Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, nemáte nějakou radu, jak „opravit“ přesolenou dušenou mrkev? Včera byla dobrá, ale přes noc se nějak rozležela a je slaná jak pes ![]()
@Tamtama píše:
Holky, nemáte nějakou radu, jak „opravit“ přesolenou dušenou mrkev? Včera byla dobrá, ale přes noc se nějak rozležela a je slaná jak pes
zkus v té mrkvi povařit brambor, prý to vytahuje sul, já jsem tenkrát něco šíleně přesolila, moc to nepomohlo, ale za pokus nic nedáš
Tak ráno jsem byla na těhotenské cukrovce, ještě že jsem měla vařeno, hned jsme si doma ohřáli guláš a knedlík, večer chci zkusit špenátovou krémovou polévku, chlap krémový nemá rád, tak jemu asi knedlíky s vajíčkem
@Tamtama píše:
Holky, nemáte nějakou radu, jak „opravit“ přesolenou dušenou mrkev? Včera byla dobrá, ale přes noc se nějak rozležela a je slaná jak pes
Jj, syrová brambora sůl neutralizuje. ![]()
@střepina @Anturie děkuju, nakonec jsem to vyřešila po svém. Stejně si k tomu rozmačkáváme brambory a smícháme to v talíři dohromady, tak jsem neosolila brambory ![]()
Naše oblíbená mňamka ![]()
@Ka-cka jak se dělají sýrové toasty, opečou se za zasypou sýrem?
Rozkrájím staré rohlíky, dám do trouby na plechu, po pár minutách až jsou zespodu trochu zaschlé, tak je otočím a posypu sýrem a nechám sýr roztavit. Máme to rádi k polévkám a nebo jen tak večer k telce. Lepší než nějaké kupované křupky. Pro obměnu rozetřu česnek s olivovým olejem a třeba i bez sýru, jen dozlatova opeču - je to bašta ![]()
@Ka-cka píše:
Rozkrájím staré rohlíky, dám do trouby na plechu, po pár minutách až jsou zespodu trochu zaschlé, tak je otočím a posypu sýrem a nechám sýr roztavit. Máme to rádi k polévkám a nebo jen tak večer k telce. Lepší než nějaké kupované křupky. Pro obměnu rozetřu česnek s olivovým olejem a třeba i bez sýru, jen dozlatova opeču - je to bašta
to musím večer vyzkoušet, zní to mňamózně ![]()
@Tamtama píše:
@střepina @Anturie děkuju, nakonec jsem to vyřešila po svém. Stejně si k tomu rozmačkáváme brambory a smícháme to v talíři dohromady, tak jsem neosolila brambory
Šikulka ![]()
My dnes měli omáčku ze zelených fazolek na kyselo, vajíčko a brambory. Já to nejím, tohle je jedno z mála jídel, co fakt nemusím, tak jsem si vytáhla z mrazáku rizoto. Nedávno zbylo, tak jsem ho dala do krabičky do mrazáku pro strýčka příhodu ![]()