Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
jitkabokule píše:monikalysa píše:Nokattkka píše:Tak my tyto rezervy máme, ale podotýkám, že díky manželovi, věřím, že z malého příjmu si není co odkládat, ale to, že někdo sotva vyžije z 8.000 a druhej z 20.000 tak prostě je. Ten z těch 8.000 živoří, druhej žije. Ale nikdo nemá právo ho za to, že neživoří z 8.000 napadatPomka píše:Sporeni hezky-ale kdyz me odejde pracka prijdu o opraci tak ho nevyuziju respektive ne hned.Pokud neodkladas na sporici ucet.kattkka píše:Já si třeba spořím
Me by zajimalo kolik z Vas si odklada na strycka prihodu.
Jeste jinak kolik z Vas ma rezervy na ucte.Kdyz ti odejde pracka nebo porste cokoliv jinho.Nebo se ti opozdi RD apod......Jinak mě zde na E-miminu prostě udivuje a docela mě děsí, kolik rodin je závislých na přesném datumu příchodu RP. Nedokáži si to představit, nemít na jídlo proto, že se zpozdí kvůli svátkům. No je vidět, jak si zde lidi žijou nad poměry, jak hlásá naše slavná vláda…
a bude nám ještě…jeětě líp.Včera vylezlo z politiků že Kalousek chce už tak vysoké DPH ještě zvýšit na 19%
Moni…buď ráda že jsi kde jsia ještě taky:
http://www.novinky.cz/…-prijem.html
No, je to fakt děs, co ta vláda vymýšlí… Tak snad nebude mít dlouhého trvání, jenom mě udivuje, že letos nemaj „prázdniny“, ale radši pořád vymejšlej, co kde sebrat těm nejchudším.
![]()
My mame asi tak 16 tis.dohromady.Dva dospeli a dve deti.Moc toho neusetrime.Ale snazime se
Inko ja byt tebou tak se snazim jak vzekla setrit,nehyrit moc…pro strycka prihodu.Pak jako kdyz najdes
Jitka
Nedavno jsem cetla v novinach, ze clovek by mel mit nasetreno na 5 mesicu zivota, tak aby prezil, kdyz treba ztrati praci, nebo onemocni apod.
Takze tak nejak nasetreno mame pro vsechny pripady a pak samozrejme, co nam zbyde z vyplaty taky davame stranou. Jenze pak se objevi nejaky necekany vydaj a je po nasetrenych penezich. ![]()
Děkuji všem za příspěvky. Budeme se snažit zapisovat výdaje, ať víme kam ty peníze mizí.
Hlavně se musíme snažit našetřit rezervu, aby bylo když se něco stane. V tuto chvíli např. na novou ledničku nemáme a to je chyba.
Zakladatelka
Jj,taky jsme měli něco málo našetřeno,žádná velká sláva to sice nebyla,ale něco jo. Říkám si super,teď pokud se něco málo ještě ušetří,tak si můžem udělat nějakou radost a koupit něco pro sebe, a v zápětí na to odešla pračka,měsíc na to noťas, hned potom foťák, přišly složenky na odvoz odpadu,pojistka na byt a manželova pojistka a z rezervy nám zbylo kulové
a můžem z té almužny šetřit zase nanovo ![]()
Tak s tímhle příjmem bych měsíčně ušetřila 18 tisíc…zaplatila bych nájem 11 tisíc…a 8 tisíc pro nás dva je na měsíc slušné…a to do toho počítám každodenní dojíždění do práce autem, kadeřníka, nehty atd…úplně v klidu
Taky na to koukám jestli si nedělá někdo srandu
Ne já vím že asi ne, co? Zakladatelko
My máme měsíčně cca 23tisíc, děti 6 a 8 let, nájem 3000 a tento měsíc jsem ušetřila 13000kč
Když se chce…všechno jde ![]()
ww píše:
Taky na to koukám jestli si nedělá někdo srandu![]()
![]()
Ne já vím že asi ne, co? Zakladatelko
My máme měsíčně cca 23tisíc, děti 6 a 8 let, nájem 3000 a tento měsíc jsem ušetřila 13000kč
Když se chce…všechno jde
Roka87 píše:
Tak s tímhle příjmem bych měsíčně ušetřila 18 tisíc…zaplatila bych nájem 11 tisíc…a 8 tisíc pro nás dva je na měsíc slušné…a to do toho počítám každodenní dojíždění do práce autem, kadeřníka, nehty atd…úplně v klidu
To je nereálné. 11 000 nájem, 3000 splátka auto, autem do práce nejzdíme a stejně měsíčně min. 2000 benzín, k tomu jídlo a jsme na cca 22000, telefon, internet atd.
Rozhodně bysmě měli něco našetřit, ale tolik určitě nejde.
Zakladatelka
Anonymní píše:Roka87 píše:To je nereálné. 11 000 nájem, 3000 splátka auto, autem do práce nejzdíme a stejně měsíčně min. 2000 benzín, k tomu jídlo a jsme na cca 22000, telefon, internet atd.
Rozhodně bysmě měli něco našetřit, ale tolik určitě nejde.
Zakladatelka
Myslím ale, že těch 10tis. byste ušetřit měli. Jestli to neušetříte, tak fakt pohledej, kde utrácíte, protože potom je to v drobnostech. Zkuste jeden měsíc poplatit tyhle pravidelný výdaje, a kupovat nezbytné jídlo, resp. se snažit neutrácet za sladkosti a tak a uvidíš, že to jde. Sama určitě víš, když si to spočítáš, že to jít musí ![]()
Zakladatelko - a co máte za auto? To jezdíte tankem, ne?
My máme dvě auta, manžel dojíždí 4 km do práce, já to mám 12, takže denně min. 24 km jenom do práce. Plus ještě vozím ráno děti do školky (3 km tam) a pak odpoledne nazpátek. Bydlíme na vesnici, takže auta jsou u nás opravdu v pernamenci a projezdíme s obouma dohromady max. tak 1800 Kč. Je pravda, že jsme auta vybírali tak, aby žraly co nejmíň.
Taky si myslím, že byste tu desítku ušetřit mohli. A je divný, že nevíš, za co jste ty peníz utratili.
PetraJ píše:
Zakladatelko - a co máte za auto? To jezdíte tankem, ne?
My máme dvě auta, manžel dojíždí 4 km do práce, já to mám 12, takže denně min. 24 km jenom do práce. Plus ještě vozím ráno děti do školky (3 km tam) a pak odpoledne nazpátek. Bydlíme na vesnici, takže auta jsou u nás opravdu v pernamenci a projezdíme s obouma dohromady max. tak 1800 Kč. Je pravda, že jsme auta vybírali tak, aby žraly co nejmíň.Taky si myslím, že byste tu desítku ušetřit mohli. A je divný, že nevíš, za co jste ty peníz utratili.
Máme Ford Mondeo r.v. 2003, jsme z Prahy a ve městě to samozřejmě žere hodně, potom nějaké výlety…
Jo Mondeo, tak to jo. To má brácha a pomalu aby si sebou vozili cisternu s benzínem. ![]()
PetraJ píše:
Jo Mondeo, tak to jo. To má brácha a pomalu aby si sebou vozili cisternu s benzínem.
Nemám pocit, že by to bylo až tak hrozné. Máme spotřebu 6-8 l/ 100km
Tak já mám měsíčne tak 15 000,– a manžel asi 20 000,–. Z mé vyplaty platím stavebko, penzijko, (takže ušetřím 2000,–) inkaso a jiné pravidelné poplatky kolem 10 000,–. Takže mi zbudou 3 000,–, další 3 000,– mi dává měsíčně manžel na domácnost. Takže mám 6000,– ze kterých platím nákupy, případné opravy auta (máme starší a furt je co opravovat). Manžel ze své výplaty utratí odhaduju tak ještě 2000 měsíčně (někdy jde na nákup, nebo jiné mimořádné výdaje) a zbytek ušetří. Teď čekáme miminko a kupovala se spousta věcí, a kromě toho, že mi manžel asi 2× dal o 2000 na měsíc víc jsem to všechno nakoupila a poplatila z toho, co mám běžně na měsíc. Takže já ušetřím 2000, manžel min. 10 000,–, z 35000,– tedy měsíčně utratíme asi 20000 - 22000,– a rozhodně si myslím, že si žijeme dobře a ne jak sociálové. Kdybysme chtěli ušetřit, tak vím, že na jídle bysme se mohli hodně uskromnit, ale pokud máme na něco chuť, tak si to koupíme.
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale jak psaly holky, piš si jeden měsíc, co všechno kupuješ a platíš a budeš se divit, kam všude peníze jdou nebo za co utrácíte příliš, aniž byste museli.
A jen pro příklad, moje sestřenice dělá na 1/2 úvazek, protože dálkově studuje, takže má měsíčně 7 tis. její manžel nosí domů 11-12 tis., májí dvě děti 13 a 9 let, bydlí v rodinném domě (takže v zimě dost peněz za topení, …) a vyjdou. Sice před výplatou už to bývá krušnější, ale vyjdou. A to ještě většinou zvládnout i ušetřit na dovolenou. Je to všechno o tom, jak hospodařit.