Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
peggy.sl píše:1simona1 píše:Čemu se divíš???peggy.sl píše:
Nás je šest, dva dospěláci a čtyři děti. Na měsíc potřebujeme 60 tisíc.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
to je jako obivuhbodny pohled, ze 4 deti ,ne ze jako koukam ve zlem ![]()
Pomka píše:1simona1 píše:Jenomže + jídlo 6tis + splátka auta 3tis + benzín (nevím kolik), něco ušetřit musí, ale jsou tam i další výdaje…(předpokládám, že má zakladatelka mobil, internet atd.)Anonymní píše:od vyplaty k vyplate
Právě že nic neušetříme, žijeme od výplaty k výplatě.Proto mě zajímá s kolika vystačíte Vy.
Zakladatelka![]()
![]()
nezlob se na mne ale zijete si jak krali..
i kdyz to vse spocitas tak maji pekne prachy ![]()
1simona1 píše:peggy.sl píše:to je jako obivuhbodny pohled, ze 4 deti ,ne ze jako koukam ve zlem1simona1 píše:Čemu se divíš???peggy.sl píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
Optimální by bylo sto litrů měsíčně…
![]()
gsimča píše:Scarlett2011 píše:Skarlet ty jsi nás strašně pobavila napsala jsi to fakt suprovně.
Tak my jsme meli s manzelem taky tolik, kdyz jsme jeste bydleli v Praze.
Ale meli jsme dohromady 10 000Kc dluhy. Najem 15 000Kc, kazdy tyden v hospode, min. jednou tydne v kine. Za jidlo taky cca 6 000Kc. Oba kuraci, takze to taky spolklo spoustu penez.
Takze pokud nemate dluhy, opravdu nechapu, jakto ze nevyjdete.
Zkus si to vazne psat. Clovek se pak divi, kam penize mizi a mozna si i uvedomi, jak moc rozhazuje.
Naopak ted mame dite, jsme bez dluhu, zijeme skromne, nekourime a nepijeme a mesicne dame stranou polovinu toho, co vydelame.
Takze ono to vazne jde, jen musi byt ta vule neutracet.
Příspěvek upraven 15.07.11 v 20:37
1simona1 píše:Pomka píše:i kdyz to vse spocitas tak maji pekne prachy1simona1 píše:Jenomže + jídlo 6tis + splátka auta 3tis + benzín (nevím kolik), něco ušetřit musí, ale jsou tam i další výdaje…(předpokládám, že má zakladatelka mobil, internet atd.)Anonymní píše:od vyplaty k vyplate
Právě že nic neušetříme, žijeme od výplaty k výplatě.Proto mě zajímá s kolika vystačíte Vy.
Zakladatelka![]()
![]()
nezlob se na mne ale zijete si jak krali..
Neříkám, že ne, jsou sami dva… něco ale spolknou drobnější výdaje, ale ve finále je to opravdu v blbůstkách, který se za měsíc nastřádají.
1simona1 píše:Anonymní píše:
Dvacet tisíc na měsíc, máme jedno dítě, ještě ušetřím, bez dluhů, žijeme si více než slušně, chce to umět hospodařit, je mi z toho smutno, my bychom měli s vaším příjmem našetřeno za rok 204tisíc![]()
![]()
my sice nemame deti ale snazime se… mame cca 40 000 na mesic -15 000 hypoteka,do prace jezdime autem,=5000 benzin na mesic,5000-6000 jidlo jednou za tri mesice ve velkem a pak jem dokupjeme,pritel kurak=3000 cigara,kosmetika 500 na mesic obcas hadriky a mame min.,liska 1000 mesicne,a vyzijeme
a kdysi sem kurila jak fabrika a ted penizky odkladam do obalky a fakt koukam kolik mam usetrene
![]()
peggy.sl píše:1simona1 píše:Optimální by bylo sto litrů měsíčně…peggy.sl píše:to je jako obivuhbodny pohled, ze 4 deti ,ne ze jako koukam ve zlem1simona1 píše:Čemu se divíš???peggy.sl píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
to verim ![]()
Je to doopravdy jenom si napsat kolik máte dokupy potom napsat všechny odtahy i zhruba za benzín,televize nějaký výdaj navíc o kterém víte atd. a pak musí vyjít výsledek.A hlavně hlídat peníze za jídlo,pokud si dáš limit na týden 2 000,– tak nesmíš utratit víc a pokud ano tak to hned odepiš v rozpočtu,jídlo to je největší prevít kde ti peníze utečou.Přeji ti hodně štěstí ať ti to i tvému muži vyjde a věř co ušetříš teť tak potom budeš šťastná že jsi někde ušetřila a nebudeš muset brát žádnou půjčku.Ahojky ![]()
Anonymní píše:Anonymní píše:mam dojem ze by jsis mela skusit vyjit z RD 7600 a pridavku, pak by jsi zjistila co to je zivorit
Zajímalo by mě kolik je Váš čistý příjem domácnosti a jak s těmi penězi zvládáte vyjít. Máme s přítelem dohromady 37 000 Kč, peníze nám stále nestačí, máme pocit, že žijeme jak sociálové. Uvědomujeme si, že s takovým příjmem žijí celé rodiny a úplně normálně vyjdou. Přemýšlíme kde je chyba, nemáme pocit, že bychom zbytečně rozhazovali. Žijeme v podnájmu 11 000 Kč/ měsíc, děti nemáme.
Asi se potřebujeme naučit hospodařit s penězi (oba pracujeme 2 roky a stejnou dobu spolu i bydlíme)![]()
zamysli se nad sebou a naucte se hospodarit s penezma
Jako milá zlatá, zakladatelka nemůže za to, že TY musíš vyjít z RP! Tak neútoč, jsi trapná!!!! ![]()
monikalysa píše:Anonymní píše:Jako milá zlatá, zakladatelka nemůže za to, že TY musíš vyjít z RP! Tak neútoč, jsi trapná!!!!Anonymní píše:mam dojem ze by jsis mela skusit vyjit z RD 7600 a pridavku, pak by jsi zjistila co to je zivorit
Zajímalo by mě kolik je Váš čistý příjem domácnosti a jak s těmi penězi zvládáte vyjít. Máme s přítelem dohromady 37 000 Kč, peníze nám stále nestačí, máme pocit, že žijeme jak sociálové. Uvědomujeme si, že s takovým příjmem žijí celé rodiny a úplně normálně vyjdou. Přemýšlíme kde je chyba, nemáme pocit, že bychom zbytečně rozhazovali. Žijeme v podnájmu 11 000 Kč/ měsíc, děti nemáme.
Asi se potřebujeme naučit hospodařit s penězi (oba pracujeme 2 roky a stejnou dobu spolu i bydlíme)![]()
Přesně tak!
Když si v situaci,že musíš vyžít s malém tak prostě vyzijes,jenže když víš,že finance máš,tak nešetřís.
S jídlem roste chuť ![]()
Miarei píše:monikalysa píše:Přesně tak!Anonymní píše:Jako milá zlatá, zakladatelka nemůže za to, že TY musíš vyjít z RP! Tak neútoč, jsi trapná!!!!Anonymní píše:mam dojem ze by jsis mela skusit vyjit z RD 7600 a pridavku, pak by jsi zjistila co to je zivorit
Když si v situaci,že musíš vyžít s malém tak prostě vyzijes,jenže když víš,že finance máš,tak nešetřís.
S jídlem roste chuť
Dobře, ale je pravda, že s RP to živoření je, ale s klasickým příjmem to má k živoření daleko. Takhle to asi anonymka myslela…
Pomka píše:Miarei píše:Dobře, ale je pravda, že s RP to živoření je, ale s klasickým příjmem to má k živoření daleko. Takhle to asi anonymka myslela…monikalysa píše:Přesně tak!Anonymní píše:Jako milá zlatá, zakladatelka nemůže za to, že TY musíš vyjít z RP! Tak neútoč, jsi trapná!!!!Anonymní píše:mam dojem ze by jsis mela skusit vyjit z RD 7600 a pridavku, pak by jsi zjistila co to je zivorit
S jídlem roste chuť
presne tak jsem to myslela ![]()
ja si nevybrala, ze zustanu na RD sama s ditetem
proste se stalo, a rozhodne nejsem jedina v takove situaci ![]()
a nikde jsem se nestezovala, ja na rozdil od zakladatelky s tim vyjdu, i kdyz je to o hubu kolikrat… ![]()
ona se stezovala, ze neumi vyjit s tolika penezma, proto rikam, ze se ma nad sebou zamyslet a naucit se hospodarit, neutracet za kraviny a pod… bud si chce uzivat a rozhazovat, nebo chce mit i neco pro strycka prihodu do budoucna ![]()
proste sepsat si povine vydavky, uvidi kolik ji zbyva a proste z toho dat penize bud na nejake sporeni, nebo i jenom do pytome fusekle ![]()
1simona1 píše:Anonymní píše:cist mesicny prijem 37 000…
![]()
11 000 za najem a bez deti´=26 000kc na mesic![]()
co propboha kupujete ze nevyzijete???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
To vtip? u nás v kraji je běžné že baba maká za 9-10000 a chlap tak za 12000.Musí s tím vyjít a to mají děti - ne jako vy.Mít tolik co vy tak 10000 měsíčně ušetřím - nazdar.
kattkka píše:
Me by zajimalo kolik z Vas si odklada na strycka prihodu.
Já si třeba spořím ![]()