Cítím k dceři averzi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.3.15 15:33

Mám taky 4 leté, ale k tomu půlroční. Taky mě ten starší dovede během vteřiny absolutně vytočit. Táhnu druhou mateřskou po sobě a už mám z toho tady taky šílenou ponorku. Je to víc věcí najednou. Taky vím, jak by se to mělo dělat, ale přesně jak ty, prostě momentálně nejsem schopná v sobě najít tolik trpělivosti. Už v momentě, kdy začnu ječet vím, že situaci řeším špatně, ale prostě jinak mi to momentálně nejde. Snažím se být víc trpělivá někdy to vyjde někdy ne, ale trošku se to zlepšilo. Zatím doufám, že to časem přejde až začne být hezčí počasí a nebudeme pořád všichni tři zavření doma s nemocema přes tu blbou zimu. A taky, že se snad s mladší víc sladí a nebude mít snad takovou potřebu na sebe upozorňovat skrz zlobení… :nevim: Momentálně upřímně říkám, že prožívám snad nejhorší období ve svém životě (a to jinak manžel a všechno ostatní je ok). Tak jako to umí starší syn mě snad v životě nikdo nevytočil a to jsem měla otce alkoholika se kterým jsem se teda hádala fest…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.15 15:34

SIMONA: ve školce je to samozřejmě hodná holčička…ona není nikterak průbojná a výrazná, přizpůsobí se..dovolí si to jen v rodině, hlavně k mě…což samozřejmě něco napovídá..ale mám děti dvě, snažím se jak můžu..přesto někdy nevím, jak na ní, i když teorie je pěkná, dokonce mám peďák, praxe pokulhává, moc bych s ní chtěla mít blízký vztah, do budoucna…a mám hrozný strach, že to nějak po.eru.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11117
17.3.15 15:37
@tronelka píše:
Nema pocit, ze je diky segre odstrcena a nezarli? Treba si tim jeo vynucuje pozornost.Příspěvek upraven 17.03.15 v 15:18

taky mam ten nazor. starsi urcite dokaze vycitit, ze kdyz se mama venuje mladsi, tak je ve vetsi pohode a ze ona je trochu mimo hru. To nemusi byt nic konkretniho, ale deti maji sesty smysl.
O to vic, pak zlobi, protoze z detskeho pohledu to je proste cesta, jak to „resit“, no a nastava zacarovany kruh. dite zlobi, mama je na nervy, dite to vyciti a zlobi jeste vic.

zakladatelce - mas nejaky cas vyhrazeny jen pro starsi? ze byste si spolu nekam vysly sama dve. treba spolu zacaly chodit na nejake cviceni. a taky bych moc chvalila, za vse, co udela dobre. naopka pokud nadava, tak klidne byt velmi prisna. ale chvilkove - potrestat treba at jde sama do pokoje, ale pak se jde dal a zase se venovat na plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.15 15:39

Do půl roku to šlo..jak se začala mladší hýbat, začalo peklo, nejhorší rozhodně přes prázdniny, kdy byl mladší rok a začala chodit, teď je to zase složité, už to bylo i lepší..

stupátko jsme měli, zlomilo se nám, tak už jsme další nepořizovali, možná to byla chyba..

spát ve školce nechtěla, nepřála si to..tak jsem chtěla, aby neměla pocit, že jí k něčemu nutíme, nebo se jí zbavujeme, takže chodím po o každý den. Se školkou byl trochu problém, nechtělo se jí tam, teď už se tam ale těší…

za dva měs. se budeme stěhovat do domku se zahradou, tak doufám, že to trochu pomůže, že si budou hrát venku, v paneláku je ta ponorka ještě horší.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.15 15:41

Ali-Ali: má pravdu, asi žárlí, vidí jak se chovám k mladší, asi dávám najevo, jak jsem z ní poprděná víc, než by bylo vůči starší záhodno..

chodily jsme cvičit, ale začala se podvou letech ze dne na den bát cvičitelky a řvát(je teda fakt, že se obravila načerno a fakt jí to nesedlo :mrgreen: ),takže i to se zrušilo..

ale asi by to něco chtělo, možná plavání, nebo něco vymyslet, to je dobrý nápad..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.15 15:43

Tak to je vtipný, taky mám peďák a praxe pokulhává jsem anonym z 15.33

Jo a to s tím zrcadlem, taky vidím. V některých reakcí, hlavně těch špatných :oops: úplně vidím, jak napodobuje mě, jak přes kopírák… :(

• Citovat
  • Upravit
14064
17.3.15 15:44

Ve 4 letech to bylo u nás to samé. Ona se kvůli čemukoliv rozeřvala, rozfňukala, urazila už v šatně ve školce… Já šla denně do školky s vědomím, že zaklepu, vezmu dítě a následujících 30 minut s ní budu něco řešit :zed: Teď je jí 5let a je to lepší, trochu asi dozrála. Jako pořád mívá stavy na zabití, ale je jich míň. Vydrž, dej si panáka a doufej v lepší zítřky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.3.15 15:46
@Anonymní píše:za dva měs. se budeme stěhovat do domku se zahradou, tak doufám, že to trochu pomůže, že si budou hrát venku, v paneláku je ta ponorka ještě horší.. :roll:

to je mozna fajn prilezitost, jak zacit takzvane od nuly. dejte ji pocitit, ze je dulezita a ze je velka holka. nevim, jestli bude mit svuj pokoj nebo aspon svuj kout. kam ji mala nebude chodit, udelejte ji nejake vlastni kralovstvi - to je fuk, jestli to je cely pokoj nebo jen kresilko za zavesem.
ta zahrada muze taky pomoc. my mame velkou terasu a kdyz uz mi z mych dvou zlaticek doma preskakuje, tak vypoustim, za kazdeho pocasi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
17.3.15 15:46

Já si taky myslim, ze zarli.Deti se opravdu zrcadli. Vyciti, co Ti vadi a dělají to. Protoze v Tobe vyprovokuji nějakou emoci.Taky me napadlo občas trávit čas jen se starsi, aby si Te uzila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
17.3.15 15:49

Moje dcerka má tři roky a také je občas nesnesitelná, beru to tak, že to prostě patří k věku, je to období vzdoru. Manžel říká, že z ní vyroste spratek, ale já si to nemyslím. Nemyslím si, že bych jí vychovávala špatně, nenechávám jí at si dělá co chce. Taky mě často vytočí, snažím se to prostě rozdýchat, někdy třeba odejdu z místnosti nebo jí vrazím manželovi, babičce ať se stará. Tady je právě důležité, aby ti někdo pomáhal. Nemyslím si, že je řešení na dítě křičet nadávat do spratků nebo ho fackovat, taky mám někdy chuť to udělat, to je asi normální, ale prostě se ovládnu. Mě připadá hrozný už ten název, cítím averzi vůči dceři, navíc sama přiznáváš, že k té mladší se chováš lépe, ta starší se musí cítit odstrčená, možná proto ti to dává sežrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
17.3.15 15:51
@Anonymní píše:
Jak sis jí vychovala, takovou jí máš. ;)

To je zase reakce.. :roll: a samozřejmě anonym..

• Citovat
  • Upravit
Theodoula

Často ze syna taky šílím, nějak si ho představuju, jak chci aby v určitých situacích reagoval, vysnila jsem si, jaký by měl být a ono ejhle. Ale snažím se na něm vidět především ty hezké vlastnosti, jak dokáže být úžasný a hlavně si říkám, že ho MILUJU JAKÝ JE A VŽDYCKY MILOVAT BUDU. Určitě je tvá dcera taky úžasná a je to jen přechodné období. Ať to holky zvládnete

• Citovat
  • Upravit
9128

Jsou jí 4 roky, jak ti takhle malé dítě může pomáhat s mladší? Ona je malá, má nárok se vztekat, že jí nejde šlapat na kole, být protivná, žárlit, i třeba se rvát se ségrou.
Důležité je, jak to pak celé řešíš a asi ne moc dobře. Ona tě nejspíš zrcadlí, čím větší budeš mít averzi, tím hůř se bude chovat. S tím spratkem, neslyšela to od tebe? Nemusela, mohla to slyšet jinde, ale ty negativní emoce jsou tam prostě cítit, v tom co ti říká ona.

Pro ni je mladší ségra vetřelec, nemá k ní mateřské city jako ty, dobrý vztah se musí vybudovat, ale to neuděláš tak, že budeš naddržovat mladší. Ona může mít i pocit, že je to všechno kvůli sestře, když na ní ječíš a k té mladší jsi mnohem shovívavější, děti vycítí ledacos, i negativní emoce, které se snažíš skrývat.
Pokud máš načteno, zkus používat víc respektující výchovu, pokud to zvládneš a pracuj an sobě, na sebeovládání, trpělivosti…Pokud se neovládáš ty, jak to můžeš očekávat od malého děcka?
Já taky třeba těžko nesu u dcery kňourání, pištění, občas se neukočíruju a jsem pak taky protivná, ale nemám vůči ní negativní pocity a ponorku, s bráchou mají rovnocenné postavení.

Já bych zkusila určitě psychologa, vidíš sama, jak je to celé špatně, ale nedokážeš to zastavit a pak může být časem hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
17.3.15 15:54
@Ali-Ali píše:
taky mam ten nazor. starsi urcite dokaze vycitit, ze kdyz se mama venuje mladsi, tak je ve vetsi pohode a ze ona je trochu mimo hru. To nemusi byt nic konkretniho, ale deti maji sesty smysl.
O to vic, pak zlobi, protoze z detskeho pohledu to je proste cesta, jak to „resit“, no a nastava zacarovany kruh. dite zlobi, mama je na nervy, dite to vyciti a zlobi jeste vic.zakladatelce - mas nejaky cas vyhrazeny jen pro starsi? ze byste si spolu nekam vysly sama dve. treba spolu zacaly chodit na nejake cviceni. a taky bych moc chvalila, za vse, co udela dobre. naopka pokud nadava, tak klidne byt velmi prisna. ale chvilkove - potrestat treba at jde sama do pokoje, ale pak se jde dal a zase se venovat na plno.

Myslím si, že to tak nějak bude..náš malý se chová podobně, má záchvaty vzteku a zlobí, psychložka mi řekla, že na sebe upozorňuje..řešíme to tak, že jsem si na něj udělala víc času a taky chodí do školky, to by mohlo pomoct i zakladatelce..

• Citovat
  • Upravit
31137
17.3.15 15:56

Tak to jsem rada, ze v tom nelitam sama :-), deti 2a3/4 a 10 mesicu, starsi dcera, mladsi syn, dcera miva taky cele tydny ala „prijemna jak osina v prdeli“. S tim, ze ona je silena protiva uz od narozeni :mrgreen:. Snazim se to brat s humorem a sportovne, ale taky sklouzavame tam, co anonymni 15:33. Dcera umi odmlouvat, vymlouvat se, drzkovat, a vubec nevim, kde k tomu prisla, do skolky nechodi, s detmi se moc nevidame (jen jednou tydne na krouzku)… My se tak doma opravdu nechovame, leda jestli neco odchytla z obcasne televize, je strasne vnimava (zejmena na to horsi, jak uz deti byvaji :mrgreen:…). Taky byvam v koncich. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí