Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@wiwiOL Ježíš tak to si asi dostala čočku… Jako já se snažila kojit ale nějak to nefungovalo tak jsem stejně brzy začala dávat sunar a celkově jsem brzy odstavila. A prostě úplně nemám ráda to bláznění kolem kojení ![]()
@kulíšek_s_bambulí No jen se stačili nadechnout a já spustila litanii, že si dobře uvědomuji, že to je pro dítě nejlepší, ušetří se spousta peněz a v určitých ohledech je to jednodušší, a pak jsem jim barvitě vykreslila, co je to laktační psychóza, poporodní diskuze, připomněla jsem jim svou úzkostně-panickou poruchu a bohužel jim teda moc nesklaplo (což absolutně nechápu, ale ono to souvisí s tím, že spousta lidí psychické poruchy prostě nebere), a furt to zkouší, ale to je mi šumák, nejsem blázen, abych to byť jen zkoušela.
Ale obecně respektuju právo každé ženy, která se pro nekojení rozhodne i z prostého důvodu, že prostě kojit nechce, byť já bych se, být psychicky zcela zdravá, o kojení určitě alespoň pokusila. Ale rozhodně bych se nehroutila z toho, že to nejde, taky koukám, jak to některé ženské umí vykolejit, že jim to nejde.
@wiwiOL no přesně. Jako plno maminek se pomalu položí z toho že se kojení nedaří a to je škoda. Zbytečně si kazí ty hezký chvíle s miminkem.
Jinak jo taky mám někdy pocit že spoustu lidí prostě psychické diagnózy neuznává. Prostě někdo se názorově zasekl v minulém století ![]()
U mě to naskočila až když moje dcera začala vnímat okolí a poprvé se na mě usmála. V ten moment jsem konečně pocítila, že nikdy nedovolím, aby se ji něco stalo.