Clostilbegyt II

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27
22.7.05 14:04

Ahojky holky + Evi,
přišla jsem se mrknout a pozdravit vás.

Fetus,ty jsi tady taková odbornice.Chtěla bych se tě zeptat na tvůj názor (ráda si přečtu i názory ostatních).Jak jsem již psala,máme za sebou 3IUI a ani jednou se nezadařilo.Navíc nám doktor řekl,že má manžílek sice dost spermijek,ale jen 16% funkčních,což je pro IUI dost málo a šance na zdar o to menší.Teď nevím,zda má cenu do sebe pumpovat hormony a ještě doufat v úspěch IUI nebo se rovnou vrhnout na IVF. IUI je sice šetrnější,ale s manžovejma lenoškama???

Děkuji za radu a a všem přeji hodně optimismu.
Papapa Ilča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
22.7.05 17:14

Zdravím všechny Snažilky a Evíka+fazolku,
jsem ráda že se nám už Lucka ozvala a je po dovči odpočatá :D Určitě to nevzdávej,protože 1 krátIUI je fakt málo.Navíc když máte kvalitní spermijky,tak to určitě klapne :D Ale musí se to zkoušet(někdy i 6krát a více).Takže foukáme tvoji i manželovu dušičku a jděte do toho!A dej vědět co a jak dál.

Evíku,není jak Tobě :lol: Ale je to hrozně příjemné číst i něco pozitivního :D Určitě to na nás všechny působí blahodárně :) Hlavně tady hodně rozšiřuj ten těhu virus :lol: A pořádně si to užívej !Že máš obavy je taky normální,ale neměly by tě přerůst.Snaž se myslet pozitivně a buď na sebe a fazolku moc hodná.Uvidíš že se ti pak narodí zdravé a pohodové mimčo.Není totiž pravda,že to mimi nevnímá!Takže to děláš pro vás oba.

Ilčo,takhle na dálku to jde těžko posoudit.A navíc si nejsem jistá co znamená ten termín 16%funkčních.Jestli je to 16%motilních(pohyblivých)spermií,tak je to opravdu málo.Mělo by být aspoň 40%pohyblivých.3krát IUI taky není moc,ale ten SPG není moc vyhovující :( Ale příroda je mocná čarodějka :D Ikdyž s mým manželem(embryologem) se shodneme spíš na tom že by bylo lepší podstoupit IVF.Ale to rozhodnutí je na vás.Taky bych hned nechtěla na IVF,ale pokud by to byla jediná možnost,tak bych do toho šla.

Já jsem zatím 18.DC a tak do MS :evil: je ještě daleko.Proto jsem zatím asi v relativně klidném rozpoložení.Ale psychicky ty nezdary fakt dost vyčerpávají :( Takže s váma všema soucítím a doufám že se dočkáme a že nám do té doby nehrábne :lol:

Mějte se fajn.Pa pa Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
22.7.05 17:29

ILČO,
ještě k tomu SPG.Dá se samozřejmě i kvalita spermijek ovlivnit.Spermiogeneze trvá 3měsíce a i plodný muž může mít v SPG výkyvy.Takže pokud manžela nedopuješ vitamíny měla bys začít :D Ten můj je poslušnýa ikdyž má dobrý SPG tak má denní příděl:vitamín E, selen, zinek,kys.listová a pak ještě minimálně 1citron(při pitném režimu se to zvládne v poho)vitamín C je taky dost důležitý!Tak to zkuste a možná ještě zopakujte to IUI nebo IVF-i při něm jsou kvalitní spermie potřebné.A samo je dobré se vyhnout sauně,alkoholu,cigaretám,stresu,přílišnému sezení.Ale to se vždycky nedá dodržet :( Ikdyž vím že člověk je pro mimi ochotný udělat hodně,že jo!
Tak se drž a písni jak pokračuješ :D Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
22.7.05 18:01

Ahoj Zuzi.
Moc děkuji za radu.Výsledek SPG jsem se dověděla včera.Hned jsem vlítla na net a začala hledat řešení a rady jak to alespoň trochu vylepšit. Dnes jsem nakoupila vitamin E400, SELZIN Plus (prý je to lepší než extra zinek a selen) a Neocarnitargin. Ta kyselina listová mě nenapadla. Tu dokoupím taky.A hlavně neuškodí ani mě.Teď po měsíci odpočinku od hormonů čekám na MS (jsem 30DC a nic). Pak zkoušíme další IUI,ale možnost IVF zvažujeme. Už jsem mu zatrhla válení se ve vaně a pivko. :P
Je pravda,že pro mimi jsem ochotná zkusit cokoliv (a manžílek taky) :D
Pa a ještě jednou moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
22.7.05 18:06

Zuzi,ještě jedna otázka. Můj mužíček má problém s váhou. Ne,že by byl podvyživený,ale je to tintítko. Dlabat může furt.Je lepší ho šatit než živit,ale na svých 173cm má asi 65kg. (Jo a tasemnici nemá). :D Může to mít na SPG také vliv?

A nemáte někdo radu,jak mu pomoci přibrat? :)

Díky
Ilča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
24.7.05 15:44

Luckapik

Ahoj Zuzi,
jsi hodná, ale 6krát na to fakt nebudu mít psychiku krom toho si myslím že jen 3× to hradí pojišťovna a i že v caru hned po tom třetím nabízejí už umělý jako další řešení.nevím co dál, teď odpočívám, bavím se a tak a taky se snažím abysme byli s manžou v pohodě…
a co jak to vidíš dál? co ty?budeš to dál nějak řešit nebo ani ne a pořád pokračovat? pořád máš clostil?
tak papa holčinky
Lucka 01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.7.05 18:09

Ahoj Luci,
vím jak se cítíš.Já mám za sebou 3 IUI a chystáme se na 4-tou.Taky mám kolikrát chuť se na to vykašlat a jít na IVF,ale furt je to míň „drastické“. Máš pravdu,že to čekání potom je nejhorší. A taky se nedá na to jen tak nemyslet. Mě doporučují co nejvíce odpočívat a být v klidu,ale to taky kolikrát zrovna moc nejde. Myslím na tebe a přeji ať ti to co nejdříve vyjde na na testíku se ukáží //.
Co mi říkal doktor,tak pojišťovna jich hradí 6.

Pa pa a hodně štěstí.
Ilča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
25.7.05 10:59

Čau Holky,

Ilčo,váha tvého manžy by na spermie neměla mít vliv,pokud to není způsobené jinou nemocí(př.hormonálně-štitná žláza atd.)Zkus mu na:,–(it tu vitamínovou kůrua uvidíte :D

Luci,vím že je to na psychiku hrůza a každý další nezdar člověku podráží nohy,sebedůvěru apod.Ale boužel je to takto časově náročné a nejspíš nezbývá než to vydržet a zkoušet nebo adoptovat.Ale dočkaly se i ženy po 10letém a víceletem snažení :D A Evík nám teď předvedl že to jde :D

Já jsem vlastně nikdy nebrala Clostilbegyt,jen mám za sebou tu laparku,manža si kontroluje SPG=špíčkový a měli jsme asi 3časované styky s Pregnylem a Utrogestanem-na zahnízdění.Ale má gynekoložka si myslí že je to jen otázka času.Že jsme oba zdraví :D Ona sama otěhotněla v 5letých intervalech!Jenže u mě je to fakt nejspíš ta psychika :( .Navíc oba pracujeme v CARu a tak o tom všichni naši kolegové a kolegyně vědí!!A to mi nejvíc vadilo,proto jsem tam přestala chodit a snažíme se zatím sami :? A dali jsme si limit do konce roku a pak mi asi nic jiného než CAR nezbyde :( Ale to je ještě 5pokusů :D Tak snad se tomu vyhnu!!

Všem vám držím pěstičky.Mějte se fajn.pa pa Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.7.05 14:26

Tak jdu jen na skok oznámit, že čekám DVOJČÁTKA!!! Na dnešním UTZ byly jasné dvě dutinky, každá měla cca 13 mm a vevnitř byli už vidět mimísci :lol: Spokojeně tam viseli a já se skoro rozbrečela, jak to bylo krásný.. :lol: No tak nejdřív to byl šok, začala jsem se smát, dr. taky, pak mi začala docházet spousta věcí, že to nebude žádná legrace a podobně..ale co. Zvládly to jiné holčiny, zvládnu to taky :lol: Tak se jdu z toho trochu vzpamatovat, držte mi palečky, ať je vše OK. Oba mimísci mají srdíčka, a velikost, jakou mají mít :D

Tak zatím pápá (škoda že si nemůžu dát panáka…)

• Citovat
  • Upravit
324
25.7.05 17:16

Eviku,
tak to je síla! takže posílám DVOJNÁSOBNOU GRATULACI :D

Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.7.05 17:31

Ahoj Evíku,
super, moc ti to přeju, brala bych je klidně všema deseti, když mi na inseminaci řekli že mám 3 krásný folikuly, brala bych i 3…hodně štěstí, buďte šťastní a moc!

ahoj zuzi,
díky moc za podporu, věděla jsem že to nemusí vyjít a že to může vyjít až po několikátý, jen nevím, jestli fakt nemůžu mít blbou reakci na to uhnížďování, jestli se tělo nebrání, pač to dřívější krvácení by tak vycházelo…a tyhle testy mi ještě nikdo nenabídl.
Víš mě už se to motá všechno dohromady, mám i citový problémy se kterýma nevím co s tím a myslím že v tom bude hrát roli i tenhle neúspěch, no ale nic, to se nepatří…
mějte se fajn holky, zase se ozvu, snad už v lepším rozpoložení
jo a nemám ultrogestan na tuhle druhou půlku cyklu ale proveru, jsem to spetla, nevíš na co to má vlastně být?
díky pa L.

• Citovat
  • Upravit
242
26.7.05 14:52

Evíku,no to je báječné :D Určitě bysme to braly všechny(nebo aspoň většina)Nakonec budeš ráda že jsou dvě :lol: Je to sice víc starostí ale určitě i radostí :D Tak vám držím všem TŘEM pěsti,ať jste zdraví a pěkně rostete :D Pokaždé se hrozně potěším když napíšeš.Musí to být kouzelné zážitky :wink:

Luci,všechny léky fakt neznám,ale myslela jsem že Provera je antikoncepce.Vím že se někdy používá i před hormonální stimulací při IVF,aby se dala naplánovat punkce vajíček.Ale je možné že to jde použít i před IUI.Nebo ti chtějí upravit hormonální hladiny.Fakt si nejsem jistá :( Pokud to jde tak se na věci kterým nerozumíš zeptej hned.Oni jsou tam doktoři od toho.Já vím že se to lehce řekne a hůř udělá!Ale příště to zkus :) Jinak jsem na CAR Apolináře slyšela dost špatné posudky :( Sice jsou státní a tím pádem levnější,ale…Výsledky asi nic moc :) Uvidíš sama.Myslím že je lepší když to nejde a máš pocit že se ti málo věnují, změnit centrum.Ale to musíš vědět nejlíp ty jak si spokojená.Mě se zdá dost divné že ti nedají UTROGESTAN.To je snad úplný základ a pro uhnízdění mimča je dost důležitý.Aspoň si o něj příště řekni nebo svému gynekologovi,kdyby ti ho odmítli dát(což se mi ale zdá přehnané)

Tak se Holky opatrujte a pa pa ZUZI.Já budu něco vědět nejdřív příští týden :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
26.7.05 15:24

Evik

:lol: Eviku, tak to se ti vazne povedlo :-)
DVOJCATKA, to je parada.
Mej se moc hezky (ale to ty se ted mas) a at ti v brisku pekne pribiraji na vaze :-)
tulipanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
27.7.05 09:34

Ahojky holčiny,
tak jsem se opět zastavila.Poslední dva dny jsem měla „pěknou“ depku. Nějak to na mě padlo.
Dnes jsem 35DC. BT 36,8. TT negativní. Byla jsem včera u doktora a ten mi vzal i tu poslední kapku naděje.Řekl,že tím,že jsme měli tento cyklus bez jakékoli stimulace,nemá cenu dělat UTZ a ani brát krev. Prostě to mám prodloužený a předepsal mi na 5 dní Utrogestan. Pak se prý mrcha dostaví. Měla jsem slzy na krajíčku a měla jsem co dělat abych tam nezačala bulit. Ptal se jak se mi daří,tak jsem na něj bez ostychů vybalila,že takové depky jako mám poslední dobou jsem ještě nezažila. Prý je to normální,ale je mu líto,že se tak cítím a stále se nedaří.Máme doporučení na imunologii a začneme pomalu plánovat IVF.
Zatím se opatrujte a mějte se krásně.
Držím pěstičky a myslím na vás.
 Ilča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
27.7.05 11:58

Ahoj holčiny,
od pátku jsem nebyla na netu, a nestačím se divit, že Evik čeká dvojčátka. To je skvělá novina. Držím moc moc palečky, at vše probíhá bez problémů až ke zdárnému konci. Moje kamarádka byla v těhu dost hotová, bála se, aby bylo vše ok. Když se jí narodila holčička, říkala, že se toho asi nikdy nezbaví, že se bojí dál a čím dál víc. To je asi náš úděl. Důležité je neztrácet hlavu.

Já jsem dnes 17 dc, udělali jsme si s manžou prodloužený víkend, měli jsme v pondělí a út dovču. Dle BT jsem měla ovul 15 dc, což mi včera potvrdila i dr. Pochválila mě, že mám hezky narostlou sliznici (někdy jsem ji měla dost nízkou). Tak jsem měla radost. Snaženíčko proběhlo, tak teď už jen čekat…

Ve vaší diskuzi bylo o vitamínech, já dávám manžovi zinek a selen, já užívám listovku a E. Vařím si čaík na neplodnost a teď kontryhel na tu sliznici. Dál užívám přípravky od MUDr. Jonáše. Máte s tím nějakou zkušenost?

Manžovi na:,–(ím ještě listovku a ten citron je také dobrý nápad. A když mu dám E, to už na mě bude asi zahlížet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí