Clotrimazol nezabírá

Anonymní
13.6.22 07:32

Clotrimazol nezabírá

Ahoj co vám zabralo na kvasinky? Brala jsem teď antibiotika na zánět dutin. Začala mi nejspíš mykóza, svědění pálení, začervenání. Dnes je to třetí den kdy jsem si vzala clotrimazol tabletu a nic moc změna. Ještě tam jsou tři tablety, kdy to má pomoct? Mažu se i krémem. Přes den je to trochu lepší když o tom nepremysli. Ráno ale opět svědění, začervenání. Ještě mám doma gymnum care ale to nejspíš není na kvasinky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
13.6.22 08:11

Při antibiotikach beru gynimum dual protect, to mi vždycky na kvasinky zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
13.6.22 08:19

A canesten jsi nezkoušela? Taky jsem to měla po ATB rozhozené, canesten a lactacyd antibakteriální mi pomohly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.6.22 08:21
@lucynka25 píše:
A canesten jsi nezkoušela? Taky jsem to měla po ATB rozhozené, canesten a lactacyd antibakteriální mi pomohly..

Canesten a Clotrimazol je defacto totéž, stejná účinná látka.
Já bych, zakladatelko, nasadila ještě i probiotika, pokud nebereš, a to jak orálně, tak ve formě čípků, třeba Gyntima je dělá. A pokud by do týdne nebylo zlepšení, tak na gyndu. Třeba to nejsou kvasinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
13.6.22 08:25

Může být i bakteriální infekce, šla bych na gyndu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
13.6.22 08:29

Z tvého popisu není možné rozluštit, jak jsi to užívala. Jestli jsi skutečně každý večer zavedla jednu tabletu vaginálě, jak se má a jak to stojí v příbalovém letáku, a po třech dnech od zahájení léčby nevidíš žádný efekt, tak je a čase navštívit gynekologa, aby vyloučil jinou infekci, protože to pravděpodobně nebude kvasinka, ale přemnožilo se ti něco jinýho.

Já to chápu tak, že jsi zavedla před třemi dny jednu tabletu a teď se děsně divíš, že ti nezabrala. V tom případě dober ještě ty zbývající dvě (v balíčku jsou většinou pouze 3 tablety, ten poslední chlívek bývá prázdný) a maž se mastí. Pokud se problémy nezlepší, opět navštiv gynekologa viz výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.22 08:37
@Pruhovaný_mýval píše:
Z tvého popisu není možné rozluštit, jak jsi to užívala. Jestli jsi skutečně každý večer zavedla jednu tabletu vaginálě, jak se má a jak to stojí v příbalovém letáku, a po třech dnech od zahájení léčby nevidíš žádný efekt, tak je a čase navštívit gynekologa, aby vyloučil jinou infekci, protože to pravděpodobně nebude kvasinka, ale přemnožilo se ti něco jinýho.Já to chápu tak, že jsi zavedla před třemi dny jednu tabletu a teď se děsně divíš, že ti nezabrala. V tom případě dober ještě ty zbývající dvě (v balíčku jsou většinou pouze 3 tablety, ten poslední chlívek bývá prázdný) a maž se mastí. Pokud se problémy nezlepší, opět navštiv gynekologa viz výše.

Je tam 6 tablet. Včera večer jsem si brala třetí. Mírná bolest v podbřišku mě přešla, výtok taky. Jen to zvenčí škrábu, protože to svědí. Orální antibiotika už neberu, dnes jsem začala brát probiotika

• Citovat
  • Upravit
14727
13.6.22 08:40

Máš zavádět tablety tři dny za sebou. To jsi asi neudělala, takže žádný div, že se ti to nelepší. Já to užívala asi dvakrát a vždy po těch třech dnech bylo po problému, maximálně jsem ještě párkrát pro jistotu mázla krémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.22 08:41
@Michelle_M píše:
Máš zavádět tablety tři dny za sebou. To jsi asi neudělala, takže žádný div, že se ti to nelepší. Já to užívala asi dvakrát a vždy po těch třech dnech bylo po problému, maximálně jsem ještě párkrát pro jistotu mázla krémem.

Udělala. Je tam šest tablet, jsem v půlce balení

• Citovat
  • Upravit
14727
13.6.22 08:41
@Anonymní píše:
Je tam 6 tablet. Včera večer jsem si brala třetí. Mírná bolest v podbřišku mě přešla, výtok taky. Jen to zvenčí škrábu, protože to svědí. Orální antibiotika už neberu, dnes jsem začala brát probiotika

Aha, tak já znám taky jen to balení se třemi tabletami. Tak to dober a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
13.6.22 08:45

Prosím tě teď na to ale koukám, ty v balení po šesti jsou o polovinu slabší, než co jsem užívala já. Tak to asi bude trvat déle, píšou tam, že po čtyřech dnech bez zlepšení se to má řešit, což u tebe k nějakém zlepšení došlo, tak bych ještě vydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
13.6.22 08:46
@Anonymní píše:

Jasan, já se právě ptala, protře pacienti tohle užívají často špatně, kolikrát ty tablety i třeba polykali, a pak se divili, že nezabíraj. Takhle, po třech dnech už by mělo k nějakýmu zlepšení dojít, ale zkus tomu dát ještě ty tři zbývající dny, a kdyby se to fakt nelepšilo, tak se určitě objednej na gynekologii, aby se vyloučila nějaká jiná infekce. Nicméně kvasinky se zrovna poznají na tutovku podle výtoku, co vypadá trochu jako cottage sýr - bílý hrudky bez zápachu.

Jinak je úplně klidně možné, že ti ta antibiotika zkrátka vyhubila tak nějak všechno a potřebuješ jen obnovit tu vaginální mikroflóru, a tam jsou pak určitě na místě probiotika (ty tedy určitě i po kvasinkách). Hodně zdaru s léčbou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.22 08:55
@Pruhovaný_mýval píše:
Jasan, já se právě ptala, protře pacienti tohle užívají často špatně, kolikrát ty tablety i třeba polykali, a pak se divili, že nezabíraj. Takhle, po třech dnech už by mělo k nějakýmu zlepšení dojít, ale zkus tomu dát ještě ty tři zbývající dny, a kdyby se to fakt nelepšilo, tak se určitě objednej na gynekologii, aby se vyloučila nějaká jiná infekce. Nicméně kvasinky se zrovna poznají na tutovku podle výtoku, co vypadá trochu jako cottage sýr - bílý hrudky bez zápachu.Jinak je úplně klidně možné, že ti ta antibiotika zkrátka vyhubila tak nějak všechno a potřebuješ jen obnovit tu vaginální mikroflóru, a tam jsou pak určitě na místě probiotika (ty tedy určitě i po kvasinkách). Hodně zdaru s léčbou

Probiotika mám orální gs superky, a na zavádění gynoflor, výtok už me netrápí, jen to svědění zevnějšku, ale je fakt ze ti prostě drbu, tak to asi i může být rozskrabane. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7188
13.6.22 09:03

Příště si kup i probiotika, ať se tomu vyhnes. Já to měla takhle vždycky, když jsem brala antibiotika, používala jsem Jenamazol, měla jsem i průjmy. Od doby, co beru ke každým atb probiotika, tak mám klid. No a pokud ti to nezabírá, zajdi k doktorovi, na tom víc nevymyslíš, ať si ještě víc neuškodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
13.6.22 09:05

Bez na gyndu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie