Očkování před těhotenstvím a kontakt s nakaženým covidem

40
18.4.22 21:35

Očkování před těhotenstvím a kontakt s nakaženým covidem

Dobrý den maminky, chci se zeptat, jsem v 15tt a byla jsem na dva dny u rodičů. Dva dny už jsme doma a dnes mi máma psala, že je táta na pohotocosti že je mu zle, že mu zjistili covid 19. Je možné, že jsem se také nakazila i když jsem byla před půl rokem dvakrát na očkování? Bojím se o miminko. Mockrát děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76458
18.4.22 21:39
@Kkacenka30 píše:
Dobrý den maminky, chci se zeptat, jsem v 15tt a byla jsem na dva dny u rodičů. Dva dny už jsme doma a dnes mi máma psala, že je táta na pohotocosti že je mu zle, že mu zjistili covid 19. Je možné, že jsem se také nakazila i když jsem byla před půl rokem dvakrát na očkování? Bojím se o miminko. Mockrát děkuji.

je to možné, na omicron očkování nefunguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
18.4.22 21:45

Ano, je to mozne. Ale zbytecne se nenervuj. Je nas tehotnych co prodelaly kovid uz opravdu hodne a v drtive vetsine je to bez nasledku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.22 21:49

Já prodělala covid před pár týdny (9tt) a vše v pořádku :srdce:
Sice zle mi bylo pěkně.. ale mimčo ok :)
Držím palce, ale chytit jsi to mohla

• Citovat
  • Upravit
2579
18.4.22 21:52

Může to tak být. Já se covidem nakazila na začátku těhotenství, i když jsem měla 3 dávky, 3. dávkou jsem byla očkovaná v těhotenství. Tak snad to nijak neohrozilo dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18620
18.4.22 22:50

@Kkacenka30 třetí dávku jsem dostala před měsícem, aktuálně jsem 34tt a před týdnem jsem měla pozitivní test. 2-3 dny ucpane dutiny a teď už jen rýma a občas zakázku. Žádné teploty, bolesti hlavy nebo dušnost atp. Kdyby mi na dva dny nevypadl čich, tak si ani nedelam test a beru to jako jarní rymu. Mimco se hybe jako vždy. Jedine co mi doktor říkal, ze se dvojnásobně zvyšuje možnost na predcasny porod. Tj ze 4 na 8 % (to se ale bavime o posledním trimestru). Já se nechala očkovat, abych předala imunitu ditku a taky snížit možnost těžkého průběhu. Mít blby průběh a zároveň rodit jsem fakt nechtěla. Ani jsi to nemusela chytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí