Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@střepina spejle budou mit i v papirnictvi, neboj sezenes je urcite.
Ja musim pochvalit ty syrove koule do polevek, co tu nekdo daval. Udelala jsem je do cesnecky a byla to mnamka. Cesnecka byla nejlepsi druhy den, protoze se ty koule krasne ulezely. Delala jsem ji a to pozor z vyvaru, zadna KOSTKA
ale myslim ze priste budou stacit ty syrove koule a nechat ulezet.
Jo a syr jsem nastrouhala nahrubo, rikala jsem si, jak to bude drzet, ze se mi urcite rozpadnou, ale ne, kulicky byly krasne, akorat se to hur delalo, priste nastrouham najemno, jak bylo psano.
Takze DIKY! ![]()
@Sunrise ještě jsem ty koule nezkoušela, ale myslím na ně, chlap nemusí krémový polévky a ty já mám nejraději, takže až bude příležitost tak zkusim, díky za radu nastrouhat najemno sýr
aspon se vyhnu dalšímu patlání
Holky, děláte roládu z mletýho? Já se na ni chystám zítra, ale mám strach, že se mi to rozpadne
A co do ní dáváte?
@Kacievi nakonec je v hrnci Bratislavské plecko, bude i na zítra a zítra odpoledne upeču chlapcům pizzu. Já se omezuju, do konce března bych ráda tři - čtyři kila dolů, tak možná jen ochutnám a odřeknu si svou klasickou porci.
@NikysekR Nedělám, ale ráda bych ji zkusila. Počkám si na recept. Lidé si chválí z mletého bůčku, ale já si nechávám do jídel vždy plecko. Holky, děláte někdo doma domácí hamburgery? Máte někdo osvědčený postup? Maso se doporučuje jen opéct z dvou stran do růžova, lehce prosolit, nic víc. Připadá mi to, že je to málo
Jíst to polosyrové. jestli není lepší si místo čochtání zajít na hambáč do restaurace.
@NikysekR dělala jsem ji bejvalýmu, ten ji miloval, od tý doby ne, nerozpadla se nikdy, třeba jen praskla, nejlepší je jí nechat vychladnout, pak krájet, třeba druhý den, pekla jsem v alobalu, mazala jsem plnotučnou hořčicí, dávala okurku, vajíčko natvrdo a párek
@střepina Děkuji
Právě se bojím toho, že se rozpadne až budu krájet teplou k obědu
Studená vím, že by měla držet pohromadě. No uvidím. Zítra se pochlubím, jak se mi to povedlo/nepovedlo
Ale snad na tom nic nebude ![]()
Co máte v plánu vařit o víkendu? Já vůbec netuším, co na neděli ![]()
@NikysekR Mleté maso na roládu musí být trochu mazlavé, něco jako na holanďáky. To obnáší trochu namočené housky a přidej „přiměřeně“ mléko, nebo smetanu. Klidně si maso připrav už dnes, aby se natáhlo-rozleželo.
Když se rolády bojíš, dej to třeba do formy : srnčí hřbet, bábovka. ![]()
@Anturie To zvládnu
maximálně se rozpadne, ale chci to zkusit. Nejsem žádná začátečnice že jo
![]()
Ale to maso bych mohla připravit teď, to je fakt. Díky ![]()
@Voltiček my si je delame, kupujeme mlete hovezi v Lidlu, uplacame co nejtensi placky, vyjde to na 4 ks a opekame, ale poradne z obou stran, bez koreni bez niceho, az kdyz jsou hotovy, tak trochu posolime. Do bulky davame led. salat, rajce, cibuli, horcici a z druhe strany kecup. Moc nam to chutna ![]()
@Voltiček my si je delame, kupujeme mlete hovezi v Lidlu, uplacame co nejtensi placky, vyjde to na 4 ks a opekame, ale poradne z obou stran, bez koreni bez niceho, az kdyz jsou hotovy, tak trochu posolime. Do bulky davame led. salat, rajce, cibuli, horcici a z druhe strany kecup. Moc nam to chutna ![]()
@Anturie Tak už se maseno chladí naložený v lednici. A zítra tam dám, co mi přijde pod ruku
. Asi vajíčka, nějakou šunku, párek, kapii a možná hrášek
. Uvidím ještě ![]()