Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pomka píše:kattkka píše:Já si třeba spořím
Me by zajimalo kolik z Vas si odklada na strycka prihodu.
Sporeni hezky-ale kdyz me odejde pracka prijdu o opraci tak ho nevyuziju respektive ne hned.Pokud neodkladas na sporici ucet.
Jeste jinak kolik z Vas ma rezervy na ucte.Kdyz ti odejde pracka nebo porste cokoliv jinho.Nebo se ti opozdi RD apod......
Holky já jsem na mateřské měla jsem velký plat tudíž mám i takovou mateřskou,máme hypotéku,spl.auto,pojístky a stavebko,polatky za televizi,UPC atd. no dost a to raději nebudu psát částku.Miminko jsme chtěli a proto se na to budeme muset přizpůsobit.Vím že mě čeká RP a proto musím ušetřít co nejvíce,když jsme to doma spočítali se vším i jídlem tak musíme každý měsíc ušetřit 7-8 tisíc.To budou naše zásoby po dobu RP 42 000,– a to vím že bude naše záchrana,protože při RP budeme vycházet natěsno,ale vyjdem.A to je jenom o tom si to sepsat jinak ty peníze letí a nikdo neví na konci měsíce kde.
Holky takže je důležité si půjčky pojistit já po dobu nemoci neplatila nic,život.pojístku jsem platila,ale jak jsem jim předala ukončení nemoc.lístku tak mi po dobu nemoci vrátili peníce a teď to nejduležitější platím si každý měsím 169,– ČSpořitelna varianta B+,při nemoci mi druhý měsíc dává 5 000,– měsíčně až do konce nemocenské dostala jsem přes 20 000,–,protože pokud skončíte nemoc. v polovině měsíce tak těch 5 000,– rozpočítaji na dny.A takovou částku dostávat k nemocenské tak vám to dorovná skoro plat a nemusíte živořit.Já se snažím myslet dopředu,tak tak to chodí u nás doma. ![]()
kattkka píše:Pomka píše:Sporeni hezky-ale kdyz me odejde pracka prijdu o opraci tak ho nevyuziju respektive ne hned.Pokud neodkladas na sporici ucet.kattkka píše:Já si třeba spořím
Jeste jinak kolik z Vas ma rezervy na ucte.Kdyz ti odejde pracka nebo porste cokoliv jinho.Nebo se ti opozdi RD apod......
Mám spořící, ze kterého vyberu hned ![]()
KAždý vyjde s tím co má, to je snad logický ne!! někdo vyjde s 10 někomu 50 nestačí.
Já třeba nikdy nepochopím splátkování na dovču, na vánoce, na auto a tak.Pokud se mi rozbije pračka, lednička tak ano, když nemám hotovost tak to vezmu na splátky, ale proč si lidi berou na splátky LCD a tak, když na to nemám tak čumím na starou.
Mezi lidma je velká finanční negramotnost.
Ale někde říkaly, že by se už na ZŠ měla vyučovat ![]()
Pomka píše:kattkka píše:Já si třeba spořím
JA taky ![]()
Hodaka píše:
KAždý vyjde s tím co má, to je snad logický ne!! někdo vyjde s 10 někomu 50 nestačí.
Já třeba nikdy nepochopím splátkování na dovču, na vánoce, na auto a tak.Pokud se mi rozbije pračka, lednička tak ano, když nemám hotovost tak to vezmu na splátky, ale proč si lidi berou na splátky LCD a tak, když na to nemám tak čumím na starou.
Ale někde říkaly, že by se už na ZŠ měla vyučovat
Protože je bohužel takový trend. Půjčky na všechny „křičí“ z každého rohu, mně banka pořád uhání, dokonce mi volá a nabízí půjčku, pořád dokola. Už jsem jim to slušně vysvětlila, aby mě s tím neobtěžovali, ale hrozně se diví, proč si nechci vzít 300tis, když budu platit „jenom“ 1000,– měsíčně
Lidi jsou pod tlakem a kdo tomu nerozumí, má před sebou vidinu nové LCD, dovolené atd., pak taky třeba 20let splácení, tak to je blbý, no ![]()
Tak my máme s manželem dohromady 16 tis.,5 jde na spoření,pojistky a zbytek máme na provoz,ale byl třeba rok,kdy jsem měli jen 7.5,můj rodičák,manžel jako osvč na neschopence,že si nemocenskou neplatil,tak nic nedostal a na sociálce jsme nic nedostali,že jsme minimum překročili asi o 400korun.jinak podotýkám manžel je ted už ID,jinak dokud pracoval,tak vydělal i 40000 za měsíc
My jsme tři, zavedla jsem, že se měsíčně vybere 15 tisíc a co zbude tak se dá do prasátka a když je náhodou nějaký větší výdaj tak se do něj sáhne. Z účtu se vybírá víc peněz jen když v prasátku už nic není a samozřejmě ne na blbosti ale opravu auta atd.
Nejvyšší částka je dojíždění manžela do práce + jeho ubytování to dělá 6500 + 5800 (2× penzijní a 3× stavební spoření) + 15 000 (domácnost).
Takže v konečném důsledku utratíme 27 300 Kč.
Anonymní píše:
My jsme tři, zavedla jsem, že se měsíčně vybere 15 tisíc a co zbude tak se dá do prasátka a když je náhodou nějaký větší výdaj tak se do něj sáhne. Z účtu se vybírá víc peněz jen když v prasátku už nic není a samozřejmě ne na blbosti ale opravu auta atd.
Nejvyšší částka je dojíždění manžela do práce + jeho ubytování to dělá 6500 + 5800 (2× penzijní a 3× stavební spoření) + 15 000 (domácnost).
Takže v konečném důsledku utratíme 27 300 Kč.
To vám ale přece nevychází na ten výběr 15tis.
![]()
Pomka píše:Hodaka píše:Protože je bohužel takový trend. Půjčky na všechny „křičí“ z každého rohu, mně banka pořád uhání, dokonce mi volá a nabízí půjčku, pořád dokola. Už jsem jim to slušně vysvětlila, aby mě s tím neobtěžovali, ale hrozně se diví, proč si nechci vzít 300tis, když budu platit „jenom“ 1000,– měsíčně
Ale někde říkaly, že by se už na ZŠ měla vyučovatLidi jsou pod tlakem a kdo tomu nerozumí, má před sebou vidinu nové LCD, dovolené atd., pak taky třeba 20let splácení, tak to je blbý, no
Přesně, mě taky furt otravují, a ještě ty půjčky navyšují
![]()
Pomka píše:Anonymní píše:To vám ale přece nevychází na ten výběr 15tis.
Takže v konečném důsledku utratíme 27 300 Kč.![]()
těch 6500 a 5800 platíme z účtu + vybereme 15 tis., takže celkem utratíme 27 300,–
kattkka píše:Pomka píše:Sporeni hezky-ale kdyz me odejde pracka prijdu o opraci tak ho nevyuziju respektive ne hned.Pokud neodkladas na sporici ucet.kattkka píše:Já si třeba spořím
Tak my tyto rezervy máme, ale podotýkám, že díky manželovi, věřím, že z malého příjmu si není co odkládat, ale to, že někdo sotva vyžije z 8.000 a druhej z 20.000 tak prostě je. Ten z těch 8.000 živoří, druhej žije. Ale nikdo nemá právo ho za to, že neživoří z 8.000 napadat
Jinak mě zde na E-miminu prostě udivuje a docela mě děsí, kolik rodin je závislých na přesném datumu příchodu RP. Nedokáži si to představit, nemít na jídlo proto, že se zpozdí kvůli svátkům. No je vidět, jak si zde lidi žijou nad poměry, jak hlásá naše slavná vláda…
monikalysa píše:kattkka píše:Tak my tyto rezervy máme, ale podotýkám, že díky manželovi, věřím, že z malého příjmu si není co odkládat, ale to, že někdo sotva vyžije z 8.000 a druhej z 20.000 tak prostě je. Ten z těch 8.000 živoří, druhej žije. Ale nikdo nemá právo ho za to, že neživoří z 8.000 napadatPomka píše:Sporeni hezky-ale kdyz me odejde pracka prijdu o opraci tak ho nevyuziju respektive ne hned.Pokud neodkladas na sporici ucet.kattkka píše:Já si třeba spořím
Jeste jinak kolik z Vas ma rezervy na ucte.Kdyz ti odejde pracka nebo porste cokoliv jinho.Nebo se ti opozdi RD apod......Jinak mě zde na E-miminu prostě udivuje a docela mě děsí, kolik rodin je závislých na přesném datumu příchodu RP. Nedokáži si to představit, nemít na jídlo proto, že se zpozdí kvůli svátkům. No je vidět, jak si zde lidi žijou nad poměry, jak hlásá naše slavná vláda…
No
a bude nám ještě…jeětě líp.Včera vylezlo z politiků že Kalousek chce už tak vysoké DPH ještě zvýšit na 19%
Moni…buď ráda že jsi kde jsi
a ještě taky:
http://www.novinky.cz/…-prijem.html
Hodaka píše:
Ale někde říkaly, že by se už na ZŠ měla vyučovat