Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dneska polévka francouzská a dušené kostky na kmíně, dušená mrkev s hráškem, brambor. Bude i zítra. ![]()
@NikysekR píše:
@kometa32 Já to nechávám tak hoďku.
Děkuji
A to černé pivo tam musí být? Světlé být nemůže?
@Leňule97 píše:
Dnes: hovězí guláš s rýží
Zítra: vývar s domácími nudlemi a kuřecí křidýlka po Texasku s bramborovou kaší a restovanou cibulkou
Po Texasku? To je jak?
@kometa32 No ono je to černé pivko takové sladší a udělá to tu správnou šťávu
takže já vždy dělám s černým.
@kometa32 píše:
DěkujiA to černé pivo tam musí být? Světlé být nemůže?
černé pivo vytváří karamel a to je ta jedinečná chuť ![]()
Už se peče pomalu kačenka na zítra, bude s knedlíkem a se zelím.
@střepina muzes ho proplachnout nebude to tak kysely a dokyselit si to pak vzdycky muzes ja mam rada kyselejsi sousedka tam strouha trochu mrkve, to jsem jeste nezkousela
jinak ja tam davam vyvar z polivky, ktery si varim vedle v hrnci z kupovaneho jsem jeste nedelala
a taky jsem mela problem zeli dochutit nez jsem si to vymazlila
zato rajskou do dnes ne a ne uvarit - vzdycky skonci v zachodu - uvarim vse ale rajska je pro me zakleta ![]()
Bramborove pyre, losos na masle s houbovym prelivem zitra palacinky, gulasova polevka
U mamky na oběd - halušky s vajíčkem a klobásou
na večeři topinky
Vyloženě zdravý jídelníček. ![]()
@Alčák1 díky,rajská je jednoduchá, mám ji moc ráda, na máslo cibuli, zasypu trochu cukrem a přidám bobkový list, celý pepř a nové koření a malý kousek skořice, mícháš, přidáš rajský protlak, pokud máš balení cca 400g stačí jeden a zaliješ nejlépe vývarem nebo vodou, necháš povařit, pak přecedíš koření, dosolíš, přidáš cukr podle chuti a ocet, naposledy jsem přidala hovězí vývar a byla skvěle dochucená, zahuštuju hladkou moukou ve vodě ![]()
@omites no prave, cim zdravejsi tim hnusnejsi - lepsi je si pochutnat nez hodinu sedet a prezvykovat pohanku, jinak ty halusky bych si dala s uzenym a zelim mnam
@střepina diky zkusim a jestli se mi zase nepovede koncim
Omlouvam se ze pisu jak tatar - pisu z tabletu od manzela a stim kramem mi nejde moc psat ![]()