Citlivost zubů

10135
7.11.15 19:38

citlivost zubů

Ahoj, snad mi poradíte i tentokrát…
Můj problém je v tom, že mě už delší dobu bolí dva zuby, horní jednička a dolní stolička. Zuby mrtvé, mám na kořenech nastavěnou korunku.
CCa měsíc mě bolí při změnách teplot, jako že jdu z venku domů… zuby bolí, cukají, jak kdyby v nich byl zánět.. po cca 2h to přejde samo. Dneska mě ale bolí celkem pořád… vím, že by mi pomohl zubař, jen mi to nejde do hlavy, čím to může být… ze zubů jsou jen kořeny, co jsou vyplněné, korunky mám různou dobu, dásně zanícené nejsou, nekrvácí.. v jídle a pití mě to nijak neomezuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
7.11.15 20:58

Ony ty nervy jsou v puse tak prapodivne pispojovane, ze muzes citit bolest u nejakeho zubu a realne je problem s jinym, napojenym na stejne draze.
Jedine zubar, nic jineho nejde delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
7.11.15 22:19

Bohužel muže být problém i s mrtvým zubem, může tam být váček u kořene. Může pomoci tkz. reendodoncie-zvovu pročištění kanálků, pokud to půjde. Na to ti ale tady neodpoví nikdo. Musíš na zubní a na rentgen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10135
8.11.15 12:57

@Gábííí ty kanálky jsou ucpané, jsou v nich drátky, takže tím by to být nemělo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
8.11.15 16:14

@xsaleen drátky? Takže se ti tam zlomily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
8.11.15 16:19

@xsaleen prostě, když ti čistili kanálky, nástroj se tam zlomil, takže je kanalek nedostatečne zaplneny. Tím pádem je velmi pravděpodobné, že váček u kořene bude. Jak jsem psala, bylo by třeba, asi teď pod mikroskopem, když je tam drátek, provést znovupročištění kanálků a uvidíš, jak to dopadne. Bud se to povede a když ne a problém se zubem přetrvává, musí se to řešit jinak. Určite navštiv zubní, je třeba udělat rentgen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10135
8.11.15 19:25

@Gábííí nn ty mi nerozumíš… zub byl otevřen, nervy odstraněny, pak se tam dala nějaká hmota a drátky s čepem… prý aby pak šli vyndat kořeny bez problému, a na čep se nasazuje korunka… jako ok, se může stát, ale oba najednou? navíc jednu mám víc jak 10let, druhou tak 6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
8.11.15 23:09

@xsaleen asi ti opravdu nerozumím. Ano chápu, kanálky vyčistili, vyplnili a nerozumím těm drátkům?! Rozuměla bych tomu, že po vyplnění se udělal otisk a nechal udělat do zubu čep a na něj korunka… No to je jedno, každopádně jak říkám, tady těžko radit. Nejlépe zajít na zubní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10135
9.11.15 11:11

@Gábííí ty drátky jsou v té hmotě v kořenech, aby se nerozlámaly.. nicméně to docela ustoupilo, ale i tak jsem se objednala k zubaři, ale teda až za 14dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
10.11.15 17:13

@xsaleen nechápu stále. Tam se zadne drátky nedávají. Hmota na zaplnění se dáva drátky, tkz. lentule, ale jinak ne. Po zaplnění se ještě vkládají gutaperčové čepy a ty se vytlačují teplem. A jinak plněny zub muže bolet i po létech po plnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák