Cizí jména pro miminka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9352
13.1.18 15:48
@Cenzurejsn píše:
Proboha uz zadna jmena typu Matyas a Ella nebo Ellena, Emma atd… kazdy druhy dite se ted takhle jmenuje… pak si sednou v prvni tride do lavice a bude tam 15 Matyasu a Ellenek :zed: :lol:

Tak souhlasím, přijde mi, že zvláště ty holčičí oblíbená jména jsou poslední roky tak nějak celkově ošklivá. A přitom se to půlce národa fakt líbí. A když už je nedají, tak argumentují, že jsou hezký, ale dává je každý. Nejsem proti novým jménům, převzatým jménům, starodávným jménům obecně, ale připadá mi, že lidi fakt nemají vkus. Ale v konkrétních případech mlčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3550
13.1.18 15:49

@Petruna21 Také se mi příjmení nehodí vyloženě cizí jména. Líbilo by se mi třeba Aneta, Adéla, Linda, Daniela, pro kluka Michael nebo Daniel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
13.1.18 15:51
@Takyjedna píše:
Tak souhlasím, přijde mi, že zvláště ty holčičí oblíbená jména jsou poslední roky tak nějak celkově ošklivá. A přitom se to půlce národa fakt líbí. A když už je nedají, tak argumentují, že jsou hezký, ale dává je každý. Nejsem proti novým jménům, převzatým jménům, starodávným jménům obecně, ale připadá mi, že lidi fakt nemají vkus. Ale v konkrétních případech mlčím.

Mě se líbí i česká jména.. to neříkám hrozně se mi líbí třeba Rozárka, Jasmínka, Amálka ale prostě přítel nechce ten si stojí za Ellou a přes to bohužel vlak nejede :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
13.1.18 15:52

@Petruna21 Tak držím palce, ať ho přemluvíš :lol: Ale třeba budete mít holčičku :) Můj manžel má rád cizí jména a naštěstí jsem mu řekla svůj návrh a hned se mu to zalíbilo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
13.1.18 15:55

@Manhattan Tak to máš štěstí! :palec: no on už z jednoho důvodu ho nechce kdysi jsme měli fretku a jmenoval se Sebastián :mrgreen: ale zase říkám plno lidí ani nevědělo že jsme je měli tak proč by jsme to jméno nemohli dát.. :nevim: budu muset ho přemluvit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.18 15:58

My mame Timothy, ale mame cizi prijmeni

• Citovat
  • Upravit
9947
13.1.18 15:59
@Anonymní píše:
My mame Timothy, ale mame cizi prijmeni

8o Oo tak to je krásné jméno!! :andel: a proč ten anonym? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823

By me zajimalo kolik holcicek Ella se sejde v prvni tride :mrgreen: to je snad kazda ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736

@Petruna21 Kámoška měla psa Lili a teta kočku Sebastiána a neřešíme :mrgreen: Mamka zase měla rybičky Terezu a Kryštofa a pojmenovala tak mě a bráchu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.18 16:00
@Petruna21 píše:
8o Oo tak to je krásné jméno!! :andel: a proč ten anonym? :)

Protoze nechci aby si me znami spojili s nickem ;)

• Citovat
  • Upravit
9947
13.1.18 16:02

@Manhattan Taky dobrý :lol: No já měla 4 fretky jedna Sebastián, Lili, Mavis, Alvin :mrgreen: :lol: psa máme Báru, Tima, Míšu tak že ono je to taky problém :mrgreen: ale co vždyť je to jedno přeci ať si každý myslí co chce ale prostě mě se hrozně jména jako Sebastián líbí a na zpěváka snad žádného ani neznám :)

@Anonymní píše:
Protoze nechci aby si me znami spojili s nickem ;)

Tak to jo :) ale jméno krásné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
13.1.18 16:06

Moje holcicka se jmenuje Lea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
13.1.18 16:12

@warita no jsou to rozhodně klasičtější jména než zkomoleniny českých jmen. Když sama píšete, že to je Matyáš, tak dejte Matyáše a nevymyslejte všelijaké možné patvary jen aby to jméno byla zajímavější. :srdce:

Pardon, vy nejste zakladatelka, ale platí to všeobecně.

Příspěvek upraven 13.01.18 v 16:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
13.1.18 16:13

Rada co nedělat

@Petruna21
No, rozhodně si nevybírej jména stylem vezmu kalendář a zapíchnu prst. Výsledek spíše pobaví - nám se podařilo vybrat Milota, tak jsme to zkomolili na Minoltu a přidali Xerox :mrgreen:.
Rozhodně nevybírej jména podle historických osobností - nám se líbil život matky Terezi, ale při představě, že bych jí s dítkem srovnávala, mě otřepalo.
Taky jsem hned zavrhla jména nás a prarodičů - nepřišlo mi to praktické volat v přítomnosti dědy jeho jméno s tím, že vyměníme plenečku. ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
13.1.18 16:15

@warita Krásné jméno :) sestřenice se jmenuje The-Lea 8o a druhá Sara-Maria nevím kde na to přišlo ale Lea jenom tak to je moc krásné jméno :palec:

@Vlaďka 83 To jó taky nechci aby se jmenovala po mě a přítel taky nechce aby to bylo po něm přijde mi to divné mám známou a obě děti se jmenují po rodičích ale tak každému se líbí něco jiného :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí