Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
My dnes misto rizku take zmena - kvuli zelenemu ctvrtku spenat, br. knedle a uzene ![]()
Nemáte někdo typ čím vylepšit sterilované červené zelí? myslím jako přílohu ke knedlíku a k masu, nemyslím přidáním jablek, ale slyšela jsem že někdo přidává skořici nebo pomeranč? děláte někdo?
@střepina ja pridavam skorici a bobkovy list, ale delam to tedy ze syroveho zeli. Cibulku, kmin, bobk. lst, skorici a kdyz je slavnostni prilezitost, tak ho dusim v cervenem vine. Ale urcite ke steril. pridat skorici muzes, jo a jablicko taky v pohode, to cerv. zeli neuskodi
@střepina jo a samozrejme to pak dochutim soli, citronem a medem, co je jak potreba
Ja dneska nevim, co budu varit, jedeme na nakup, tak asi, co me osviti v obchode. Zatim mam zadelano na bezlepkovy mazenec, ale jelikoz jsem si spatlala testo z hlavy, jak me napadlo a trosku netradicne, tak netusim, zda se vubec vyvede. ![]()
U nás bude cockova polévka a tvarohove knedlíky s boruvkama.
Dneska polévka kulajda a zadělám těsto na buchtičky, takže budou buchtičky s krémem ![]()
@Jana525 píše:
@střepina ja pridavam skorici a bobkovy list, ale delam to tedy ze syroveho zeli. Cibulku, kmin, bobk. lst, skorici a kdyz je slavnostni prilezitost, tak ho dusim v cervenem vine. Ale urcite ke steril. pridat skorici muzes, jo a jablicko taky v pohode, to cerv. zeli neuskodi
a tu skořici dáváš celou? stačí jen kousek, ne? at to není moc cítit, vyzkouším, dávám vinný ocet, tak zkusím citron
@střepina davam celou a staci jeden platek. Vinny ocet je urcite v pohode
ja davam citron, protoze mam podezreni, ze me po kvasinkach boli hlava
My tu máme spoustu zbytku, takže jen upeču nádivku, ještě nebyly kopřivy, tak dám čerstvý špenát, udělám bramborový salát na zítřek a vařím zeleninový vývar do mrazáku a co zbyde, udělám česnečku