Cizí jména pro miminka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
13.1.18 16:06

Moje holcicka se jmenuje Lea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
13.1.18 16:12

@warita no jsou to rozhodně klasičtější jména než zkomoleniny českých jmen. Když sama píšete, že to je Matyáš, tak dejte Matyáše a nevymyslejte všelijaké možné patvary jen aby to jméno byla zajímavější. :srdce:

Pardon, vy nejste zakladatelka, ale platí to všeobecně.

Příspěvek upraven 13.01.18 v 16:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
13.1.18 16:13

Rada co nedělat

@Petruna21
No, rozhodně si nevybírej jména stylem vezmu kalendář a zapíchnu prst. Výsledek spíše pobaví - nám se podařilo vybrat Milota, tak jsme to zkomolili na Minoltu a přidali Xerox :mrgreen:.
Rozhodně nevybírej jména podle historických osobností - nám se líbil život matky Terezi, ale při představě, že bych jí s dítkem srovnávala, mě otřepalo.
Taky jsem hned zavrhla jména nás a prarodičů - nepřišlo mi to praktické volat v přítomnosti dědy jeho jméno s tím, že vyměníme plenečku. ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
13.1.18 16:15

@warita Krásné jméno :) sestřenice se jmenuje The-Lea 8o a druhá Sara-Maria nevím kde na to přišlo ale Lea jenom tak to je moc krásné jméno :palec:

@Vlaďka 83 To jó taky nechci aby se jmenovala po mě a přítel taky nechce aby to bylo po něm přijde mi to divné mám známou a obě děti se jmenují po rodičích ale tak každému se líbí něco jiného :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
13.1.18 16:22
@Petruna21 píše:
@warita Krásné jméno :) sestřenice se jmenuje The-Lea 8o a druhá Sara-Maria nevím kde na to přišlo ale Lea jenom tak to je moc krásné jméno :palec:@Vlaďka 83 To jó taky nechci aby se jmenovala po mě a přítel taky nechce aby to bylo po něm přijde mi to divné mám známou a obě děti se jmenují po rodičích ale tak každému se líbí něco jiného :think: :nevim:

Dekuju. Kupodivu se to najde i v kalendari, ale jako variace k Leontyne/Leone. Lea mi prijde ale takove elegantni. Jinak Thea by se byvalo libilo i moji mame a Thea-Lea je zajimava kombinace.

K vyberu jmena…nenech se rozhodit tim, co mistni konzervy povazuji za vhodne jmeno do ceskeho prostredi. Kazde ne-slovanske jmeno musi u nas nejdrive zdomacnet, i takovy Michal, Tomas, Filipek a pod tady nejsou puvodne doma.

Klidne si doprej odvahu dat neco neobvykleho. Ja pokud se nam podari dalsi holcicka zvazuju Maya, ale jeste nevim. Libi se mi i Stela a jine jmena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
13.1.18 16:26
@warita píše:
Dekuju. Kupodivu se to najde i v kalendari, ale jako variace k Leontyne/Leone. Lea mi prijde ale takove elegantni. Jinak Thea by se byvalo libilo i moji mame a Thea-Lea je zajimava kombinace.

K vyberu jmena…nenech se rozhodit tim, co mistni konzervy povazuji za vhodne jmeno do ceskeho prostredi. Kazde ne-slovanske jmeno musi u nas nejdrive zdomacnet, i takovy Michal, Tomas, Filipek a pod tady nejsou puvodne doma.

Klidne si doprej odvahu dat neco neobvykleho. Ja pokud se nam podari dalsi holcicka zvazuju Maya, ale jeste nevim. Libi se mi i Stela a jine jmena.

No není za co je opravdu krásné :)
Vůbec netuším kde na tu kombinaci přišli ale jo je to zajímavé :)

Něco vymyslíme mě se právě nechtějí dávat prostě jména co má každý něco neobvyklého se mi prostě líbí :think:
A Maya to jméno sem hrozně chtěla stála jsem si za tím že tak se bude jmenovat holčička ale přítel přišel s Ellou a bylo hotovo přes to vlak nejede :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
13.1.18 16:28

@Petruna21 může se zeptat, v čem bude mathias jiný než matyáš? Zdrobněliny budeš pravděpodobně používat u obou stejné. Stejně tak Ella, proč to nemůže být Eliška, když budeš zdrobněliny používat ve většině stejné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
13.1.18 16:31

@lleennttiillkkaa To sice ano ale prostě se mi to líbí :) a jméno Eliška se mi nelíbí a to prostě nechci tak sem přikývla aspoň na tu Ellu než Elišku ale třeba se to změní a budou úplně jiná jména :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.1.18 16:34

Mathias je k tomu příjmení příšerný.

Z méně obvyklých jmen by se mi líbil Radim.

• Citovat
  • Upravit
21593
13.1.18 16:38
@lucenka píše:
Mathias je k tomu příjmení příšerný.Z méně obvyklých jmen by se mi líbil Radim.

zrovna tohle jmeno mi prijde… moc nesympaticke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
13.1.18 16:55

@Petruna21 ahoj, máme stejné příjmení :-) u kluka bych dala něco aby to pěkně ladilo s příjmením, přeci jen má to na furt.. Mathias Strnad… to je docela jazykolam pro někoho kdo to S říka hezky. Matyáš Strnad je hezčí, mě se to líbí víc :-) Já mám oblíbená jména Jakub a Ondřej, tak jestli budu mít klukla bude to jedno z toho. Ella Strnadová se mi zdá dobrý, ani to není tak cizí je to docela častý jméno bych řekla poslední dobou, navíc není dlouhé k delšímu příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
13.1.18 17:12
@Petruna21 píše:
Něco vymyslíme mě se právě nechtějí dávat prostě jména co má každý něco neobvyklého se mi prostě líbí :think:
A Maya to jméno sem hrozně chtěla stála jsem si za tím že tak se bude jmenovat holčička ale přítel přišel s Ellou a bylo hotovo přes to vlak nejede :cert:

Tak pokud chceš jména, co má každý, tak nedávej Matyáše… A Mathias je to samý, každý mu bude stejně říkat Matýsku nebo Matyáši. Mathias bude jen v dokladech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
13.1.18 17:13
@Petruna21 píše:
No není za co je opravdu krásné :)
Vůbec netuším kde na tu kombinaci přišli ale jo je to zajímavé :)Něco vymyslíme mě se právě nechtějí dávat prostě jména co má každýněco neobvyklého se mi prostě líbí :think:
A Maya to jméno sem hrozně chtěla stála jsem si za tím že tak se bude jmenovat holčička ale přítel přišel s Ellou a bylo hotovo přes to vlak nejede :cert:

Proto chcete dát jména, co dneska každý druhý dává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9352
13.1.18 17:21

@Petruna21 Ty jo, jak tý sestřenici říkáte? Nějak jsem jenom nepochopila, jestli The je jméno, nebo člen. Jinak se omlouvám za upřímnost, do očí bych to nikomu neřekla, jenom, když tu takhle anonymně kecáme, ale jenom Lea to mi přijde takové dost neuctivé, domácí přezdívka. Když bych tak oslovovala cizí dospělou ženskou, tak by mi to přišlo jako pro dívku z eskort servisu, ty si nechávají říkat zkráceně, aby rychle opadly zábrany. Mít Leopoldu, tak by mi to přišlo pěkné, ale jenom Leu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
13.1.18 17:21

My máme doma Elenu a teď budeme mít Aniku (nebo to bude Teo, ale to je nepravděpodobné), každopádně nemáme úplně cesky znějící příjmení, to bych asi dala spíš Annu. Jinak se mi ještě líbila jména Beata, Anita, Adriana, neybirala jsem cíleně cizí, prostě co mi dobře znelo s příjmením.
Ještě bych doplnila, že teď je docela móda dávat jména Thea a Lea, mám v okolí několik kamaradek a známých, které již daly nebo chtějí dát…

Příspěvek upraven 13.01.18 v 17:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky