Co dát batoleti do prostoru na postavení se

107
7.3.20 15:34

Co dat do prostoru na stavení?

Ahoj holky, mám malýho prcka 8 měsíčního a vypadá to že lezení by rád vynechal a rovnou si raději stoupl.. mám hrací koberec podél sedačky (konce) až ke komodě s TV.. ale oboje je dost vysoký, akorát komoda má takovéto uchyty.. nic jiného sem dat mě nenapadá a hlavně není tolik místa.. nemáte nějakej tip nebo není na tohle něco na internetu? Nějaký stoleček dětský stabilní? Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
7.3.20 15:43

Nenechávej ho v 8 měsících stoupat, potřebuje lézt a zpevnit si zádové svalstvo - předčasné stavění, nebo dokonce chodítku mu s těmi zády může udělat pěknou paseku.

Jen ať se plazí je to fakt důležitá fáze z hlediska vývoje psychomotoriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
7.3.20 15:47

@Ou tak já už ničemu nerozumím.. minule jsem byla zapojena do diskuze, kde psalo plno maminek že jejich 8-9 Měsíční děti si stoupají nebo to zkouší a ze je to normální :nevim:
On se jen otáčí jako auto, vali sudy takže se dostane všude takhle.. ale neleze, proste jen máchá rukama a nohama na místě a někdy zkouší na kolínka, ale to mu taky nejde takže sebou jenom tak plácá na brisku :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
7.3.20 15:54

Klid, nasi kluci stáli už v půl roce, zabránit se tomu nedá a když to dítě dělá samo bez pomoci, tak to ani není špatně. Já bych ale nic speciálního neporizovala. Může se stavět o tebe, o krabici s hračkama, o koš s pradlem… Ale pokud neleze, spíš bych místo stoupání motivovala k tomu lezení. Ono je velmi důležité pro svaly.

Edit. Teď to pořádně docitam. Jak si může stoupat, když ani nejde na kolena? Dítě si má stoupat tak, že k něčemu doleze (nebo se teda nějak jinak dostane) a jak je na 4, tak dá ruce na ten třeba stolek a přes „rytíře“ si stoupne. Neumim to smysluplne popsat, vygoogli. Ale neodvedu si představit, jak to může zvládnout dítě, co není na 4.

Příspěvek upraven 07.03.20 v 16:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
7.3.20 15:58

@Vavanda Malá si také zkoušela stoupat v 8 měsících a moc tomu nezabráníš ale nepodporuj ho v tom. Jak si stoupne tak ho hned dej na zem. Říkala sem to doktorce a sama mi říkala ať dcera nejdříve pořádně leze, je to hlavně kvůli zádům. Dcera je dost velká a nedoporučovala nám ani aktivní chodítko právě kvůli páteři. Dcera se nejdřív plazila pak lezla po čtyrech a v 11 měsících chodila už sama a v ničem sem jí nepomáhala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
7.3.20 16:04

Nic nekupuj, at má spíš motivaci lézt než stát. Náš taky stál v 8 měsících, ale 2 mesice předtím už lezl po 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
7.3.20 16:10

Plazi se už?
Viděla jsme dobrý fígl jak plazici dítě naučit lézt po 4. Fígl schváleny od fyzioterapeuta.
Opravdu ej potřeba aby díte nejdřív plazilo, pak alespoň chvilku lezlo po 4 a až pak začalo chodit. Je to kvůli správnému vývoji svalů a následnému dobrému postoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
7.3.20 16:42

@flicek18 fakt? Prosím napsala bys mi ten fígl nebo případně poslala?
No já ho dávám na takový válec a furt si chce stoupat (nenecham ho, to je jasný) a snaží se zvednout o gauč ( z lehu) jenže ten je moc vysoký, takže je to jak o zeď plochou, jakoby se přitom i zlomí v zadech, taha se nahoru a vždycky to buď vzdá nebo spadne zpátky.. nevím jestli jsem to vysvětlila pochopitelně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
7.3.20 17:13

@Vavanda když leží na bříšku, dát mu pod podbřisek (v oblasti kycli) rucnik nebo nejakou jinou delší srolovanou látku. Vzít oba konce a zvednout mu tak zadeček. Aby věděl jak se vlastně postavit na 4.
Snad je to srozumitelné, kdyžtak dovysvetlim. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
7.3.20 17:13

@flicek18 chápu, zkusím :think: dekuji za tip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33663
7.3.20 17:21

@Ou Proč by si nemohlo dítě v tomhle věku stoupat? Některé děti prostě nelezou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.3.20 17:41

@arinecka může si stoupat, samostatně vlastní silou, ale není dobrý nápad aby rodiče podporovali přeskakování plazení ať už vybavením bytu, nebo chodítky. Plazení je prostě důležitý mezikrok, který pomáhá správě nastavit svalové balance v zádech a zlepšuje pravolevou orientaci na neurologické úrovni.

Pokud se dítě samo zkouší postavit, tak samozřejmě nemá smysl ho okřikovat, ale primárně chce člověk podporvat to plazení - vhodným neklouzavým povrchem, umisťováním hraček a podobně,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí