Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
My máme kuřecí špízy s rýží.. akorát se mi to nechtělo napichovat na špejle, takže je to taková směs, rozlítané špízy - jo! ![]()
My dnes vyvar z morkovych kosti. Sojovy kostky na zelenine, brambor. Okurkovy salat. A ja si dam jeste morek na topince ![]()
@střepina nepecu.Parkrat roka palacinky nebo livance, z normalni mouky.
Tak u nás dnes vyloženě zdravé jídlo pro děti. Jsou obě nemocné (nachlazené) a vymyslely si smažený sýr s hranolkama a kečupem. Aspoň jim k tomu nanutím brokolici s mrkví a hráškem.
U nás hribova polévka, přírodní kureci plátek s br kasi a okurkový salát.
@střepina píše:
U nás dnes plněná foccacia se salátem z rajčat a paprik![]()
To zni vyborne
delas v domaci pekarne? A mas sim jednoduchy recept ![]()
Cockova polevka, zapecene brambory se slaninou, zampiony, brokolici a syrem ![]()
@střepina sladke pecu jen velmi vyjimecne, my na to moc nejsme. Pizzu, langose delam tak jednou do roka, palacinky parkrat. A delam z normalni mouky. Posledni dobou hodne delam musli susenky a tycinky.
Neni to o tom, ze mouku nepozru, ale bezne ji nepouzivam, nejim. Pecivo vubec, jak jsem psala, kdyz uz, tak celozrnny nebo zitny chleba, tak dvakrat tydne.
Dnes burgery z hoveziho, s opecenym bramborem. A zelny salat.
Dneska polévka mrkvičková s kapáním a kuřecí plněné závitky, rýže, okurkový salát.
@Kacievi píše:
To zni vybornedelas v domaci pekarne? A mas sim jednoduchy recept
jo, jasně že v pekárně, těsto je jednoduchy podle Moniky Brýdový:300ml vlažné vody,3 lžíce olivového oleje,1 lžička cukru,500g hladké mouky,1.5 lžičky soli a pul kostky droždí, po vykynutí těsto rozdělit na dvě pulky, bacha hodně lepí, ale má to tak prý bejt, namazala jsem si ruce a váleček olivovým olejem, vyválet tenkou placku, jinak to bude buchta a dej si tam co chceš, někdo dělá sýrovou, já kvuli malýmu nedávám plísnové sýry, takže jsem dala rajčatovou salsu, smícháš protlak s oliv, olejem, trochu cukru, soli a bylinky nebo mužeš kečup, pak salám, šalotku, čerstvý špenát, mozarellu a goudu, eidam, posypala jsem to provensálskýma bylinka a přikryla druhou vyválenou na tenko plackou, spojit okraje a přehnout nahoru, nechat 20 minut kynout, pak udělat kloubama prstu dulky a dát péct na 180 asi pul hodiny do zlatova, po vyndání potřít lžíci olivového oleje a s jednou lžíci mléka, aby to nebylo moc mastné, mě to chutnalo
prý je dobrá s mletým nebo kuřecím masem ![]()
Dnes fazolová polévka a makrela pečená na tymiánu s bramborami. Odpoledne upeču angreštovou bublaninu, vyskladňuju mrazák.
Jdu dělat paštiku z kachních jater a kachní játra na cibulce a hranolky