Citační normy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
602
31.10.14 19:26

@tulipán jde o ZCU/FZS, ale nejdená se ještě o diplomku, naštěstí. Do té doby snad přijdu jak nato. jde jen o seminárku na zápočet a už mi ji dvakrát vrátila. právě kvůli citacím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16449
31.10.14 19:29

@Mar80 A co lidi ze tridy, komunikujes s nekym po mailu? At Ti ukaze svou schvalenou praci a naucis se to podle toho. To pujde, uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
31.10.14 19:34

@tulipán no všem to vrátila k doplnění. Jak jsem psala výše, kolegyně, ne všechny tedy docela s pc válčí. Ale jo ono to půjde. Předtím jsem tam neměla generace citací vůbec tak třeba to už bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
31.10.14 21:09

Teď jste mi nasadili brouka do hlavy, vygenerovala jsem si citaci jedné knihy dle ISBN, na obalu jsou uvedeni jmenovitě všichni spoluautoři (jsou čtyři), citace se ovšem vygenerovala jen s jedním autorem (dokonce bez „a kol.“) :nevim:. Asi budu nadále používat svůj „starý“ ruční způsob uvádění citací.

Btw., kromě schválených prací je dobré se taky podívat na aktuální monografie z oboru (nejlépe vedoucího seminární práce :) )a citovat dle příkladu v nich uvedených. Pokud jde o internetové zdroje, tam je situace složitější, třeba Historický ústav FF UHK má příklad citování elektronického zdroje takto:

*Jiří KOCIAN a kol., Slovníková příručka k československým dějinám 1948–1989, s. 784, dostupné online(http://www.usd.cas.cz/…cka48_89.pdf), [citováno k 12. 6. 2014].

Vyloučené je používání internetových zdrojů (samozřejmě včetně Wikipedie), kromě elektronicky publikovaných či reprodukovaných dokumentů (s plnými náležitostmi odborného textu), např. ve formátu pdf, djvu apod. (srov. např. dokumenty na webu: http://cms.flu.cas.cz).*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16449
31.10.14 21:12

@Rolin Ja jsem taky „negenerovala“. Ze stejnych duvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze