Ceny bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
28.12.19 11:33
@KaroliS píše:
No a kde zijes? Ja zila na Klatovsku, v Moste, na Decinsku a Plzen sever a prace v oboru se snadno neshanela. A se dvema titulama te na pokladnu nevezmou, protoze vedej, ze jim uteces. V Praze mas praci do mesice, max tri. Kdykoliv. Nehlede na to, kdyz mas skloubit dojizdeni, coz na vesnici je vzdy s vyzvedavani ve vesnicke skolce, ktera ma do 4, tak to je dalsi vyzva:-) Jasne, nekde je prace habafuk. Ale to jsou vyjimky. A kolik u Vas stoji 2 plus 1, tak mrkni na idnes a hod aktualni cenu. Treba jste lokalita snu…

To asi jsme, do 2 mil. seženeš komplet udělaný. A pan nemá 2 vysoké školy, aby se o něj musel zaměstnavatel prát, tak si může vydělat pěkné peníze i mimo obor. A nebavim se o vesnici v horní dolní, ale o venkovském okrese, bez nějakého velkého města jako třeba Plzeň. Takže třeba v tom okresním městě máš všechno, co potřebuješ, ale nemusíš nikam dojíždět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
28.12.19 11:34
@Anonymní píše: Šlo mi jen o to, zjistit ještě nějaké možnosti, než muset opravdu odejít z Prahy. Krom staršího dítěte zdravotní důvody nás tady samozřejmě drží i to, že se tu cítíme být doma.

Samozřejmě jsme počítali s tím, že bude méně peněz, ale to, že budou mít obě děti zdravotní problémy a já s nimi budu muset zůstávat delší dobu doma, s tím jsme tedy nepočítali. Díky tomu jsme se dostali do situace, v jaké nyní jsme.

Nejsme žádná sociální rodina, nebereme dávky, nikdy jsme nebyli na úřadu práce (krom asi mých dvou týdnů po skončení RD), vždy jsme se poctivě živili sami. Jen mě mrzí fakt, že v současné době se po zaplacení nájmu už slušně neuživíme. A to si nežijeme opravdu na vysoké noze.

A v úvodu zmiňovaný příspěvek na bydlení je co? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.19 11:37

@TrueIsFalse psala jsem, že bychom museli vzít příspěvek na bydlení a v tom případě bychom si mohli dovolit byt v cenové relaci 20 tisíc, resp 16 po započítání příspěvku na bydlení.

• Citovat
  • Upravit
1774
28.12.19 11:38
@Anonymní píše:
@TrueIsFalse psala jsem, že bychom museli vzít příspěvek na bydlení a v tom případě bychom si mohli dovolit byt v cenové relaci 20 tisíc, resp 16 po započítání příspěvku na bydlení.

Takže chceme se mít líp - necháme si to zaplatit od ostatních?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
28.12.19 11:39
@Anonymní píše:
@Ba-stet bere se to podle nezvládnutých potřeb. Syn chodí, mluví, bohužel jsem na něj dost náročná, takže je relativně samostatný. Samozřejmě to ale neznamená, že ho můžu nechat bez dozoru. Jsme v péči SPC a Nautisu a v momentální situaci je to nejlepší, jaké to pro něj může být. Sedl si s asistentkou i paní učitelkou, což nebývá pravidlem, zatím školu zvládá, ale už jsem jej z důvodu záchvatu musela párkrát ze školy stáhnout. Představa, že si opět zvyká na novou asistentku, kterou hned dostat nemusí, na novou třídu, je pro mě momentálně šílená. On si to člověk moc nedokáže představit, ale i lehké postižení je celkem zásah do života. Naprosto nám to změnilo život.Mladší v tomto ohledu zatím vypadá zdravá, ale má zas jiné problémy, takže dohromady je to téměř nehlídatelné kombo.

To chápu, rozumím i tomu, že nechcete jít z Prahy (a taky moc nevěřím, že jinde by vám bylo extra lépe, možná jo, ale chce to dost štěstí a stěhovat se do jistého, což zase vyžaduje čas a peníze). A jak myslíš, že syn zvládne stěhování? Protože to je asi jediné řešení, najít další malý byt a holt to tam vydržet, než se situace trochu vylepší - zvlášť když máš výhled, že lepší by to mohlo být už za rok… Teď jsem v letu mrkla na pronájmy a malý byt do těch 16 seženete, aspoň jako nouzové řešení. A určitě znovu promluvit s manželem, ať vylepší tu kvalifikaci. Já mám velké pochopení, když se někomu nechce z komfortní zóny, ale vy jste prostě v krizové situaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
28.12.19 11:41
@terien píše:
To asi jsme, do 2 mil. seženeš komplet udělaný. A pan nemá 2 vysoké školy, aby se o něj musel zaměstnavatel prát, tak si může vydělat pěkné peníze i mimo obor. A nebavim se o vesnici v horní dolní, ale o venkovském okrese, bez nějakého velkého města jako třeba Plzeň. Takže třeba v tom okresním městě máš všechno, co potřebuješ, ale nemusíš nikam dojíždět.

No a kde to je? Porad nam, co bydli ve spatnych lokalitach. Ja bych rada prestehovala nekam za 2 miliony. To je mene nez nam jednou nabidnou nas byt v privatizaci. Opravdu. Jinak Plzen sever vesnice, znamena pul hodinu do mesta, kde je Penny - tot vse. A Plzen je hodinu cesty. Praha 2hodiny, kdyz neni zacpa. Plzen je teda na draze, tzn. se da vyuzit vlak, Praha je cesta 3,5 hodiny:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
28.12.19 11:44
@terien píše:

A nebo nahod aspon ty jine okresy, kde se takto zije, psala jsi, ze jich znas vice, pokud nechces prijit o anonymitu. Ja mam treba aprobaci jako psycholog, ucitel ZS, vychovatel, jeste by me vzali i do skolky, nebo jako asistent pedagoga - na Plzensku jsem za pul roku sehnala jen pul uvazek. Plat 7000Kc:) Dojizdeni pul hodina pouze vlastnim autem - bus neni. Dojizdet do Plzen je financne i casove nerealne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
28.12.19 11:48

@Sany80s Jo ja mam podobnou zkusenost. Proto se te Prahy ted drzime, na nejake experimenty se necitime. Mozna az pujdou deti do skolky ( coz u dcery nevime, kvuli slozite diete), tak potom to znova zvazime. Jste dobri. A manzel sel za praci? Ono to taky nekdy je motivace, kdyz aspon jeden ma uz neco predslibeno. Jinak mam tez zkunost, ze na tech opravdu mensich mestech, radeji zamestnaji nekoho z rodiny, kterou znaji uz tri generace, nez naplavu, notabene z Prahy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
28.12.19 12:02

Aniž bych chtěla být zlá, tak mě velmi pobavilo Tvoje vyjádření, že ačkoliv má manžel PAS a vy oba nějaké potravinové omezení, tak jste absolutně nepočítali s nemocnými dětmi. Navíc k postiženému dítěti do pronajatého 1+1 si pořídit další dítě, to je taky dobrý. Od takových lidí ty stížnosti prostě neberu,,,nějak mi to nejde brát vážně, spíš mi to připadá úsměvné.

No situace pro mě nepředstavitelná a žít bych takto nechtěla, takže chápu, že to chceš řešit…řekla bych konečně. Přidávám se na stranu těch, co říkají, že není jenom Praha, všude jsou spešl školy, všude jsou postižené děti v normální škole s asistentem, zrovna u dcery ve třídě taky, a je to dnes poměrně rozšířené. Bydlím v Brně ve státním bytě 2+kk, inkaso komplet 7.000,–. Mám nájem 68,– Kč za metr, ale u nových smluv už je to za 85,–/metr, Praha nevím jak to má. Jsem teda sama s dcerou, pracuju ve státní sféře. Na státní byt se chvilku čeká, takže žádost bych si určitě podala /už dávno!!!/, ale uvažovla bych o hypotéce, samozřejmě až půjdeš do práce, teď je to asi bez šance.
Chápu, že si chcete držet Prahu a být in, ale zvažte za jakou cenu a jestli se Vám to vyplatí. Teď toho asi moc nevymyslíte,,,až budeš chodit normálně do práce, tak to bude hnedka lepší, dva plné příjmy budou znát,,,spoléhala bych na na tu hypo.

JInak dojezd manžela do práce, píšeš do půl hodiny,,,to jezdím já v Brně, bydlím na okrajovém sídlišti, na Prahu mi to připadá super, takže i kdyby se stěhováním dojezd o 10 minut protáhnul, tak žádná trága.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.19 12:09
@j.a.n.i1 píše:
Kde si vzala, že na 4 milionovou hypotéku budeš splácet 7 tis.?

Presne tak, my splacime skoro 17 tisic na ctyrmilionovou hypoteku se splatnosti na 15 let. To, co pres rok nasetrime jde jednou ročně na mimořádnou splátku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.19 12:09

@Anik tak to se máš. Já prostě na dva potraty, že se mi to zrovna finančně a zdravotně nehodilo, neměla žaludek. A taky jsem opravdu nepočítala s autismem. Potravinové intolerance se řešit dají. Na dojezd manžela si nestěžuju, může mi díky tomu dost pomáhat.

• Citovat
  • Upravit
3359
28.12.19 12:11
@wildcherry píše:
Ale dcera nema omezeni, krome potr. alergie, tam je to o domluve se skolkou, vetsinou nebyva ale problem, protoze takovych deti pribyva. Dokonce i odlozeni ockovani a presto mozny nastup do skolky je mozny.My nejsme ani na Morave a Hane uplni zaostalci a pracujem i jinak, nez v traktoru na polu. I specialni skoly s asistenty mame :palec:

To by mne fakt zajímalo, kde do školky přijmou neočkované dítě do dvou let? :think: Můj syn má alergii na ryby a mořské plody, celá dietní strava spočívá v tom, že dostane suchý brambor, chleba… :roll: A ohledně staršího dítka, prostě má takový handicap, který nedovoluje, aby zůstával ve školní družině… Chápu zakladatelku, že je smutná a rozčarovaná, také bych byla a také bych hledala různé možnosti, jak zůstat „doma“… A je jasné, že stěhování bere jako poslední možnost i vzhledem k " diagnóze" syna ( a pokud má asistenta, tak to nebude jen nějaká prkotina, dnes se už asistenti moc nedávají - jsou drazí…) Radu, bohužel, nemám… Jedině jít do menšího bytu, než bude moci jít zakladatelka do práce, případně se odstěhovat blíže k rodičům… Ale rozhodně si nemyslím, že jen hledá výmluvy, jak tady padlo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.12.19 12:14
@Sany80s píše:
U nás by za to měla to stejné co v Praze a ještě mnohem menší plat k tomu.
A ten spokojený život bych úplně nezmiňovala. Ty lidi, co jsou v pohodě, mají těžce nadstandartní příjmy. A těch není zas až tolik.
Většina, co znám, řeší v podstatě podobné dilema. Se dvěma platy v pohodě, s jedním neřešitelný problém. A to se jedná vždy o velmi slušné příjmy v daném regionu.
Takže je problém jak vyjít s příjem, když si pořídíš děti a o jeden na čas přijdeš. Věř mi, že moc v pohodě nejsou.

Promiň, ale nežiju v bublině :roll:. Vzhledem k tomu, že jsem reálná ženská s dvouma dětma na mateřské a žiju ve velké komunitě, tak asi mám přehled o tom jak žijí druzí, ale díky za přednášku, sice je úplně mimo, ale fakt mě obohatila :mrgreen:. To je zajímavý, kolem mě je spousta rodin s dětma, bydlíme na vesnici vedle okresního města a všichni tu zvládnou zaplatit bydlení, žijou si v pohodě a ještě ušetří peníze na dovolený a koníčky. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Janli
28.12.19 12:18
@terien píše:
2+1 za tři miliony? Čekání na práci rok? :lol: Nic si nemaluju, žiju tady a nejsme jako okres jediní. To spíš pražáci to mají silně zkreslené.

Taky začínáš mít pocit, že mimo Prahu se nedá existovat :mrgreen:. To je masakr, co si myslí o zbytku republiky :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
24379
28.12.19 12:20

@MarieP predpokladala jsem, ze mysli MMR vakcinu.Ja myslim, ze na toto tema bylo uz tolik diskusi, ze staci pohledat. Stejne jako deti s potr.aler. a jak to vsichni ostatni rodice resi a jak to funguje ve skolkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný