Čistý příjem domácnosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.7.11 16:40

Čistý příjem

Zajímalo by mě kolik je Váš čistý příjem domácnosti a jak s těmi penězi zvládáte vyjít. Máme s přítelem dohromady 37 000 Kč, peníze nám stále nestačí, máme pocit, že žijeme jak sociálové. Uvědomujeme si, že s takovým příjmem žijí celé rodiny a úplně normálně vyjdou. Přemýšlíme kde je chyba, nemáme pocit, že bychom zbytečně rozhazovali. Žijeme v podnájmu 11 000 Kč/ měsíc, děti nemáme.
Asi se potřebujeme naučit hospodařit s penězi (oba pracujeme 2 roky a stejnou dobu spolu i bydlíme)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3400
15.7.11 16:44

Jeden měsíc si opravdu poctivě psát každý den deníček za co utratíš. Od novin cestou do práce, přes koblihu k snídani až po kino a večeři večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
15.7.11 16:46

Můžu tě ujistit, že u vás je to zbytečné hýření - my máme méně než vy a jsme 2 dospělí a 2 děti (viz metříky). Vycházíme dobře. Jako sociálové se tedy rozhodně necítíme :mrgreen: Jak psala Barusak78 Všechno si piš - ale úplně všechno, celý měsíc a sama uvidíš za co zbytečně utrácíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
15.7.11 16:47
Anonymní píše:
Zajímalo by mě kolik je Váš čistý příjem domácnosti a jak s těmi penězi zvládáte vyjít. Máme s přítelem dohromady 37 000 Kč, peníze nám stále nestačí, máme pocit, že žijeme jak sociálové. Uvědomujeme si, že s takovým příjmem žijí celé rodiny a úplně normálně vyjdou. Přemýšlíme kde je chyba, nemáme pocit, že bychom zbytečně rozhazovali. Žijeme v podnájmu 11 000 Kč/ měsíc, děti nemáme.
Asi se potřebujeme naučit hospodařit s penězi (oba pracujeme 2 roky a stejnou dobu spolu i bydlíme)

zijete jak socialove ???
no tak to teda koukam a sporite si asppon neco bokem ??
to si nedovedu predstavit co budete delat az prijdou deti

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.7.11 16:51

Právě že nic neušetříme, žijeme od výplaty k výplatě.Proto mě zajímá s kolika vystačíte Vy.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
7323
15.7.11 16:51

Zakladatelko,
tak nevím, jestli si děláš srandu nebo to myslíš vážně :nevim: Podle mě si žijete nadstandardně. Neumíte hospodařit a peníze rozhazujete, jestli máš pocit, že máte málo. Myslím, že je častější, že plno rodin má daleko menší plat. Ženská na mateřský, 1-2 děti a chlap vydělá třeba 15-20tis. Zamysli se, nad čím utrácíte a věř, že najdeš něco, co „oželit“ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
15.7.11 16:52
Anonymní píše:
Právě že nic neušetříme, žijeme od výplaty k výplatě.Proto mě zajímá s kolika vystačíte Vy.
Zakladatelka

Vystačím s 10tis. na měsíc bohatě (včetně nájmu). Zbytek z výplaty uspořím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
15.7.11 16:56

my pred 4 roky vyzili s dvema detma za 26 tisic cisteho a to jsme zivili v rodine dva s bezlepkovou dietou,platili pujcky za renovaci bytu, a byli doby kdy jsme na tom byli i mnohem hure

• Citovat
  • Upravit
5606
15.7.11 16:56

No pokud zaplatíte 11 000,– tak vám zůstane 26 000,– to musíte ušetřit aspoň 10 000,– a to těch 16 000,– jsem vám nechala na jídlo,zábavu,protože jste sami a určitě by se tam vešla nějaká pojístka nebo stavebko.Ale určitě si napiš aspoň jeden měsíc kolik utratíš a tak poznáš kde ti ty peníze utíkaji my na tom byli stejně a teď už je vše OK a to jsme na tom finančně výše,ale dvě děti a třeti na cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
15.7.11 16:57

tak my taky žijeme skoro od výplaty k výplatě,ale máme příjmy dohromady cca 20-25tis, podle toho kolik má manžel práce a to jsme 2 dospělí a 2 děti :nevim: Jo a jako sociálové rozhodně nežijeme. Na žádné vyskakování to není,kdyby bylo víc tak bych se nezlobila,ale není,zatím…

myslím že s takovými příjmy a navíc bez dětí byste nějakou tu kačku navíc ušetřit mohli :nevim:

jak radí holky,zkus si opravdu poctivě psát za co a kolik utratíš a na konci měsíce budete mít přehled co vše se kupuje a uvidíte,třeba příjdete na to kde ušetřit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.11 16:59

Rozhodně jsem tuto diskuzi nezaložila proto abych se vytahovala kolik máme peněz. Myslím to vážně, že s těmi penězi neumíme vyjít a je jasný, že je to naše chyba.
Snažím se šetřit, nakupujiv akcích, vařím (nekupuji žádné polotovary). Obdivuju všechny, kteří mají míň a bezproblému vyjdou, opravdu klobouk dolu. Taky bych to chtěla umět a ne pořád řešit, že nejsou peníze. Snad k tomu časem dospějem :-)

• Citovat
  • Upravit
20557
15.7.11 17:02

Nás je šest, dva dospěláci a čtyři děti. Na měsíc potřebujeme 60 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
15.7.11 17:03
Anonymní píše:
Rozhodně jsem tuto diskuzi nezaložila proto abych se vytahovala kolik máme peněz. Myslím to vážně, že s těmi penězi neumíme vyjít a je jasný, že je to naše chyba.
Snažím se šetřit, nakupujiv akcích, vařím (nekupuji žádné polotovary). Obdivuju všechny, kteří mají míň a bezproblému vyjdou, opravdu klobouk dolu. Taky bych to chtěla umět a ne pořád řešit, že nejsou peníze. Snad k tomu časem dospějem :-)

Ono je to třeba i v tom vaření - moje tchýně vždycky říkala, že když si nekupuješ kraviny tak na jídle se ušetří nejvíc :wink:
Taky by ses asi měla zamyslet co vaříš a jak ty jednotlivé suroviny jsou drahé. 26000,– pro dva lidi, kteří si nešetří je fakt hodně - to by jste měli ušetřit dost :think: Nediv se nám, že nám to neleze do hlavy, když máme méně (nebo stejně), ale vyjdeme s tím a to máme děti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
15.7.11 17:07

a nebo zavést obálkový systém - obálku na byt, jídlo, třeba oblečení+drogerii, benzín, zábavu,spoření,atd. nastrkat ty peníze do obálek a snažit se pak vyjít s tím co tam je…třeba do té obálky na spoření dát 7tis, to by pro začátek mohlo stačit a uvidíte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
15.7.11 17:08
Anonymní píše:
Snažím se šetřit, nakupujiv akcích, vařím (nekupuji žádné polotovary). Obdivuju všechny, kteří mají míň a bezproblému vyjdou, opravdu klobouk dolu. Taky bych to chtěla umět a ne pořád řešit, že nejsou peníze. Snad k tomu časem dospějem :-)

A máš přehled, kolik utratíte za jídlo? Já jsem sama a utratím za jídlo měsíčně max cca 4tis. včetně jídla, které mám v práci. A ve dvou lidech už to není o moc víc, přítel se stravuje v práci a ty také? Já doma skoro vůbec nevařím, jen když trávíme dny s přítelem - jinak mi stačí pečivo, salám a jogurt.

Příspěvek upraven 15.07.11 v 17:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný