Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Umím se sama zabavit. A sdělíš mi, Janičko, co děláš ty po práci v bytě, ať načerpám inspiraci?
Tak ale nejsi mala holka, aby sis neumela poradit. Můžeš zkusit treba stranky mesta jestli pronajímají nejakou zahradku a můžeš si ji zvelebovat…
Příspěvek upraven 22.08.21 v 15:29
@Anonymní píše:
Umím se sama zabavit. A sdělíš mi, Janičko, co děláš ty po práci v bytě, ať načerpám inspiraci?
Prosim te a k cemu ti bude, kdyz se dozvis, co ja delam po praci v byte? Nejak tomu nerozumim. Zkousej ruzne veci a najdi, co te bavi.
V byte proste ziju, nejak nevim, co ti mam na tohle odpovedet. Delam si co chci a co uznam za vhodne. A kdyz si chci sedet u pocitace, tak si u nej sedim. kdyz si chci cist, tak si ctu, kdyz chci cvicit, tak cvicim, kdyz chci uklizet, tak uklizim, co je to za otazku.
Jinak nemam problem si sama jit na prochazku do prirody, zajit si sama na kavu nebo klidne i na vinko, nemam problem si jit sama do bazenu, atd. Ono totiz tim i zvysujes sance, ze nekoho potkas a s nekym se seznamis a ziskas pratele.
Co všechno jsem kdy dělala doma v bytě nebo co jsem dělala když jsem byla sama.
Malovala, fotila fotky venku a pak si s nima hrála a upravovala je, malovala na PC, cvičila, učila se, četla si, kousla na film hrála hry na PC, meditovala, pustila křížovky dělala hlavolamy, pracovala na pc, dělala di kosmetiku, pokoušela se zpívat podle programu, učila se programovat, když mi bylo smutno šla jsem ven do knihovny, zaplavat si, do vege restaurace, do kavárny když bylo teplo vzala kolo a jela se projet k vodě na táhnout se na deku s knížkou proplavat si ve vodě, jít si zaběhat, zajít si do outletu a podívat se zdá něco nezlobím. Zajít si na kosmetiku ke kadeřnici pedikúru manikúru, zajít si do fitka… Myslím že když je člověk svobodný a bez závazků má strašně moc možností co dělat.. nikdy jsem se nenudila vždyť je tolik možností co delat ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Co všechno jsem kdy dělala doma v bytě nebo co jsem dělala když jsem byla sama.
Malovala, fotila fotky venku a pak si s nima hrála a upravovala je, malovala na PC, cvičila, učila se, četla si, kousla na film hrála hry na PC, meditovala, pustila křížovky dělala hlavolamy, pracovala na pc, dělala di kosmetiku, pokoušela se zpívat podle programu, učila se programovat, když mi bylo smutno šla jsem ven do knihovny, zaplavat si, do vege restaurace, do kavárny když bylo teplo vzala kolo a jela se projet k vodě na táhnout se na deku s knížkou proplavat si ve vodě, jít si zaběhat, zajít si do outletu a podívat se zdá něco nezlobím. Zajít si na kosmetiku ke kadeřnici pedikúru manikúru, zajít si do fitka… Myslím že když je člověk svobodný a bez závazků má strašně moc možností co dělat.. nikdy jsem se nenudila vždyť je tolik možností co delat:
Já ty závazky mám, takže po práci v pět jdu většinou nakoupit a pak chci, aby dcera (11 let) neseděla u mobilu, tzn., že musím vymyslet program, co baví i ji a kdyby v tomhle občas pomohl i muž, potěšilo by mě to. Že bych třeba došla dom a oni by překvapili, že by vymysleli, že pojedem někam na kole třeba nebo zajdem do letního kina. Takže to vymýšlím jen já a ještě kolikrát se jim nikam nechce.
Vždycky jsem nechápal, jak se někdo může nudit. Si něco doma zahrajte. Dámu, šachy, kupte si playstation a hrajte si. Já třeba hraju na playstationu hokej, na mobilu šachy, luštím sudoku nebo hledání min a u toho poslouchat písničky a neco popíjet. To dokáže zabrat hodiny. Není nutné pořád někde lítat venku, zvlášť často je venku hnusně. Venku pak samozřejmě různý sport. Dřív toho tolik nebylo a lidi se zabavili. Dneska je toho tolik a lidi se nudí.
@Anonymní píše:
Já ty závazky mám, takže po práci v pět jdu většinou nakoupit a pak chci, aby dcera (11 let) neseděla u mobilu, tzn., že musím vymyslet program, co baví i ji a kdyby v tomhle občas pomohl i muž, potěšilo by mě to. Že bych třeba došla dom a oni by překvapili, že by vymysleli, že pojedem někam na kole třeba nebo zajdem do letního kina. Takže to vymýšlím jen já a ještě kolikrát se jim nikam nechce.
To vis, ze se jim nechce, nejspis te maji plne zuby. Ja mela vedle sebe roky takovyhleho organizatora a byl to des a otrava. uprimne jsou to zvlastni lide, sami se neustale nudi a bavi je porad dirigovat ostatni, kteri se umi zabavit i bez nich.
@Jana525 píše:
To vis, ze se jim nechce, nejspis te maji plne zuby. Ja mela vedle sebe roky takovyhleho organizatora a byl to des a otrava. uprimne jsou to zvlastni lide, sami se neustale nudi a bavi je porad dirigovat ostatni, kteri se umi zabavit i bez nich.
Nic o mě nevíš, ale soudíš. To více vypovídá o tobě než o mně. Sedět u mobilu 5 h nepovažuju za vhodně trávení času u dítěte. Ty možná ano.
@Kuba25 píše:
Vždycky jsem nechápal, jak se někdo může nudit. Si něco doma zahrajte. Dámu, šachy, kupte si playstation a hrajte si. Já třeba hraju na playstationu hokej, na mobilu šachy, luštím sudoku nebo hledání min a u toho poslouchat písničky a neco popíjet. To dokáže zabrat hodiny. Není nutné pořád někde lítat venku, zvlášť často je venku hnusně. Venku pak samozřejmě různý sport. Dřív toho tolik nebylo a lidi se zabavili. Dneska je toho tolik a lidi se nudí.
Sedět u PC umím taky, ale nepovažuju to za dobře strávený čas, zvlášť když je ještě zbytek léta.
Shrnu to, neumím se sama zabavit, na dobře míněný rady diskutujících odpovídám, že „to nejde“…Chápu, že jsi sem přišla pro podporu, že za tvojí nudu může manža a děti, ale smolík, je to chyba tvýho přístupu. P. S. z takovýhle vy. sí. račky nesamostatný by mi jeblo ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
Shrnu to, neumím se sama zabavit, na dobře míněný rady diskutujících odpovídám, že „to nejde“…Chápu, že jsi sem přišla pro podporu, že za tvojí nudu může manža a děti, ale smolík, je to chyba tvýho přístupu. P. S. z takovýhle vy. sí. račky nesamostatný by mi jeblo
Milánku, přečti si to ještě jednou. A nikdy bych manžela nenazvala manžou ![]()
@Anonymní píše:
Nic o mě nevíš, ale soudíš. To více vypovídá o tobě než o mně. Sedět u mobilu 5 h nepovažuju za vhodně trávení času u dítěte. Ty možná ano.
A proc by mela 11 tileta holka sedet u mobilu 5 hodin? U vas doma se nevari vecere a neuklizi? Proc ji nezapojis? A ty si zatim muzes skocit sama do toho bazenu.
@Taktinevím píše:
@arinecka @Janli..... Ale samotnému je člověku smutno, především, když jinak má docela slušnou základnu lidí (rodinu) ☹️️
Děkuji ![]()
@Jana525 píše:
A proc by mela 11 tileta holka sedet u mobilu 5 hodin? U vas doma se nevari vecere a neuklizi? Proc ji nezapojis? A ty si zatim muzes skocit sama do toho bazenu.
Protože jsem třeba v práci?
@Anonymní píše:
Manžel je abstinent, občas se obětuje a jde se mnou na točené pivo. Do kina chodivame, přátele bohužel v okolí nemáme. Tady je problém, že on jde zítra do práce a brzo vstává (nemívá volné víkendy, jen jeden den, jednou za čas oba dny), tak je unavený a nikam se mu nechce a má pocit, že prudím, když ho tahám ven. Ale já nechci prosedět život doma nebo chodit sama ven, je to na hov. o. Samozřejmě, že vím, že tu nic svetoborneho nevymyslím, jen tu vlastně taky zabíjím čas. Tak mě napadlo, proč vlastně jsem šla domů, když jsem mohla zůstat v práci a dodělat si resty. Každý v pátek spěchá domů a já vlastně nemám důvod
Jak já ti rozumím
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat