Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Kočky,
tak do doktorky mám opravdu daleko!
Jsem jen obyč. porod.babka,ale tu teď momentálně nedělám.A protože se už skoro 4.rok pohybuju v oblasti umělého oplodnění,tak se na mě něco nalepilo
Divný by byl spíš opak.
Lucko,myslím si že jsi ,jak už psala Evík,nejspíš opravdu odovulovala-13.DC je úplně normální
Snad jste to stihli pojistit ![]()
Já jsem to pro změnu také dostala,ale ještě to nevzdávám
Alespoň jsem neměla takový PMS jak dřív,protože jsem si naordinovala SARAPIS.A ani teď nemám takové bolesti-je fakt dobrý,ikdyž dražší ![]()
Evíku,doufám že už si zdravá a nabíráš nový elán pro další snaženíčko ![]()
Janči,určitě vytrvej
Nevím jaké máš léky,ale většina už se jich aplikuje do podkoží-velmi tenkou jehličkou a to ty určitě zvládneš
A nebo tvůj manža-to je taky dost časté,že si žena nedokáže píchnout hormony sama ,ale pomáhá jí manžel.Takže se z toho nenervuj,naopak se zkus hodit do klidu.Protože děláš vše dobře a naplno a to určitě nějaká dušička vidí a bude chtít být s vámi.
Dokonce můj manžel,když v laboratoři dělá ICSI,tak mi pak říká,že pro ty dušičky udělal maximum-nachystal jim skvělé „taxíky“ a záleží teď už jen na nich jestli do nich nastoupí
.A tento jeho přístup už pomohl spoustě párů.
Tak se mějte všechny krásně a držím vám pěsti
Pa pa Zuzi
Ahoj Zuzi, tos napsala moc hezky, jsem z toho úplně dojatá ![]()
Já budu dnes, max. zítra, 1.DC, břicho bolí jak těsně před mrchou, takže je to jasné. Ale taky se nevzdávám, jednou to určitě vyjde! ![]()
Držím palečky!!
Evík
Ahojky Evíku,
třeba nepřijde, musíme jí zahnat…taky mě mrzí že i po nejlépe načasovaném snaženíčku se nám nezadařilo, naštěstí aspoň mám pravidelně měsíčky a tak nemusím dlouho čekat na to než to dostanu a na další snažení. Díky za povzbuzení, ale u mě by ovulace 13 DC byla vážně divná, mám jí spíš později, minule se nám podařila posunout na asi 16DC a teď jsem brala stejné dávky. krom toho žádnou tekutinu tam neviděla nebo že by to už proběhlo ale je to fakt divný.
no a pojistit fakt nevím jestli se nám to podařilo, tulili jsme se ještě 11den,12 ne a pak zas 13, ale jak říkáte, ideální načasování neexistuje asi…
Mimochodem nevíte někdo, Fetus co se děje s folikulama a vaječníkama v době těhotenství? tvoří se nějaké nebo nikoliv?
a jak fetus pokračuješ? a ty evíku?
ještě jsem se chtěla zeptat, nemáte náhodou zkušenosti s nemocnicí u apolináře a stím, jak probíhají první návštěvy centra? co by mi asi měli hned obratem dělat za vyšetření a jak často se tam jezdí?
mě to teď trochu obrátilo, nějak se s tím asi začínám smiřovat a přestávám doufat, i když chci stále bojovat o toho mrňouse…
papa L.
Ahojky Evíku,
třeba nepřijde, musíme jí zahnat…taky mě mrzí že i po nejlépe načasovaném snaženíčku se nám nezadařilo, naštěstí aspoň mám pravidelně měsíčky a tak nemusím dlouho čekat na to než to dostanu a na další snažení. Díky za povzbuzení, ale u mě by ovulace 13 DC byla vážně divná, mám jí spíš později, minule se nám podařila posunout na asi 16DC a teď jsem brala stejné dávky. krom toho žádnou tekutinu tam neviděla nebo že by to už proběhlo ale je to fakt divný.
no a pojistit fakt nevím jestli se nám to podařilo, tulili jsme se ještě 11den,12 ne a pak zas 13, ale jak říkáte, ideální načasování neexistuje asi…
Mimochodem nevíte někdo, Fetus co se děje s folikulama a vaječníkama v době těhotenství? tvoří se nějaké nebo nikoliv?
ještě jsem se chtěla zeptat, nemáte náhodou zkušenosti s nemocnicí u apolináře a stím, jak probíhají první návštěvy centra? co by mi asi měli hned obratem dělat za vyšetření a jak často se tam jezdí?
mě to teď trochu obrátilo, nějak se s tím asi začínám smiřovat a přestávám doufat, i když chci stále bojovat o toho mrňouse…
papa L.
Ahojky Evíku,
papa L.
Ahojky Evíku,
papa L.
Čauky Evíku a holky,
včera jsem se cítila tak nějak jinak, řekla bych těhotně, prostě mě docela bolely bradavky a byla jsem hrozně ospalá, tak jsem dneska testla, jsem asi 14 dní po OVU a hádejte - samozřejmě zase jenom I čárka a ani náznakem druhá ![]()
tak čekám až mrcha dorazí a vážně už mám chuť se na všechno vykašlat, je to už rok od potratu a pořád se nám nedaří..
Holky který den by už test ukázal II?? Myslím který den po OVU, protože já ji mívám až 16.DC, a cyklus hrozně nepravidelný, takže já to tak nepočítám.
Přítel chce, abych skončila v práci, mívám hodně stres a navíc dělám „šestnáctky“ tak abychom byli více spolu..nevím, ale asi ho poslechnu. Mám ho moc ráda a už oba dlouho toužíme po mimču, tak asi „obětuji“ i svou práci. Jen jestli to pomůže..
Držím všem palce, dneska moc optimisticky naladěná nejsem, tak snad to bude zase lepší. Chtěla jsem na závěr napsat něco povzbuzujícího, ale nic mě nenapadá.
Daria
Ahoj Dario,
dokuď nepřišla je naděje, já ji mám vždycky jak hodinky…myslím, že asi všechny jsme z toho dost hotový, jen někdo to dává najevo víc, někdo míň. já jsem byla vždycky hrozně silná a řešila všechny problémy s chladnou hlavou a nikdy bych neřekla, že v tomhle případě budu takovej srab a tak zranitelná. asi je to hormónama či čím, že nám najednou z ničeho nic cvakne a chceme miminka, u mě to začlo bráchovým mimčem, hned jak se narodil a já byla za nima v porodnici a první člověk co ho kromě nich viděl hned po příjezdu z porodnice, hned jsem věděla, že po tom strašně také toužím, chvíli mi ale trvalo než jsem s tím obeznámila manžílka a jemu chvíli trvalo, než se proto také rozhodl a ujasnil si, že už také moc chce, no a teď už je to za měsíc také rok, co se pokoušíme, nejdřív plná nadějí a optimismu, teď už spíš plná skepse. ale jak říkám, poté co mě doktorka začátkem týdne naladila a já zase začla doufat a o dva dny na to zpražila, něco se zlomilo a chci něco změnit. taky nám všichni říkají ať míň pracujem, manžílek má hodně noční, já zase bývám do večera v práci a dost často pod velkým stresem a tak chci zvolnit, řekla jsem si to už na zač. min. roku, ale vydrželo mi to pár měsíců s příchodem starostí že mimi nepřichází jsem se do toho zas vrhla abych na to zapomněla ale asi to není dobrý furt někam spěcháme a cítím jak jsem vnitřně rozhozená a napjatá. tenhle víkend se nám povedl, po dlouhé době jsem si skvěle odpočinula a byla s manžílkem a dostatečně se vyspala a zklidnila uvnitř.no a plánujeme na velikonoce výlet do švédska s přáteli a to já vůbec nejsem cestovatelský typ a jindy bych rozhodně nejela. ale chci zase žít víc v klidua hlavně být šťastná a k tomu mi práce fakt nepomůže. takže dej na přítele a taky se snaž z toho tempa života vymanit.
držím palce, ať se tam za pár dní objeví //, nevzdávej to, já se zas zítra ozvu, jdu odpo na poslední ultrazvuk a asi se už domluvíme na centru po velikonocích.
zvládneme to, a bude nás míň a míň neštastných a víc a víc těhulek…
papa L. 01
Ahojky,
díky za dodání optimismu ![]()
MS pořád nikde, ale ten výtok se zhoršil a asi zajdu k doktorovi.
Holčiny neměla třeba některá z vás těhulek na počátku těhotentsví něco takového, myslím výtok nebo třeba větší tvorbu hlenu ![]()
V práci teda končím. Blíží se jaro, doba plodnosti
tak to snad vyjde nám všem snažilkám
![]()
Daria (píšící z práce)
ahojky holčiny,
tak jsem dnes byla na posledním ultrazvuku a nic tam neviděla a co víc, rozhodla se, že před převedením do centra mi nechá znova udělat všechny krevní testy, to by bylo ještě dobrý, ale i na laparoskopii a hysteologii či co, aby prý to měli všechno pohromadě až tam půjdu. tak jsem z toho nadšená
myslela jsem, že to bude až to poslední co mě bude čekat, že mě nejdřív udělají ještě jiný testy z krve a hlenu a tak…takže mě to nemine, musím mít předoperační vyšetření pač je to v celkovým uspání a budou mi brát i vzorek z dělohy a kontrolovat ji, pak průchodnost a pak jestli nemám nějaký anomálie a jak vypadá slepý střevo. no a jsme tak domluvený že to všechno musím stihnout asi do měsíce, respektive do měsíce už musím mít výsledky, takže hned zítra si to musím obvolat, co všechno musím mít a kdy a musím to načasovat, pač ty z krve mám být 2DC a tu laparoskopii po menstruaci. k mý doktorce tak půjdu až někdy koncem dubna, tudíž mě nikdo nebude sledovat ultrazvukem asi měsíc, ale prý clostil a vše ostatní mám brát vše beze změny, což mě překvapilo, myslela že bude chtít pauzovat, když mi tam teď nic neviděla.
tak mi držte palce, a všichni co o těhle vyšetřeních a konkrétně u apolináře a doktorech, kteří to dělají něco víte, uvítám info…
jak jste na tom, fetus, evíku, ozvěte se…díky
pa L.
Čau Holky,opět máme doma zavirovaný počítač a tak jsem nemohla odepsat.Manžel je totiž užasný embryolog,ale přes počítače to není žádná sláva.
Ale odborné věci má dělat odborník,že?Takže teď píšu z práce a doufám že nikdo nepříjde dřív než to dopíšu ![]()
Lackopíku,nic se neboj určitě všechno zvládneš a aspoň budeš vědět kde je chybka
Představ si že já jdu na laparoskopii taky a to se ani nesnažíme tak dlouho jak ostatní
Chi mít totiž jasno jestli mi ty chlamýdie opravdu neudělaly paseku v mém „potrubí“.Takže 1.4.05 jdu na to ![]()
Mějte se krásně.Někdo jde…Z.
Čau Kočky,to jsem pro změnu já! ![]()
Všichni vypadli na oběd a tak mám chvilku.Ještě jsem chtěla k té laparoskopii,Luckapíkovi,napsat-ať se nestresuje že to určitě bude O.K.Je to dnes už dost běžné vyšetření a určitě i u Apolináře to bezvadně zvládají.A za 3-4dny budeme zpátky doma
No a buď to bude dobrý a nebo budeme vědět že musíme jít na IVF,ale nebudeme se plácat a trápit se tím kde je asi problém,no ne!Já osobně se už těším že se to dozvím
Ta nejistota je pro mě horší než když se dozvím že mám jít na IVF.Takže ti držím palce a věřím že to klapne a budeme v pohodě ![]()
Mějte se holčinky fajn a hlavně neházejte flintu do žita.Ono to nakonec určitě půjde
Pa pa Zuzi
Ahojky Fetus,
já ještě žádné léky nemám, čekám až mi domů příjde recept, tak si ještě musím počkat…ale určitě to nevzdám!!!! Nejhorší je to čekání, když se nic neděje.........
Pak bych ještě měla jít 3DC na krev na hormony a začít s léky.
Ještě bych jsem se Tě chtěla zeptat,jestli nevíš jak dlouho se musí tyto léky brát? Když začnu 3DC tak ještě tento cyklus mi můžou vzít oocyty?
Nebo až další cyklus? V Caru nám o tom nic moc neřekli. Nerada Tě tím otravuji, ale byla bych ráda, když mi odepíšeš.
Na laparku jsem chtěla jít taky, ale když nám vyšel špatný spermiogram, tak tam nemusim, ale stejně by mě to zajímalo, jak jsem na tom.
Moc Ti přeji, aby Ti laparka vyšla dobře!!!
Měj se moc hezky a moře štěstí při snaženíčku!!!! Ahojky Janča
Ahoj Dario,
jsem mamča dvou dětí a u prvního těh. jsem slabě krvácela a test mi ukázal dvě čárky až v 5tt., tak doufám, že ti to dodá alespoň trochu optimismu. Teď je ze mě od listopadu zase snažilka, tak doufám, že už se to obejde bez všech těch probrečených měsíců a vyšetření. Na první jsme čekali 4 roky a povedlo se, až když jsme to téměř vzdali.
Přeju všem snažilkám, aby už jim to konečně vyšlo a potkaly se se svým štěstíčkem!!!!!
ahojky fetus
luckapik jsem já lucka 01, ale nechce mi to brát mí uživatelský jméno a tak si tam vždy něco vymyslím, to jen abys věděl s kým si povídáš…a jak jsem dopadla…
jinak já mám spíš hrůzu z uspání než z toho všeho, ale nějak to holt musím zvládnout, taky už chci vědět jak na tom jsem a věřím, že já jsem v pohodě, neměla bych tam mít nic, pač mi zatím vše vyšlo ok i chlamidie a neměla jsem nikdy žádné problémy ani operace a podobně, no uvidíme. Už jsem si tam zavolala, zítra ráno se tam pokusím dorazit na nějaké indikace či co, vůbec nevím co to je, prý mi tam dají až jaký chtějí to předoperační a domluvíme se na termínu. má to prý být po menstruaci, ale nevím jak dlouho po nebo jestli tím jen chtěli říct, že nesmíš mít MS, to je ale podle mě logický, tak nevím…
zatím to vypadá, že bych se s nimi taky měla domluvit na podobný termín jako máš ty, kam na to jdeš? asi ne k apolináři tak se asi nepotkáme…neznáš tam či tvůj manža někoho? napíšu ti pak, ke komu mne dali…
a tak doufám, že se až k IVF nedostanu, ať nad námi stojí andělíček strážníček. prý některé vady při tom už rovnou odstraňují, tak snad hned nebudeme na IVF, snad bude šance na přirozené, no uvidíme…
Evíku, nemlč, ozvi se, v takhle důležitých chvílích nás necháš čekat…
Dario, taky bych to ještě nevzdávala, jak jsi na tom?
Verčo, a jaké jsi měla problémy, proč Vám to nešlo?
jo a omlouvám se, že tam moje zpráva byla minule 3×, nějak mi to blbne…
papa Lucka 01