Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Počítáš s tím, že je to v podstatě erotický chat, kde slibuješ chudákovi na druhé straně schůzku, kterou nemyslíš nikdy vážně?
Zdravím, měl bych prosbu. Na cca měsíc dva měsíce bych si rád přivydělal u cloudworkesu, ve smlouvě je daný že se musí odvádět daně a sociální a zdravotní pojištění. Ptám se těch, co jsou u nich a ví nějaké info. Když jsem invalidní důchodce jak je to u nich s daněmi? Ja vůbec netuším, a dále se ptám, mohu odejít od nich kdy koliv a odstoupit od smlouvy v případě nespokojenosti? Rád uvítám rady, od lidi co pod nimi pracují, nebo pracovaly.
@Antonio99 píše:
Zdravím, měl bych prosbu. Na cca měsíc dva měsíce bych si rád přivydělal u cloudworkesu, ve smlouvě je daný že se musí odvádět daně a sociální a zdravotní pojištění. Ptám se těch, co jsou u nich a ví nějaké info. Když jsem invalidní důchodce jak je to u nich s daněmi? Ja vůbec netuším, a dále se ptám, mohu odejít od nich kdy koliv a odstoupit od smlouvy v případě nespokojenosti? Rád uvítám rady, od lidi co pod nimi pracují, nebo pracovaly.
Jaky máš typ smlouvy?
@Ivan PPZ Smlouva o poskytování služeb na volné noze
Contract for Freelance Services
concluded between
Cloudworkers AG
Brügglistrasse 11c
8852 Altendorf
Schweiz
@Markuska85 aha
i když jsem invalidní důchodce :/ ja jsem jim psal, ale zatím žádná odpověď no :/
@Antonio99
Ahoj, pracuju tam a je to celkem fajn brigáda
. Komunikace s vedením probíhá přes Skype, je-li velká fronta, na Viber (nepovinný) chodí prosby o pomoc. Komunikace probíhá v češtině, vedení je fajn a se vším ochotně pomůžou, jen někdy neodepisou úplně hned (doporučuju psát tomu, kdo je zrovna on-line). O skupině pro moderátory nevím, ale je fakt, že by se mi hodila. Ohledně odstoupení od smlouvy se přiznám, že si nejsem jistá. Zaučení probíhá přes Skype, pomocí videa a několika textových souborů + se můžeš na cokoliv zeptat přes zprávy, žádný videohovor.
Kdybys měl jakékoliv otázky, klidně se ptej ![]()
@little_bit_crazy Děkuji
a co myslíš dá se něco tím slušně normal přivydělat? Než něco seženu jako masér ![]()
@Antonio99 píše:
@Markuska85 ahai když jsem invalidní důchodce :/ ja jsem jim psal, ale zatím žádná odpověď no :/
Nápsala jsem Sz ten živnostnák zjistím a napíšu
@Antonio99
Není zač, přivydělat se tím dá rozumná částka, v závislosti na tom, kolik času tomu věnuješ a jak rychle umíš psát (někdo používá i diktovací software
, ale to chce umět rychle přemýšlet a formulovat věty). Taky se liší počet zpráv podle denní doby, ale většinou čekáš max. pár vteřin.
Např. moje první výplata za týden práce byla cca 1.5k, teď vydělávám cca 14 - 16k měsíčně. Věnuju tomu 4h denně, obvykle odpoledne nebo večer. Časem se člověk zlepší, najde si takové svoje “oblíbené” formulky, které už pak umí nazpaměť a jen upravuje podle potřeby. A taky se naučí rychle prolítnout text a vytáhnout důležité informace. Což je užitečné i v běžném životě
.
Jinak ti držím palce, ať brzy najdeš práci v oboru. Já teda studuju, a jako celoživotní kariéru bych to určitě nechtěla
. Časem si přijdeš jak kolovrátek, což je dost otravné. Tak doporučuju dávat si spíš dvouhodinovky, pak pauzu a případně se vrátit.
Kdyžtak, nechceš se spojit třeba na Messengeru? Ať spolu můžem sdílet dojmy ![]()
No, nejsem právník, ale smlouva podle švic práva…? Osobně bych do toho nešel, očekávajíc možné zádrhely.
@little_bit_crazy Děkuji jsi hodná, určitě můžeme… Jen nemám messenger ani FB :/ pouze whatsapp. A prosím tě, kdybych začínal u nich, jak si mám udržet ty klienti kdyby náhodou se chtěly toho vzdát a nechtěly si psat? Tam si píšeš pouze s muži, nebo i ženy? Jde mi oto, abych si je udržel
chápeš ![]()
@Antonio99 OK, tak pojď případně na Whatsapp, tam ti můžu všechno zodpovědět v soukromí
. Napsala jsem ti SZ s mým QR kódem.
Edit: omlouvám se, nepřepla jsem účet, ale jsem to pořád já ![]()