Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@trckaludmila22 píše:
Holky přítel má hrozně rád játra a já pořád vařím jen omáčku, nemáte nějakou inspiraci na něco jiného_?
máma dělala řízky, bylo to dobré, solila až po usmažení
@trckaludmila22
já dělám restované játra jako minutku s hranclema, nebo pak je přidávám do špízu nebo pak i játra na cibulce s paprikou a rajčaty jako činu na topinky.
@trckaludmila22 píše:
Holky přítel má hrozně rád játra a já pořád vařím jen omáčku, nemáte nějakou inspiraci na něco jiného_?
Dělám játra jako řízky, to má rád chlap. S kaší nebo bramborem a kyselou okurkou. Pak klasika na cibulce k rýži, a ještě dělám s pórkem, a to že na cibulce opeceš játra, buď kuřecí nebo vepřové, dusíš do měkka, pak přidáš pórek na kolečka a nakrájenou čerstvou papriku a ještě trochu podusíš. Dochutíš solí, pepřem, česnekem a je hotovo. Dělám k tomu šťouchané brambory. Pak jsou dobré jen obalené v mouce opečené narychlo na minutku s hranolkama. A taky je samozřejmě dávám do špízů jak už tady bylo psáno výše. Nebo výborná je z jater paštika
.
@NikysekR píše:
Jestli neva, napíšu jak je dělám já. Mám recept od hospodské kam jsme na ně chodiliNo takže buřty rozříznout na půl podélně, naskládat je do pekáčku, poklást kolečky cibule, na to vylít skleničku leča, posypat grilovacím kořením, zakapat kečupem a zalít celým černým pivem. Přikrýt a dát péct. Před koncem odkrýt a chvilinku dopéct. Hotovo. Ta šťáva co se vytvoří, je mňamózní a namočenej chlebík v ní, to je snad ještě lepší než ty buřty
Jo a někdy dávám i chilli papričky.
Jak dlouho se to peče?
@Alčák1 píše:
@střepina co jsem byla na praxi v restauraci a pak pracovala v nemocnici - nikde se nepoužívalo zelí ze sklenice - většinou to ze sáčku- kyselý, vytáhlo se z pytlíku, nechalo na sítě okapat, zpěnila se cibule, pokrájelo se to zelí a dalo na cibulku, dosolilo, dosladilo, okmínovalo a malinko podlilo většinou vývarem - dokyselovat se nemuselo - bylo kyselé samo o sobě a dohustilo nastrouhanou bramborou.To v té sklenici je většinou ve sladkokyselém nálevu a nemá to tu chuť.
díky za recept, dnes jsem zkoušela a bylo zelí lepší, ale pořád to nebylo ono, vývar jsem svuj neměla, tak jsem použila koupený ve vaničce, ten je snad lepší než kostka a nemá se to zelí proplachovat? nechala jsem ho jen okapat
Dnes: hovězí guláš s rýží
Zítra: vývar s domácími nudlemi a kuřecí křidýlka po Texasku s bramborovou kaší a restovanou cibulkou ![]()
Mňam, křidélka bych mohla udělat příští týden taky.
My dušená mrkev - po rozmixování je to spíš zahuštěná mrkvová polévka
, nějak mi mrkev klesla, ač jí bylo kilo a půl a převaha vody, nu což, máme k tomu sekané brambory a vajíčko. Dlabu dnes na to. Večer namotám španěláky z hovězího, budou zítra k pečené rýži.