Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Chodila jsem běhat, na procházku nebo kolo sama. Přijela/přišla jsem treba za 2-3 hodiny naprosto šťastná.
Když se mi nechce obstarávat domácnost, zevlovat na internetu nebo číst, tak jdu sama ven. Ale já jsem samotář a naopak miluju to, že můžu být cvhíli sama. Je to i dost podpořené tím, že už jsme s mužem oba skoro rok a půl na home office + k tomu byla i děcka dlouho doma
Takže samota je vzácná ![]()
Když se nikomu nechce, tak jdu klidně sama. Nejradši dojdu do kavárny, sednu si tam na zahrádku a čtu si.
@Janli píše:
Bydlím na vesnici a nevím, co dřív. To není o místě bydliště, ale o povaze.
Ale v bytě na vesnici je něco jinýho než v domě se zahradou na vesnici.
@Zeoli píše:
Ale jdi ty… Ji chybi spolecnost, to fakt dum se zahradou nezlepší a chlap u tv umi sedet, jak v bytě, tak v domě
Bydlím ve městě (v menším) v bytě. Byt na vesnici by byl ještě o chlup tragičtější
Ano chybí mi společnost a trochu víc aktivity od manžela. Jinak ven sama chodím, ale občas už mě to nebaví. Jsem tady přistěhovaná (už léta, ale v původním bydlišti jsem měla široké zázemí přátel) a nemám tady ty kamarádky na stejné vlně, jestli chápete, jen pár známých, ale tam se to do přátelství nemohlo posunout, jelikož aktivní jsem byla zase pořád jenom já co do ozývání, zajímání se o druhého apod. Dobrou kamarádku mám v Brně, ale to je 70 km, tak si aspoň často voláme. Pak mám kamarádky v práci - kolegyně, ale dělám cca 25 km od domova, ony tak stejně, ale z druhé strany.
Prostě, když jsem včera přišla domů a viděla všechny napojené na elektroniku, tak to byl prostě pohled k posr. ní a nějak to na mě padlo.
@Anonymní píše:
Manžel je abstinent, občas se obětuje a jde se mnou na točené pivo. Do kina chodivame, přátele bohužel v okolí nemáme. Tady je problém, že on jde zítra do práce a brzo vstává (nemívá volné víkendy, jen jeden den, jednou za čas oba dny), tak je unavený a nikam se mu nechce a má pocit, že prudím, když ho tahám ven. Ale já nechci prosedět život doma nebo chodit sama ven, je to na hov. o. Samozřejmě, že vím, že tu nic svetoborneho nevymyslím, jen tu vlastně taky zabíjím čas. Tak mě napadlo, proč vlastně jsem šla domů, když jsem mohla zůstat v práci a dodělat si resty. Každý v pátek spěchá domů a já vlastně nemám důvod
musíš si přátele najít nebo jít někam, kam se ti chce sama. Ze zacatku je to tezke, ale lepší než by t závislá na manželovi.
@Zeoli píše:
Vážně? Kamarádky nejsou snad vázaný na dům, na kolo nebo na procházku může i z toho bytu.
@Venetia píše:
musíš si přátele najít nebo jít někam, kam se ti chce sama. Ze zacatku je to tezke, ale lepší než by t závislá na manželovi.
Vzhledem k tomu, že se mi tu nepovedlo najít přátelé za roky, co tu žiju, moc tomu nedávám, že se to zlomí. Ještě se to tak semlelo, že pracuji ve vedlejším městě, takže tu základnu, co lidi budují přes práci, mám spíše tam.
@Anonymní píše:
Bydlím ve městě (v menším) v bytě. Byt na vesnici by byl ještě o chlup tragičtějšíAno chybí mi společnost a trochu víc aktivity od manžela. Jinak ven sama chodím, ale občas už mě to nebaví. Jsem tady přistěhovaná (už léta, ale v původním bydlišti jsem měla široké zázemí přátel) a nemám tady ty kamarádky na stejné vlně, jestli chápete, jen pár známých, ale tam se to do přátelství nemohlo posunout, jelikož aktivní jsem byla zase pořád jenom já co do ozývání, zajímání se o druhého apod. Dobrou kamarádku mám v Brně, ale to je 70 km, tak si aspoň často voláme. Pak mám kamarádky v práci - kolegyně, ale dělám cca 25 km od domova, ony tak stejně, ale z druhé strany.
Prostě, když jsem včera přišla domů a viděla všechny napojené na elektroniku, tak to byl prostě pohled k posr. ní a nějak to na mě padlo.
A co pejsek?
Já s přítelem sme v bytě… On je,, uchylakdo elektroniky.. Pořád skládá pc, nebo je opravuje... A já,, smrdim doma… Ale co šel den za dnem…tak sem pochopila, že to nemá cenu… Občas i když je unavenej jde aspoň na hodinu ven… Ale když je víc, z jeho strany pozornost ani nic nemám.. Takže chce to buď kámošku a nebo si udělat krásný den pro sebe… Jít se vykoupat k rybníku, kolo, koloběžka, kámošky, relax jako je Wellness na 90min, nebo masáže, cvičení… Samota jetl těžká, ale člověk si musí poradit a něco vymyslet, ale nemá cenu kvůli někomu být zavřený jen proto, že ten druhý je unavený ![]()
@Anonymní píše:
Vzhledem k tomu, že se mi tu nepovedlo najít přátelé za roky, co tu žiju, moc tomu nedávám, že se to zlomí. Ještě se to tak semlelo, že pracuji ve vedlejším městě, takže tu základnu, co lidi budují přes práci, mám spíše tam.
A co presne bys chtěla dělat?
A do toho mesta, kde pracujes je to daleko, nxemuzes si domluvit něco tam? Nebo rovnou po práci?
Příspěvek upraven 21.08.21 v 09:11
@Anonymní píše:
Jo, ten jediný u pc neseděl
no, tak co resis? Mit psa přece znamená, ze mas aktivit az dost.
Ehm, já teda bydlím v bytě a nevím, co dřív. Každý den se chodím projít, běhat, cvičit, na lezeckou stěnu, někam za kulturou, na zmrzlinu, do restaurace - s partnerem, přáteli, kolegy nebo sama… Jsem ráda, že k tomu nemám tunu práce kolem domu.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat