Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16744
9.1.16 10:45

Pečená kachna, bílé zelí, domácí houskový knedlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
9.1.16 10:46
@trckaludmila22 píše:
Holky přítel má hrozně rád játra a já pořád vařím jen omáčku, nemáte nějakou inspiraci na něco jiného_?

máma dělala řízky, bylo to dobré, solila až po usmažení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
9.1.16 11:43

@trckaludmila22
já dělám restované játra jako minutku s hranclema, nebo pak je přidávám do špízu nebo pak i játra na cibulce s paprikou a rajčaty jako činu na topinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
9.1.16 12:12

@admenL Děkuju, to by bylo fajn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
9.1.16 12:19
@trckaludmila22 píše:
Holky přítel má hrozně rád játra a já pořád vařím jen omáčku, nemáte nějakou inspiraci na něco jiného_?

Dělám játra jako řízky, to má rád chlap. S kaší nebo bramborem a kyselou okurkou. Pak klasika na cibulce k rýži, a ještě dělám s pórkem, a to že na cibulce opeceš játra, buď kuřecí nebo vepřové, dusíš do měkka, pak přidáš pórek na kolečka a nakrájenou čerstvou papriku a ještě trochu podusíš. Dochutíš solí, pepřem, česnekem a je hotovo. Dělám k tomu šťouchané brambory. Pak jsou dobré jen obalené v mouce opečené narychlo na minutku s hranolkama. A taky je samozřejmě dávám do špízů jak už tady bylo psáno výše. Nebo výborná je z jater paštika ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
9.1.16 13:27
@NikysekR píše:
Jestli neva, napíšu jak je dělám já. Mám recept od hospodské kam jsme na ně chodili :mrgreen: No takže buřty rozříznout na půl podélně, naskládat je do pekáčku, poklást kolečky cibule, na to vylít skleničku leča, posypat grilovacím kořením, zakapat kečupem a zalít celým černým pivem. Přikrýt a dát péct. Před koncem odkrýt a chvilinku dopéct. Hotovo. Ta šťáva co se vytvoří, je mňamózní a namočenej chlebík v ní, to je snad ještě lepší než ty buřty :mrgreen:Jo a někdy dávám i chilli papričky.

Jak dlouho se to peče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
9.1.16 13:32

Pečené kuře a dýňovou kaši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
9.1.16 13:34

@kometa32 Já to nechávám tak hoďku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
9.1.16 13:38

@trckaludmila22 zkus tyhle, jsou výborný, muž bude mlaskat :palec:

https://www.toprecepty.cz/…monte-negro/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
9.1.16 13:41
@Alčák1 píše:
@střepina co jsem byla na praxi v restauraci a pak pracovala v nemocnici - nikde se nepoužívalo zelí ze sklenice - většinou to ze sáčku- kyselý, vytáhlo se z pytlíku, nechalo na sítě okapat, zpěnila se cibule, pokrájelo se to zelí a dalo na cibulku, dosolilo, dosladilo, okmínovalo a malinko podlilo většinou vývarem - dokyselovat se nemuselo - bylo kyselé samo o sobě a dohustilo nastrouhanou bramborou.To v té sklenici je většinou ve sladkokyselém nálevu a nemá to tu chuť.

díky za recept, dnes jsem zkoušela a bylo zelí lepší, ale pořád to nebylo ono, vývar jsem svuj neměla, tak jsem použila koupený ve vaničce, ten je snad lepší než kostka a nemá se to zelí proplachovat? nechala jsem ho jen okapat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
9.1.16 14:03

Dnes: hovězí guláš s rýží
Zítra: vývar s domácími nudlemi a kuřecí křidýlka po Texasku s bramborovou kaší a restovanou cibulkou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
9.1.16 14:07

Mňam, křidélka bych mohla udělat příští týden taky. :palec: My dušená mrkev - po rozmixování je to spíš zahuštěná mrkvová polévka :oops:, nějak mi mrkev klesla, ač jí bylo kilo a půl a převaha vody, nu což, máme k tomu sekané brambory a vajíčko. Dlabu dnes na to. Večer namotám španěláky z hovězího, budou zítra k pečené rýži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1451
9.1.16 14:30

@trckaludmila22 přírodně s cibulkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1451
9.1.16 14:30

Buchtičky se šodou.