Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Cenzurejsn píše:
Proboha uz zadna jmena typu Matyas a Ella nebo Ellena, Emma atd… kazdy druhy dite se ted takhle jmenuje… pak si sednou v prvni tride do lavice a bude tam 15 Matyasu a Ellenek![]()
Tak souhlasím, přijde mi, že zvláště ty holčičí oblíbená jména jsou poslední roky tak nějak celkově ošklivá. A přitom se to půlce národa fakt líbí. A když už je nedají, tak argumentují, že jsou hezký, ale dává je každý. Nejsem proti novým jménům, převzatým jménům, starodávným jménům obecně, ale připadá mi, že lidi fakt nemají vkus. Ale v konkrétních případech mlčím.
@Petruna21 Také se mi příjmení nehodí vyloženě cizí jména. Líbilo by se mi třeba Aneta, Adéla, Linda, Daniela, pro kluka Michael nebo Daniel.
@Takyjedna píše:
Tak souhlasím, přijde mi, že zvláště ty holčičí oblíbená jména jsou poslední roky tak nějak celkově ošklivá. A přitom se to půlce národa fakt líbí. A když už je nedají, tak argumentují, že jsou hezký, ale dává je každý. Nejsem proti novým jménům, převzatým jménům, starodávným jménům obecně, ale připadá mi, že lidi fakt nemají vkus. Ale v konkrétních případech mlčím.
Mě se líbí i česká jména.. to neříkám hrozně se mi líbí třeba Rozárka, Jasmínka, Amálka ale prostě přítel nechce ten si stojí za Ellou a přes to bohužel vlak nejede ![]()
@Petruna21 Tak držím palce, ať ho přemluvíš
Ale třeba budete mít holčičku
Můj manžel má rád cizí jména a naštěstí jsem mu řekla svůj návrh a hned se mu to zalíbilo ![]()
@Manhattan Tak to máš štěstí!
no on už z jednoho důvodu ho nechce kdysi jsme měli fretku a jmenoval se Sebastián
ale zase říkám plno lidí ani nevědělo že jsme je měli tak proč by jsme to jméno nemohli dát..
budu muset ho přemluvit ![]()
@Anonymní píše:
My mame Timothy, ale mame cizi prijmeni
Oo tak to je krásné jméno!!
a proč ten anonym? ![]()
By me zajimalo kolik holcicek Ella se sejde v prvni tride
to je snad kazda ted
@Petruna21 Kámoška měla psa Lili a teta kočku Sebastiána a neřešíme
Mamka zase měla rybičky Terezu a Kryštofa a pojmenovala tak mě a bráchu
![]()
@Petruna21 píše:
Oo tak to je krásné jméno!!
a proč ten anonym?
Protoze nechci aby si me znami spojili s nickem ![]()
@Manhattan Taky dobrý
No já měla 4 fretky jedna Sebastián, Lili, Mavis, Alvin
psa máme Báru, Tima, Míšu tak že ono je to taky problém
ale co vždyť je to jedno přeci ať si každý myslí co chce ale prostě mě se hrozně jména jako Sebastián líbí a na zpěváka snad žádného ani neznám ![]()
@Anonymní píše:
Protoze nechci aby si me znami spojili s nickem
Tak to jo
ale jméno krásné ![]()
@warita no jsou to rozhodně klasičtější jména než zkomoleniny českých jmen. Když sama píšete, že to je Matyáš, tak dejte Matyáše a nevymyslejte všelijaké možné patvary jen aby to jméno byla zajímavější. ![]()
Pardon, vy nejste zakladatelka, ale platí to všeobecně.
Příspěvek upraven 13.01.18 v 16:13
@Petruna21
No, rozhodně si nevybírej jména stylem vezmu kalendář a zapíchnu prst. Výsledek spíše pobaví - nám se podařilo vybrat Milota, tak jsme to zkomolili na Minoltu a přidali Xerox
.
Rozhodně nevybírej jména podle historických osobností - nám se líbil život matky Terezi, ale při představě, že bych jí s dítkem srovnávala, mě otřepalo.
Taky jsem hned zavrhla jména nás a prarodičů - nepřišlo mi to praktické volat v přítomnosti dědy jeho jméno s tím, že vyměníme plenečku.
![]()
@warita Krásné jméno
sestřenice se jmenuje The-Lea
a druhá Sara-Maria nevím kde na to přišlo ale Lea jenom tak to je moc krásné jméno ![]()
@Vlaďka 83 To jó taky nechci aby se jmenovala po mě a přítel taky nechce aby to bylo po něm přijde mi to divné mám známou a obě děti se jmenují po rodičích ale tak každému se líbí něco jiného
![]()