Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč bys nemohla někam jako jet? Kolegyně jezdí i litá hromadu let sama. Náhodou si našla kamarádku na jednom zajezde a tak další rok vyrazili spolu. Nemusíš letět můžeš jet busem. Třeba jenom někam na poznávací zájezd. Někam na víkend, welness. Známá už několikrát dala inzerát. Jela s cizím člověkem ![]()
@Atisia ne nechci prostě jet sama. Mohla bych i jet, klidně bych jela autem třeba 1000 km, to mě problém nedělá. Ale chtěla jsem letět. Letět letadlem. A když pojedu nebo poletím sama, tak to stejně probrecim někde na hotelu, že jsem tam sama. Kdysi jsem v práci byla nejméně 6 hodin sama, než přišel někdo další, a musela jsem skončit. To fakt nešlo.
Chtělo by to vyřešit hlavně tu příčinu… někde tyhle problémy musí pramenit…
A k tomu cestování… i např. na Facebooku jsou skupiny, kde hledají lidé kamarády na dovču, protože třeba zrovna nemají s kým jet/letět
Trochu se ale zcela upřímně bojím, že s tebou nikdo nebude chtít jet/letět, dokud se nedáš dohromady…
Máš FB?
Najdi si cestuji za Kacku, je skvělá, cestuje sama, dává rady a je to velká inspirace.
Také je tam spousta skupinek pro spolu cestování.
Určitě je dobré mít se na co těšit, mít nějaký cíl, za ním si jít..ty nemáš nějakou kamarádku, kolegyni, která by s tebou někam vyjela, aspoň na výlet, vypnout?
Co autobusový výlet do zahraničí nebo l mori? CK České Kormidlo pořádá takové výlety.
@Missinecka no, jsem prostě dobrá jen k tomu, abych chodila do práce a platila a platila všem ostatním. Moje matka by se mnou jela, ale já jsem po půl hodině s ní úplně na dně. Celý život. Furt se jí něco na mě nelíbí, furt mě za něco napomíná. S ní už nikam nepojedu.
Tak zkus letět sama, uvidíš, že to není žádný drama
naopak je to bezva, nemusíš jet má týden někam do Egypta, můžeš vyrazit na 2 dny do Říma, přes den po památkách, večer do baru… naopak jet sama je hrozně osvobozující. A třeba časem seženeš nějakého spolucestovatele
A nehrabeš se ještě pořád z toho rozvodu? Někdy to trvá dlouho. Možná nemáš kamarádky, protože jsi měla manželství na houby a všechny vztahy z minulosti šly do kopru? A nové se navazují těžko
To chápu. Jestli ti psycholožka nepomohla a sama se neumíš dát dohromady, nebylo by načase hledat novou? Ne vždycky se trefíš hned napoprvé. Ono je těžké takhle radit, když neznáme celý příběh, ale jestli máš splacené dluhy, tak jestli by to nechtělo změnu práce a hodit minulost za hlavu. A já bych z toho, že jedu sama, udělala přednost. Nemusíš se na nikoho vázat, chodit nikam, kam nechceš, jsi sama svou paní a děláš jen to, co chceš. A někdy je dobrá knížka lepší než otravná kamarádka
Zkus se na to kouknout z té lepší stránky. Já bych letěla hned.
@Missinecka píše: Více
Jo, přesně ty používá známá. Co se týče věci kolem cestovky tak jde s těmi lidmi vždycky na půl. Pak se můžou rozhodnout jestli půjdou sami po své ose nebo ne. Chce to ale kus odvahy.
@Buba mara píše: Více
Jestli jsi fakt sama a nikf8 na tobě nevysí… Ty máš takových možnosti.
. Určitě je něco co jsi s někým dělat nemohla a teď prostě můžeš. Nemusíš na nikoho brát ohledy. Vařit si co chceš, kupovat, číst, vidět. Twl já snad pojedu někam sama
![]()
@Atisia píše: Více
Já jsem už takhle byla s cestovkou i bez a bylo to super… mám nové skvělé kamarádky
Ale je pravda, že to odvahu chce ![]()
@Buba mara píše: Více
Na rozvodu si vyčítán jen to, že jsem to neudělala podstatně dříve. Dluhy splaceny nemám, ale to mě už tak moc netrápí, je to něco málo přes 300, to je to poslední, co mě vadí.
Já prostě nikam sama nepojedu, prostě nechci. Dřív jsem jezdila sama s dětmi a strašně jsem si při tom připadala blbě. Měla jsem manžela a jedu sama s dětmi. Teď mám taky přítele a nikam jsme nejeli, protože nemůže dostat dovolenou, když já mám celozávodní. Dělá v servisní firmě a mají nejvíce práce, když je celozavodka. Teď jel, chtěl ať si vezmu ještě volno, ale to prostě nejde. Já už ho nedostanu. Jel s lidma, co mají stejný koníček jako on, prostě akce. Mě vůbec nevadí, že jel beze mě. Ani se mi tam nechtělo. Ale prostě to na mě zase padlo.
@Freeandwild píše: Více
A nemůže to být někdy víc stresujíci? Zase se bude několik měsíců babrat v pocitech
@Anonymní píše: Více
Takže hledáš výmluvy. Všechno jde když se chce. A dovolenou snad nemáš 4 týdny v kuse, ne?
Ahoj, asi se potřebuju spíš jen vypsat. Cítím se hrozně. Dlouhou dobu. Někdy mi je líp, ale teď je mi strašně. Připadám mi, že celý svůj život trávím tím, že jsem v práci. Furt. Vždy jsem dělala hodně hodin za měsíc. Třeba 240. Nebo jsem měla dvě práce. A co z toho? Nic. Nikde jsem nebyla, na dovolenou nejezdím. Chtěla jsem jezdit na lyže. Neměla jsem na to. Vždy jsem si říkala až někdy. Vyhrabu se z dluhů, které jsem si nenadělala. Teď sice bych na to měla, ale mám artrozu, takže lyže už nee. To samé v létě. Chtěla bych letět někam, ale sama nechci a nikdo se mnou nepoletí. Nejradši bych umřela. Ale ani na to nemám odvahu. Takže jen sedím a bulim, že můj život stojí za..Dnes mi končí dovolená, do práce se mi vůbec nechce. Je to tam posledních pár měsíců děsný.
Chodila jsem k psycholožce, moc mi nepomohla. Jenom asi se rozvést, ale to jsem měla udělat asi o 10 let dříve.