Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@matkabagristy Je to moje zkusenost. Zrejme mas jinou a nebo mas nejakou predstavu bez zkusenosti, tezko rict. Kazdopadne by ses divila, kdybys me znala osobne, co vse jsem zazila, jak pracovne, tak osobne. Chapu, ze to cloveku, co se za zivot stehoval dvakrat muze pripadat nemozne. Tobe podobne zeny jsem potkala na gymplu, uz tehdy travily svuj cas odsuzovanim druhych a predpokladam ze cast z nich se presunula na emimino. Dneska vetsina z nich nezije stastne a tak verim, ze v tom reseni druhejch lidi pokracujou. Je to tvoje vizitka, to jak se tu do lidi navazis, to mluvi jen a jen o tobe. Ano, kdyz pisu rychle, delam chyby, jsem dyslektik. Narodila jsem se tak, kazdy neni dokonaly. Ale myslim, ze jsem toho v zivote dokazala vic, nez mnoho lide bez poruchy uceni. A mysli si o me co chces. Ja take nesouhlasim s vecmi co tu pises ty nebo nektere tve kolegyne, ale nemam potrebu se do vas nejak navazet a davat vam to sezrat. Hlavne teda te tady stalkovat, to me fakt prijde podivna zabava. Diskuze tohoto typu me fakt nebavi, ja na emimino chodim, aby se neco dozvedela. Udelala jsem chybu, ze jsem na tebe vubec zareagovala, lidi se holt nemenej.
@KaroliS já se vyjádřím se jen k tomu platu, co uvádíš-30 t jako vychovatelka čistého. To ti prostě nemohli nabídnout. Píšeš až 4000 na odměnách, zbytek podle tabulek.
Podle tabulek pro pedagogické pracovníky bys mohla být zařazena nejvýše do 12. třídy (vychovatelky jsou zde zařazovány výjimečně), plat do šesti let praxe je v této třídě 29 320 Kč, s nejvyšší odměnou je to 33 320 hrubého, co je v čistém cca 25 000. Do 12. platové třídy jsou řazeni kvalifikovaní učitelé zš, sš. Učitelky v mš a vychovatelky jsou obvykle zařazeny v 9. platové třídě.
Ono se to má od ledna trošku zvednout. Uvažuješ o práci ve školství, tak bys měla být v obraze.
Já tomu trošku rozumím.
Přeji ti, ať se dobře ve školství chytneš, v Praze máš opravdu více možností než v regionech.
@matkabagristy No nabidli me 30 cisteho, nevim jak a proc do toho vidis, ale toto se stalo. A mam dojem, ze v te zminovane diskuzi byly zeny, ktere ve skolstvi pracuji a ten plat potvrdili. Ano, jine psaly, ze jsou jinde a neverily tomu. Ja si z toho beru, ze to je skola od skoly. Ja bych za nizsi mzdu teda v Praze nepracovala. Plat se skladal z mzdy, os. ohodnoceni a bonusu. Jinak 34 hrubeho je urcite vic nez 25 cisteho, to se me nezda. Karieru ani dlouhodobe zamestnani ve skolstvi neplanuji. Vysvetlovala jsem jinde, proc jsem hledala misto v teto oblasti. Pokud mas zajem, posli mi do zpravy kontakt, zavolam ti a rada te k nam pozvu, muzes se mrknout na diplomy, jak zijeme, seznamim te s kamoskou, ktera v teto skole jako druzinarka pracuje, zkratka muzes si overit, zda-li tu o sobe kecam ci ne… A timto fakt diskuzi povazuji ze sve strany uzavrenou…
@KaroliS píše:
@matkabagristy No nabidli me 30 cisteho, nevim jak a proc do toho vidis, ale toto se stalo. A mam dojem, ze v te zminovane diskuzi byly zeny, ktere ve skolstvi pracuji a ten plat potvrdili. Ano, jine psaly, ze jsou jinde a neverily tomu. Ja si z toho beru, ze to je skola od skoly. Ja bych za nizsi mzdu teda v Praze nepracovala. Plat se skladal z mzdy, os. ohodnoceni a bonusu. Jinak 34 hrubeho je urcite vic nez 25 cisteho, to se me nezda. Karieru ani dlouhodobe zamestnani ve skolstvi neplanuji. Vysvetlovala jsem jinde, proc jsem hledala misto v teto oblasti. Pokud mas zajem, posli mi do zpravy kontakt, zavolam ti a rada te k nam pozvu, muzes se mrknout na diplomy, jak zijeme, seznamim te s kamoskou, ktera v teto skole jako druzinarka pracuje, zkratka muzes si overit, zda-li tu o sobe kecam ci ne… A timto fakt diskuzi povazuji ze sve strany uzavrenou…
Tady to máš spočítané přesně
https://www.vypocet.cz/cista-mzda
tady je platová tabulka pro pedagogické pracovníky
https://www.pedagogicka-komora.cz/…dalsich.html
tady jsou předpoklady pro výkon pedagogické praxe
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-563
Plat/mzda se NIKDY neuvádí v čistém, každý má jiné odpočty na daních apod.
Nenech si něco nabulíkovat, informace si ověřuj.
@matkabagristy Ano, platy se neuvadi v cistem, prosimte nepis me notoricky zname veci, ale ja nevim, jak se dani premie a osobko, tak jsem se na to ptala v cistem. Vubec diskuze probihala tak, ze dlouhodobe schaneli druzinarku s vs vzdelanim, oslovila me kamaradka ( sama mimochodem ma pouze kurz a tyto penize tam ma tez) a ja ji odpovedela, ze ale pod 30 cisteho nemuzu jit. S tim me reditel pozval na pohovor a dale jsme se o platu tez bavili, takze k nedorozumneni nedoslo. Toto me nabidli, a tim opravdu koncim. Bude mi brzo 40. Zkusenosti mam. Nedelej ze me naivku. Nabidla jsem ti, aby sis to cele overila navstevou u nas. Budto toho vyuzij a nebo dej pokoj. Dal uz fakt na toto tema reagovat nebudu, i kdyby padaly sebevetsi blbosti.
@pe-terka píše:
dost bezohledný příspěvek. Pokud má dítě třeba rok, klidně se může v noci budit a chlap - živitel rodiny potřebuje být ráno vyspaný, ne vstávat k batoleti. Zakladatelku bys s klidem odeslala makat na noční, ráno zas péče o mrně, a spát má jako kdy?
A ty ji znáš, že bagatelizuješ zdravotní problémy jejích dětí?
No, bezohledny… Pokud zivitel rodiny tu rodinu neuzivi, tak holt bude muset vzit doma druhou smenu, aby mohla pracovat i matka. Jasne, delat to kvuli dovolene je blbost, ale pokud nemam na zakladni potreby, tak budu nevyspala, ale nudu mit kde bydlet a co jist.
@KaroliS Jasne, ty ses ptala v cistem a oni ti ho rekli v hrubem, neb oni nemohou tusit, co budes uplatnovat… Jo, pak je ta částka realna.
Noční bohužel nejde, nemám se za celý den kdy dospat. A v noci mladší skutečně několikrát vstává. Starší často také. A manžel není řemeslník, dělá pozici, kterou úplně všude dělat nemůže, mimo Prahu za daleko nižší peníze.
Malá vypadá šikovná, takže by školku v necelých třech letech mohla zvládnout. Snad to i s bydlením vyjde tak, aby to na sebe navazovalo.
Děkuji ale všem za podnětné návrhy, alespoň jsem si uspořádala, jaké máme možnosti a že jsme na žádnou skutečně nezapomněli.
Pěkný den všem.