Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím a přeji krásnou sobotu
![]()
Chci se zeptat s přítelem čekáme mimčo pohlaví by jsme se měli dozvědět v pondělí ale o to ani tak nejde ale nevíme si moc rady se jmény.. ![]()
Mě se líbí spíše cizí jména kdyby to byla holka bude to Ella když kluk chtěla jsem Mathiase.
Tudíž bych chtěla poradit nějáké jména ovšem můžou být i česká pak si tady třeba vyberu ale vůbec nevím
moc děkuji.
Příjmení Strnad, Strnadová.
Tak ke jménu Strnad/ová mě osobně cizí jméno nepasuje
a osobně ani nechápu moderní honbu za cizími jmény (nic proti)
Mám doma Annu a čekám Adélu a jsem spokojená, protože máme české příjmení.
Jinak se mi líbí jména Apolena, Justýna, Eliška, Agáta a pro kluky Jakub, Jan, Tomáš
Hodně štěstí při výběru ![]()
A proč nedáš ty, co se ti líbí? Místo Mathiase bych dala Matyáše, když máme českou verzi. Ella mi zní jako zkrácenina, co Eleanor? Můžeš jí říkat Ella, ale taky třeba Nora, Nori apod.
Malá je Emma a kdyby to byl kluk, chtěli jsme Benedikta (Ben).
Takove krasne ceske prijmeni, cizi jmeno k tomu vubec nesedi
v ceskem kalendari je tolik peknych jmen, nektera se daji pouzit i v zahranici, pokud chcete neutralitu.
pro holky treba: Alice, Nora, Nela, Nina, Viola, Anna. ![]()
Příspěvek upraven 13.01.18 v 14:20
@Petruna21 gratuluju k budoucímu miminku
![]()
Ke jménu Strnad bych radši dala variantu Elena a Matěj - Matyáš podle tvého návrhu.
Jinak mě by se k vašemu příjmení líbily jména Klára, Adam, Aneta, Andrea, Štěpán.
@EmmaAnna píše:
Malá je Emma a kdyby to byl kluk, chtěli jsme Benedikta (Ben).
Mne se Benedikt taky moc líbil, akorát jsem neměla odvahu jej dat (ze pry Ben je jak pro psa
), stejne jsme nakonec dali jméno, které manželova rodina nemohla rozdychat, ted uz jsou zvykli.
Jinak zakladatelko, dcera ma ve třídě ve školce Matyáše, Mathiase (ma španělského tatínka) a dva Matěje, paní učitelka je z toho trochu nešťastná
. Jeste se mi pro kluka líbí Adam, Jindřich, Leopold, Roman. Pro holku Gabriela, Matylda, Alžběta, Agnes, ja vím, trochu zvláštní vyber
.
@Anna766 Děkuji
Jo Matyáše jsem měla jako první jméno a pak sem narazila na Mathiase ale to se nelíbi partnerovi ten je pro toho Matyáše ![]()
Děkuji všem ![]()
Příspěvek upraven 13.01.18 v 14:36
Mathias je hrozny jmeno. Chudak dite. Stejne mu budou vsichni rikat Matyaši a on bude muset pokazdy hlaskovat.
@mag12 To mi ani nepřijde, ale máme část rodiny v UK, takže Ben beru jako běžné mužské jméno
Tam je to ale většinou zkráceně Benjamin. @Petruna21 Ještě mě napadá Matouš a Mateo, z podobného ranku.
Strnad je typicky české příjmení, myslím, že i jméno by mělo být klasické.
Mě by třeba šlo Petr/Petra. Myslím, že v naší generaci jsou to jména hodně běžná, ale v té budoucí budou vzácná.
@AlenaSu píše:
Tak ke jménu Strnad/ová mě osobně cizí jméno nepasujea osobně ani nechápu moderní honbu za cizími jmény (nic proti)
Mám doma Annu a čekám Adélu a jsem spokojená, protože máme české příjmení.
Jinak se mi líbí jména Apolena, Justýna, Eliška, Agáta a pro kluky Jakub, Jan, Tomáš
Hodně štěstí při výběru
zajimave, a cim je Adela a Anna mene cizi jako Ela a Matyas? Protoze Mathias neni nic jineho nez Matyas a Adela a Anna nejsou slovankse jmena.
@Uju Teda Petra bych nedala ani náhodou. PeTR STRnad? To je jak jazykolam ![]()
@Uju O Petrovi jsem též přemýšlela jmenuje se tak můj taťka ale přítelovi se nelíbí
a zase Petru nechci já nechci aby jsme měli stejná jména..
![]()
@EmmaAnna píše:
A proč nedáš ty, co se ti líbí? Místo Mathiase bych dala Matyáše, když máme českou verzi. Ella mi zní jako zkrácenina, co Eleanor? Můžeš jí říkat Ella, ale taky třeba Nora, Nori apod.
Taky nemusím zkráceniny na 3 - 4 písmenka, nebo naopak prodlouženiny s výstředním pravopisem. Do Eleanor se vejdou všecky Elinky a Elenky, a navíc je to o moc pěknější jméno.