Čistý příjem domácnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
17.7.11 22:01
kattkka píše:
Pomka píše:
kattkka píše:
Pomko: jenomze kdyz on nedela v Brne ale za Brnem a na druhe strane nez bydlime takze dojizdeni naprd :lol: ale uz jsme si zvykli co jineho.Autem je to lepsi to je v praci za 40minut.Ale o hodne drazsi.
Cesty do práce jsou vždycky docela velkou položkou. Naštěstí mě se to netýká (sice jdu do práce 2km péšo :-D ), ale známí taky dost projedou. I busem, o autě nemluvě.
Jsou.ale u nas to jinak nejde.Ne vzdy je prace u bydliste jasne mohl to mit chlap 10minut do prace ale zase jsme tam nechteli bydlet se nam to tam nelibi. :lol:

Však právě, někdy není jiná možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
18.7.11 09:22
kattkka píše:
Pomka píše:
DianaAndílek píše:
kattkka píše:
DianaAndílek píše:
nooo, tak klobouk dolů před těmi co žijí z 20tis. měsíčně…jsme tři (další člen přibyde v říjnu), máme tři psy a velký dům…a neutrácíme a přesto nám 40tis. nestačí a stačit nebude :oops:
to Vam zbyva po zalaceni vsech uctu?
nene to je se vším všudy…elektrika 5000,–- voda 2000,–- telefony 3500,–-, leasing 5000,–-, atd. nafta, jídlo, oblečení, kosmetika, zvířectvo, obuv, pojištění, spoření…bydlíme v královéhradeckém kraji mmch a do místa podnikání dojíždíme třeba i 5× denně 17km…
Jenomže tady v diskuzi se počítalo vlastně jen s nutnými výdaji, takže spoření a pojištění bys do toho jakoby počítat neměla, jestli mi rozumíš. To bys měla započíst do peněz, které vám z výplaty „zbývají“, a které potom spoříte.
No to se pocitalo po odectu vseho co zbyva.Proste to co ti musi odejit a pote ti zustava nejaka castka a z te vyzijes.

dobře, tak v tomhle případě dělá největší nutnou položku provoz domu a aut…a jídlo samozřejmě…potom nám zbývá cca 7000 - 10 000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
18.7.11 09:25
DianaAndílek píše:
kattkka píše:
Pomka píše:
DianaAndílek píše:
kattkka píše:
DianaAndílek píše:
nooo, tak klobouk dolů před těmi co žijí z 20tis. měsíčně…jsme tři (další člen přibyde v říjnu), máme tři psy a velký dům…a neutrácíme a přesto nám 40tis. nestačí a stačit nebude :oops:
to Vam zbyva po zalaceni vsech uctu?
nene to je se vším všudy…elektrika 5000,–- voda 2000,–- telefony 3500,–-, leasing 5000,–-, atd. nafta, jídlo, oblečení, kosmetika, zvířectvo, obuv, pojištění, spoření…bydlíme v královéhradeckém kraji mmch a do místa podnikání dojíždíme třeba i 5× denně 17km…
Jenomže tady v diskuzi se počítalo vlastně jen s nutnými výdaji, takže spoření a pojištění bys do toho jakoby počítat neměla, jestli mi rozumíš. To bys měla započíst do peněz, které vám z výplaty „zbývají“, a které potom spoříte.
No to se pocitalo po odectu vseho co zbyva.Proste to co ti musi odejit a pote ti zustava nejaka castka a z te vyzijes.
dobře, tak v tomhle případě dělá největší nutnou položku provoz domu a aut…a jídlo samozřejmě…potom nám zbývá cca 7000 - 10 píše: Více

Taky mám pocit, že nás bydlení a auta sežerou… :mrgreen:
Měsíčně nás stojí minimálně 24. tisíc.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
viviena
18.7.11 12:18

Ahoj…jsme 2 dospělí, 3 dětí..na jídlo máme měsíčně 4 500,– kč…a vyjdu, je to jen o tom uvažovat co nakoupit, uvařit…ušetřit se může na všem..

• Citovat
  • Upravit
20557
18.7.11 12:29
viviena píše:
Ahoj…jsme 2 dospělí, 3 dětí..na jídlo máme měsíčně 4 500,– kč…a vyjdu, je to jen o tom uvažovat co nakoupit, uvařit…ušetřit se může na všem..

Vivieno můžu se zeptat, co jíte?? To je hrozně málo peněz pro pět lidí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
18.7.11 12:30

Máme 15.800,– pro čtyři lidi. Z bytu platím 7.600 (celý rodičák), zbytek je na jídlo, oblečení, boty a provoz domácnosti.
Starší syn si oblečení, boty a věci ohledně auta platí sám.
Nekouřím, nepiju a stejně vyjdeme tak tak.
Kdybych měla peněz víc, utratím je, šetřit moc neumím.
Psávala jsem si tabulku v Excelu, to mi docela pomohlo vidět, kam peníze mizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.7.11 12:30
peggy.sl píše:
viviena píše:
Ahoj…jsme 2 dospělí, 3 dětí..na jídlo máme měsíčně 4 500,– kč…a vyjdu, je to jen o tom uvažovat co nakoupit, uvařit…ušetřit se může na všem..
Vivieno můžu se zeptat, co jíte?? To je hrozně málo peněz pro pět lidí… :think:

1000kc na tyden taky mi to prijde strasne malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.7.11 12:35
kattkka píše:
peggy.sl píše:
viviena píše:

Přiznám se, že 4500,– utratím za jídlo měsíčně jen pro sebe (obědy v práci + jídlo doma). Vím, že bych ještě mohla ale ušetřit. Klobouk dolů 8-o :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
18.7.11 12:36
kattkka píše:
peggy.sl píše:
viviena píše:

My máme kolikrát i míň. Dá se to, jen musí člověk pořád přemýšlet, co a jak uvařit a už mě to FAKT nebaví. Ale půl roku ještě vydržím a třeba se šikne nějaká práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.7.11 12:37

Jinak ženský, strašně obdivuju ty, co s 15-20tis. vyžijí ve 4-členné domácnosti. Vím, že to jde, je to o hospodaření, ale vím, že já bych to neuměla, aspoň ne teď, když jsem sama a v podstatě mi nic „nechybí“. Když jsou děti, je to jiné, ale prostě smekám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.7.11 12:42
laducha píše:
kattkka píše:
peggy.sl píše:
viviena píše:
My máme kolikrát i míň. Dá se to, jen musí člověk pořád přemýšlet, co a jak uvařit a už mě to FAKT nebaví. Ale půl roku ještě vydržím a třeba se šikne nějaká práce.

Tak to fakt smekam.Pac ja nakupuju tak za 1300-1500 ale nekdy i za 1000ale pak vetsinou enco dokupuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.7.11 12:45

Zakladatelko a co ty? Zkoušela jsi udělat nějaký „rozbor“ financí? Určitě dej vědět, jestli se ti povede s dalším měsícem něco ušetřit, až se na to zaměříš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
viviena
18.7.11 13:02

tak třeba dnes máme kuřecí vývar, pečený bůček, brambory, rajčatkový salát…
skelet 13,90 kč
mrkev , cibulka 4,00 kč
drobení do polívky půl balíčku 13,00 kč
brambory - 6,00 kč máme 1 kg za 3 kč
rajčata 15,00
bůček 79 kč
polívku a maso máme na dva dny..
jíme uplně normálně, dětí jogurt, sladkost, ovoce..ale nemám žádné zásoby, dojde nám mléko, olej, mouka, máslo, všechno koupim až když už nemám, nepotřebují mít doma zásobu na tří měsíce..koupim třeba čočku, udělám hrnec polívky, a další týden na kyselo..za par korun..šetření je moje srdeční záležitost, kamarádky si chodí pro rady, a má to většinou uspěch..jsou nadšené, že něco ušetři..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.11 13:12

Tak my vyžijeme s 24000.Já jsem bez práce,takže to táhne přítel sám.Já mám na ssvém účtu něco málo,z čeho mi odchází platby za pojištění a stavebko a je to taková menší rezerva,kdyby náhodou.Z toho co vydělá přítel odchází 15000,což je splátka hypotéky,pojištění domácnosti a nájem se službama.Pak 1500-1900 sipo,1000-1200 kniha jízd,asi 3000 má svoje pojistky a stavebko a pak je kuřák,takže někdy jdeme s nulou a někdy se nám podáří i 2000 ušetřit

• Citovat
  • Upravit
20557
18.7.11 15:47
viviena píše:
tak třeba dnes máme kuřecí vývar, pečený bůček, brambory, rajčatkový salát…
skelet 13,90 kč
mrkev , cibulka 4,00 kč
drobení do polívky půl balíčku 13,00 kč
brambory - 6,00 kč máme 1 kg za 3 kč
rajčata 15,00
bůček 79 kč
polívku a maso máme na dva dny..
jíme uplně normálně, dětí jogurt, sladkost, ovoce..ale nemám žádné zásoby, dojde nám mléko, olej, mouka, máslo, všechno koupim až když už nemám, nepotřebují mít doma zásobu na tří měsíce..koupim třeba čočku, udělám hrnec polívky, a další týden na kyselo..za par korun..šetření je moje srdeční záležitost, kamarádky si chodí pro rady, a má to většinou uspěch..jsou nadšené, že něco ušetři..

No jo no, jenže u nás by bůček neprošel…Nežerou mi tlustý maso… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný