Z mé vyplaty platím stavebko, penzijko, (takže ušetřím 2000,–) inkaso a jiné pravidelné poplatky kolem 10 000,–. Takže mi zbudou 3 000,–, další 3 000,– mi dává měsíčně manžel na domácnost. Takže mám 6000,– ze kterých platím nákupy, případné opravy auta (máme starší a furt je co opravovat). Manžel ze své výplaty utratí odhaduju tak ještě 2000 měsíčně (někdy jde na nákup, nebo jiné mimořádné výdaje) a zbytek ušetří. Teď čekáme miminko a kupovala se spousta věcí, a kromě toho, že mi manžel asi 2× dal o 2000 na měsíc víc jsem to všechno nakoupila a poplatila z toho, co mám běžně na měsíc. Takže já ušetřím 2000, manžel min. 10 000,–, z 35000,– tedy měsíčně utratíme asi 20000 - 22000,– a rozhodně si myslím, že si žijeme dobře a ne jak sociálové. Kdybysme chtěli ušetřit, tak vím, že na jídle bysme se mohli hodně uskromnit, ale pokud máme na něco chuť, tak si to koupíme.
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale jak psaly holky, piš si jeden měsíc, co všechno kupuješ a platíš a budeš se divit, kam všude peníze jdou nebo za co utrácíte příliš, aniž byste museli.A jen pro příklad, moje sestřenice dělá na 1/2 úvazek, protože dálkově studuje, takže má měsíčně 7 tis. její manžel nosí domů 11-12 tis., májí dvě děti 13 a 9 let, bydlí v rodinném domě (takže v zimě dost peněz za topení, …) a vyjdou. Sice před výplatou už to bývá krušnější, ale vyjdou. A to ještě většinou zvládnout i ušetřit na dovolenou. Je to všechno o tom, jak hospodařit.

Teda ta tvoje sestřenka musí být kouzelnice. Se dvěmi dětmi vyjít s tak málo penězi, klobouk dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
17.7.11 19:39

nooo, tak klobouk dolů před těmi co žijí z 20tis. měsíčně…jsme tři (další člen přibyde v říjnu), máme tři psy a velký dům…a neutrácíme a přesto nám 40tis. nestačí a stačit nebude :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.7.11 20:01
DianaAndílek píše:
nooo, tak klobouk dolů před těmi co žijí z 20tis. měsíčně…jsme tři (další člen přibyde v říjnu), máme tři psy a velký dům…a neutrácíme a přesto nám 40tis. nestačí a stačit nebude :oops:

No… my taky máme velký dům a mamka s náma musela vyžít s životním minimem na rodinu… :nevim: Je to o hospodaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.7.11 20:03

Někdy by nebylo od věci znát kraj, kde lidi žijou. Protože všude se žije jinak. I když se to zdá podobné, tak třeba co se týká cen energií a potravin, hodně se to liší. Ono totiž v malém městečku dáte za jídlo jednou tolik než ve velkém městě v hypermarketu. Vlastně i bydlení, ale to je potom trochu úměrné průměrným platům v daném kraji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
17.7.11 21:12
DianaAndílek píše:
nooo, tak klobouk dolů před těmi co žijí z 20tis. měsíčně…jsme tři (další člen přibyde v říjnu), máme tři psy a velký dům…a neutrácíme a přesto nám 40tis. nestačí a stačit nebude :oops:

to Vam zbyva po zalaceni vsech uctu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
17.7.11 21:15
Pomka píše:
Někdy by nebylo od věci znát kraj, kde lidi žijou. Protože všude se žije jinak. I když se to zdá podobné, tak třeba co se týká cen energií a potravin, hodně se to liší. Ono totiž v malém městečku dáte za jídlo jednou tolik než ve velkém městě v hypermarketu. Vlastně i bydlení, ale to je potom trochu úměrné průměrným platům v daném kraji…

Tak to tedy nevim bydlim bydlim 8km od Brna na vesnici a za bydleni jsme platili o asi o 200000min nez v Brne takze taky neni pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
17.7.11 21:17
kattkka píše:
DianaAndílek píše:

nene to je se vším všudy…elektrika 5000,–- voda 2000,–- telefony 3500,–-, leasing 5000,–-, atd. nafta, jídlo, oblečení, kosmetika, zvířectvo, obuv, pojištění, spoření…bydlíme v královéhradeckém kraji mmch a do místa podnikání dojíždíme třeba i 5× denně 17km…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.7.11 21:22
kattkka píše:
Pomka píše:
Někdy by nebylo od věci znát kraj, kde lidi žijou. Protože všude se žije jinak. I když se to zdá podobné, tak třeba co se týká cen energií a potravin, hodně se to liší. Ono totiž v malém městečku dáte za jídlo jednou tolik než ve velkém městě v hypermarketu. Vlastně i bydlení, ale to je potom trochu úměrné průměrným platům v daném kraji…
Tak to tedy nevim bydlim bydlim 8km od Brna na vesnici a za bydleni jsme platili o asi o 200000min nez v Brne takze taky neni pravda

To je ale pěkná sumička, už, ne? Za ušetřených 200tis. se už dá něco zrekonstruovat a do Brna 8km není moc… určitě tam jezdí MHD, nebo i tak, je to kousek. Záleží jak kde a jak který byt, no, je to taky různé, ale určitě v Praze se pořídí rodinný dům za 3× tolik než jinde v Čechách (neberu velká města) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.7.11 21:24
DianaAndílek píše:
kattkka píše:
DianaAndílek píše:
nene to je se vším všudy…elektrika 5000,–- voda 2000,–- telefony 3500,–-, leasing 5000,–-, atd. nafta, jídlo, oblečení, kosmetika, zvířectvo, obuv, pojištění, spoření…bydlíme v královéhradeckém kraji mmch a do místa podnikání dojíždíme třeba i 5× denně 17km…

Jenomže tady v diskuzi se počítalo vlastně jen s nutnými výdaji, takže spoření a pojištění bys do toho jakoby počítat neměla, jestli mi rozumíš. To bys měla započíst do peněz, které vám z výplaty „zbývají“, a které potom spoříte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
17.7.11 21:28
Pomka píše:
kattkka píše:
Pomka píše:
Tak to tedy nevim bydlim bydlim 8km od Brna na vesnici a za bydleni jsme platili o asi o 200000min nez v Brne takze taky neni pravda
To je ale pěkná sumička, už, ne? Za ušetřených 200tis. se už dá něco zrekonstruovat a do Brna 8km není moc… určitě tam jezdí MHD, nebo i tak, je to kousek. Záleží jak kde a jak který byt, no, je to taky různé, ale určitě v Praze se pořídí rodinný dům za 3× tolik než jinde v Čechách (neberu velká města) :think:

No my hlavne kupovali novy byt o rozloze 60m a v Brne novy byt o rozloze 47m vysel o 200tisic vic.Mimochodem pritel jezdi do prace 1,5 hodky busem,tramvaji a pote vlakem.Ono usetrenych asi ne pac nevim ale skoro 2miliony na ucte jsme nevlastnili :lol: ale nevim proc to pisu :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
17.7.11 21:30
Pomka píše:
DianaAndílek píše:
kattkka píše:
DianaAndílek píše:
nene to je se vším všudy…elektrika 5000,–- voda 2000,–- telefony 3500,–-, leasing 5000,–-, atd. nafta, jídlo, oblečení, kosmetika, zvířectvo, obuv, pojištění, spoření…bydlíme v královéhradeckém kraji mmch a do místa podnikání dojíždíme třeba i 5× denně 17km…
Jenomže tady v diskuzi se počítalo vlastně jen s nutnými výdaji, takže spoření a pojištění bys do toho jakoby počítat neměla, jestli mi rozumíš. To bys měla započíst do peněz, které vám z výplaty „zbývají“, a které potom spoříte.

No to se pocitalo po odectu vseho co zbyva.Proste to co ti musi odejit a pote ti zustava nejaka castka a z te vyzijes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.7.11 21:32
kattkka píše:
Pomka píše:
kattkka píše:
Pomka píše:
To je ale pěkná sumička, už, ne? Za ušetřených 200tis. se už dá něco zrekonstruovat a do Brna 8km není moc… určitě tam jezdí MHD, nebo i tak, je to kousek. Záleží jak kde a jak který byt, no, je to taky různé, ale určitě v Praze se pořídí rodinný dům za 3× tolik než jinde v Čechách (neberu velká města) :think:
No my hlavne kupovali novy byt o rozloze 60m a v Brne novy byt o rozloze 47m vysel o 200tisic vic.Mimochodem pritel jezdi do prace 1,5 hodky busem,tramvaji a pote vlakem.Ono usetrenych asi ne pac nevim ale skoro 2miliony na ucte jsme nevlastnili :lol: ale nevim proc to pisu :oops: :oops:

Já ti rozumím, ale ušetřili jste tedy 200tis. než kdybyste si byt pořídili v brně a ke všemu menší. A 8km už není do Brna daleko (to dojíždění je blbý, to je jasný). Chtěla jsem tím říct, že od Brna 8km je malá vzdálenost na to, aby tam byl veliký rozdíl v cenách bytů. Naopak, hodně lidí pořizuje bydlení v klidných okrajích měst, nebo vesničkách a ceny jsou tam kolikrát vyšší než ve městech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
17.7.11 21:36

Pomko: jenomze kdyz on nedela v Brne ale za Brnem a na druhe strane nez bydlime takze dojizdeni naprd :lol: ale uz jsme si zvykli co jineho.Autem je to lepsi to je v praci za 40minut.Ale o hodne drazsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.7.11 21:40
kattkka píše:
Pomko: jenomze kdyz on nedela v Brne ale za Brnem a na druhe strane nez bydlime takze dojizdeni naprd :lol: ale uz jsme si zvykli co jineho.Autem je to lepsi to je v praci za 40minut.Ale o hodne drazsi.

Cesty do práce jsou vždycky docela velkou položkou. Naštěstí mě se to netýká (sice jdu do práce 2km péšo :-D ), ale známí taky dost projedou. I busem, o autě nemluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
17.7.11 21:52
Pomka píše:
kattkka píše:
Cesty do práce jsou vždycky docela velkou položkou. Naštěstí mě se to netýká (sice jdu do práce 2km péšo :-D ), ale známí taky dost projedou. I busem, o autě nemluvě.

Jsou.ale u nas to jinak nejde.Ne vzdy je prace u bydliste jasne mohl to mit chlap 10minut do prace ale zase jsme tam nechteli bydlet se nam to tam nelibi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný