Malá mi spadla z gauče

Anonymní
7.3.20 07:48

Mala mi spadla z gauce..

Jsem krava, ale mala(9 měsíců)pásla koniky na gauci, já se na vteřinu otočila do koše s čistým prádlem pro čisté body a už byla na zemi :( hned jsem ji zvedla, asi minutu plakala ale spis z šoku ze spadla, pak se na mě hned začala smát, hraje si jako obvykle… mám se bat? Co mám sledovat? Volala bych lékaarce ale je sobota také jedine pohotovost ale zase nechci platit..Je to asi 40 Cm výšky.. už se nikdy ani neotocim :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.3.20 07:50

Mi taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.20 07:51

Mělo tam byt ze nechci plasit ne platit. Pardon.

• Citovat
  • Upravit
26
7.3.20 07:58
@Anonymní píše:
Jsem krava, ale mala(9 měsíců)pásla koniky na gauci, já se na vteřinu otočila do koše s čistým prádlem pro čisté body a už byla na zemi :( hned jsem ji zvedla, asi minutu plakala ale spis z šoku ze spadla, pak se na mě hned začala smát, hraje si jako obvykle… mám se bat? Co mám sledovat? Volala bych lékaarce ale je sobota také jedine pohotovost ale zase nechci platit..Je to asi 40 Cm výšky.. už se nikdy ani neotocim :roll:

Ahoj, v první řadě- buď v klidu.. vím že teď to neuslyšíš ráda, ale takových a mnohem horších pádů bude.. Sleduj jestli nezvrací, nepadá do mdlob ale jinak to bude určitě Ok. Když nám náš syn spadl poprvé tak jsme s manželem jeli na zhroucení na pohotovost.. spadl taky z gauče.. dělali mu RTG, CT a samozřejmě všechno bylo ok. Doktorka říkala, že z 90 % ty dětské pády jsou ok. A Pediatr říkal že za celých 40 let do dělá doktora, zažil jen jeden trvalý následek po pádu a to když maminka nechala dítě na lehátku v kuchyni na lince a odešla. Dítě se překlopilo, maminka zrovna někde byla pryč..
A teď jak mám druhé dítě, tak už takový pády neřeším vůbec. Vždycky jen sleduju jestli dítě pláče a jdu dál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
7.3.20 07:59

Klid, to ti este spadne tolikrat. Me prvni syn spadnul ve 4 mesicich. Druhy od 8 mesicu chodi kolem nabytku a pada na hlavu kazdou chvíli, tomu nezabranis. Pozoruj jestli se nechová divně a neni spava, ale rekla bych ze to bude dobre. Pro priste nechavej mimco na zemi, v tomhle veku uz je fakt nejde nechat lezet na gauci ani vterinu bez dozoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
7.3.20 08:00
@Anonymní píše:
Jsem krava, ale mala(9 měsíců)pásla koniky na gauci, já se na vteřinu otočila do koše s čistým prádlem pro čisté body a už byla na zemi :( hned jsem ji zvedla, asi minutu plakala ale spis z šoku ze spadla, pak se na mě hned začala smát, hraje si jako obvykle… mám se bat? Co mám sledovat? Volala bych lékaarce ale je sobota také jedine pohotovost ale zase nechci platit..Je to asi 40 Cm výšky.. už se nikdy ani neotocim :roll:

Podivej se na profil uzivatelky Pudloslava. Myslim, ze te to uklidni.

• Citovat
  • Upravit
9293
7.3.20 08:04

Myslím, že to bude v pohodě. Má se hlídat jestli dítě začalo plakat hned po pádu (tedy nebylo v bezvědomí). Hlídat jestli dítěti neteče nic z nosu nebo uší, změnu chování, zvracení, zorničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
7.3.20 08:11

Matky se dělí na 2 skupiny… ty, kterým dítě už spadlo a ty, kterým teprve spadne :mrgreen:
Spadl mi syn před x lety jako kojenec i dcera z postele. Vždy, když se ještě nepretaceli a začli. Nějak kolem půl roku. Vždy rev jak kráva a pp chvíli ok. Je důležité aby začlo hned plakat. Když ne je to divné. Většinou ale pláčou spíš z uleku nez že si něco udělali. Pokud už je ok a má v pohodě zornicky, je to ve více jak 90% ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
7.3.20 08:22

Přidám se k holkám. My bychom na pohotovosti museli asi bydlet. Pokud hned brečí, tak je to ok. Asi bych znervózněla, kdyby mi holka spadla z přebalováku třeba na tvrdou podlahu. Gauč, postele atd neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.20 08:23

Mala se na mě normálně rechta, děla kravoviny :palec: zacala brecet hned jak spadla, když jsem ji zvedla začala se na mě smát, spíše se jen lekla, ale budu ji sledovat minimálně těch 24 hodin ;) zakl.

• Citovat
  • Upravit
1908
7.3.20 08:25
@Anonymní píše:
Mala se na mě normálně rechta, děla kravoviny :palec: zacala brecet hned jak spadla, když jsem ji zvedla začala se na mě smát, spíše se jen lekla, ale budu ji sledovat minimálně těch 24 hodin ;) zakl.

V klidu, ona už o tom neví. Jen my mámy vyšilujeme. A udělá to znova :roll:, člověk by řekl, že se aspoň s věkem poučí. Užívej víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13843
7.3.20 08:32
@Anonymní píše:

Tak hlavně si nenadávej :) to je hned..bohužel :? Mám syna 9 měsíců a takhle nám spadnul z postele, máme dost vysokou, taky cca 40cm..a na hlavičku, chvíli plakal, ale pak už byl v pohodě..dokonce měl pěknou modřinku :roll: bála jsem se, pozorovala jsem ho..vyčetla jsem nějaká moudra na netu..hlavně jestli nebyla po pádu v bezvědomí, neusínala ti potom, nezvaracela a pokud se chovala normálně, je všechno ok neboj..při krvácení do mozku se může něco projevit do 6 hodin, ale doporučují pozorovat do 24 hodin pro jistotu. Bojím se, že těch pádů bude víc, hlídme a hlídáme, prťous je hrozně akční..a tak rychlej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
7.3.20 08:48

Hele stane se me spadla starsi ve 4 mesicich z postele. A mladsi vysypala strasi z kocaru, mela 2 tydny a bylo to na dlazbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3775
7.3.20 09:00

Hlavně v klidu, mě malý takhle spadl cca před měsícem z gauce, je teda starší (18m) ale šel rovnou na hlavu, protože nemá absolutně žádný pud sebezáchovy :zed: :zed: :zed: u staršího to vůbec neznam, ten byl daleko opatrnější,
Stala jsem vedle něj, takže jsem ho okamzite zvedla, a to co jsem viděla, mě málem položilo (přidám foto) takže já jsem jela, doktorka se i smála, že jsou to telata, a vzhledem k místu (čelo) to bude určitě v pohodě, nicméně viděla jak jsem v pr.. tak nás poslala na rtg (všechno naprosto v pořádku) a říkala jen hlídat případne změny chování a zorničky ( kdyby byla jedna větší než druhá, tak je něco špatně!!)

Určitě to bude v pohodě :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky