Čistý příjem domácnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15074
18.7.11 15:49

Tak jiný maso nebo bezmasa, třeba smaženej květák:-)

peggy.sl píše:
viviena píše:
tak třeba dnes máme kuřecí vývar, pečený bůček, brambory, rajčatkový salát…
skelet 13,90 kč
mrkev , cibulka 4,00 kč
drobení do polívky půl balíčku 13,00 kč
brambory - 6,00 kč máme 1 kg za 3 kč
rajčata 15,00
bůček 79 kč
polívku a maso máme na dva dny..
jíme uplně normálně, dětí jogurt, sladkost, ovoce..ale nemám žádné zásoby, dojde nám mléko, olej, mouka, máslo, všechno koupim až když už nemám, nepotřebují mít doma zásobu na tří měsíce..koupim třeba čočku, udělám hrnec polívky, a další týden na kyselo..za par korun..šetření je moje srdeční záležitost, kamarádky si chodí pro rady, a má to většinou uspěch..jsou nadšené, že něco ušetři..
No jo no, jenže u nás by bůček neprošel…Nežerou mi tlustý maso… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
viviena
18.7.11 16:17

tak třeba ten květák, a ještě bych ušetřila víc. :-)

• Citovat
  • Upravit
20557
18.7.11 16:25
viviena píše:

No to už je lepší… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.7.11 16:27
peggy.sl píše:
viviena píše:

A nebo brokolice.Kdyz je v akci je levnejsi jak kvetak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
viviena
18.7.11 16:31

nebo ovocné knedlíky.. :palec:
ty asi udělám ve středu..

• Citovat
  • Upravit
viviena
18.7.11 16:34
laducha píše:
kattkka píše:
peggy.sl píše:
viviena píše:
Ahoj…jsme 2 dospělí, 3 dětí..na jídlo máme měsíčně 4 500,– kč…a vyjdu, je to jen o tom uvažovat co nakoupit, uvařit…ušetřit se může na všem..
Vivieno můžu se zeptat, co jíte?? To je hrozně málo peněz pro pět lidí… :think:
1000kc na tyden taky mi to prijde strasne malo.
My máme kolikrát i míň. Dá se to, jen musí člověk pořád přemýšlet, co a jak uvařit a už mě to FAKT nebaví. Ale půl roku ještě vydržím a třeba se šikne nějaká práce.

tak asi nejsem v tom šetření sama, taky mě to někdy nebaví, ale zatím to jde..vždy něco vymyslím.. :-D

• Citovat
  • Upravit
15074
18.7.11 18:02

Nebo mletý maso:-)

kattkka píše:
peggy.sl píše:
viviena píše:
A nebo brokolice.Kdyz je v akci je levnejsi jak kvetak :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
18.7.11 18:12

Tý jo,nestačit s 37 tis? 8-o To je teda luxus.Já kdysi v začátcích svý kariéry brala 14 tis.(pracovala jsem jen 3 dny v týdnu)a přítel hledal práci(přistěhoval se ke mě z jihu čech)a vyžili jsme oba.A to jsem měla ještě spoření a nouzí jsme určitě netrpěli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
18.7.11 18:12

My teda na jídle až tak nešetříme, vařím, co nám chutná, ale z těch levnějších jídel rádi děláme:
buřtguláš, zeleninové placičky (vařená zelenina - co zrovna je, vajíčko, strouhanka, koření) - buď osmažit na pánvičce, nebo dát do trouby na plech, zapečené brambory se zeleninou, luštěniny, … a hodně taky děláme husté polívky a k tomu jen chleba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
18.7.11 18:33

tak já mít na měsíc 37 000 tak si žiju v luxusu!!!!Náš příjem je dohromady kolem 22 000.- na poplatky padne polovina a druhá polovina je na jídlo a běžné věci kolem domácnosti,a naše autíčko měsíčně taky spolkne kolem 1500,vařit se snažím na 2 dny a vařím zcela obč.jídla manža se kolikrát spokojí i s bramborem a kyškou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
20.7.11 13:45

ty jooo, já mít 37OOO,– pro 2 lidi tak si pískám a neřeším vůbec nic :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
20.7.11 17:05

Ahoj, zkus si přečíst tento článek. Mě to pomohlo. Narazila jsme na to, když jsem hledala paní na úklid a našla i tuto radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
2.8.11 22:04

Já jsem na mateřský a dohromady máme 22tisíc.
2300 nájem, 2700 inkaso, 1000 mobil 300 internet, 5000 úvěr, 600 spoření, 2× za půl roku povinné ručení 2000Kč......plínky 400 měsíčně, jídlo..........?? Každopádně se taky celkem bojí, jak s penězma vystačíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.11 12:08

Tak jdu taky přispět. :)
Jsme 3, synovi je 3,5 roku.
Dohromady máme příjmy 29 000Kč.
Výdaje za bydlení+voda, elektřina, mobily, net, pojistky a benzín cca. 11 000Kč.
Takže zbývá 18 000Kč, z kterých utratíme za jídlo asi 6000Kč a ještě jsem zapomněla na manželovy cesty do práce a léky, to jsou tak ty další 2000Kč.
No a pak zbývá čistých 10 000Kč, které ušetříme, když nejsou žádné jiné výdaje, ale teď jsem třeba synovi kupovala novou autosedačku, kamarádce svatební dar, tchán měl narozeniny, takže za to padlo nějakých 5000Kč, ale dalších 5000Kč jsme ušetřili. Takže měsíčně ušetříme těch 5-10 000Kč a to žijeme tak nějak rozumně, jako nevyskakujeme si, vařím doma a snažím se levně, do restaurace jdeme tak 1× za čtvrt až půl roku. No ale zase neškudlíme nezdravě, máme každý den teplé jídlo, jogurty, ovoce, zeleninu, většinou i něco na zub a sem tam si uděláme i nějakou drobnou radost.

• Citovat
  • Upravit
24320
11.8.11 12:21

Me by spis zajimalo jak dopadla zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný