Co je chudoba?
- Fotoalbum (47)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jako mlada jsem doucovala socialne slabe, zazila jsem rodinu, ktera tyden pred „výplatou“ nemela ani korunu a prazdnou lednici, dve deti..chodili sbirat jablka u cesty (silnice), chodili do popelnic sbirat zbytky u obchodaku, vsechny slozenky nezaplacene, vecne vyzvy k zaplaceni, zadluzeni vsude..no a nakonec se ukazalo, ze kdyby proste pocitali, vysli by, ale byla tam pout a oni si chteli uzit jak jine rodiny s detmi a tak tam rozfrflovali penize co meli na zbytek mesice, zbylo jim 150 kc nebo tak nejak a to tatinek si vzal, ze na cigarety..a pak breceli jak nemaji..a takovych tam bylo, vetsina nepracovala, leta na urade, davky co zmizely jak prisly, cigarety a financni negramotnost a zadna snaha cokoliv zlepsit..nebyla to romska rodina..tech deti mi bylo lito, ze v tom vyrustaji a taky ze roste dalsi generace, ktera bude zit stejne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
20 littrů je pro mě Chudoba v dnešní době i kdyby to bylo pro 1 osobu. Vždyť to je někde nad hranici minimální mzdy. Pokud je to pro víc osob tak vůbec neumím představit.
- Citovat
- Upravit
Přesně…pokud nemáme hlad a neprší na nás…jsme cajk…ale to je subjektivní…pro někoho je to nemít auto…pro někoho nemít dvě dovolené za půl roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdysi byla definice chudoby, včera jsem ji hledal, a nemohl najít, že třeba:
- nemůžete mít maso víc než dvakrát týdně
- nemáte televizi
- nemůžete jet jednou ročně na tuzemskou dovolenou
- rozhodí vás výdaj 10 tisíc za nákup nový pračky
Takže někdo tady vnímá podobu chudoby jako absolutní (mám BMI16, bydlím pod mostem a je mi zima), jiná definice chudoby můžu být taková, že si nemůžete dovolit běžné věci, které si většina populace dovolit může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baracudas píše: Více
Tak asi zalezi co kupujete za maso a vino, protoze jen vino, ktere treba kupujeme my stoji min 500 kc a maso vic, bysme se vysvihli pro 4 pres 1000 mnohem vice a za ryby jen pro dva nechame bezne 1000 a zase je to asi o tom, co kdo kupuje, tezko takto soudit..takze 1000 kc za ryby mi neprijde nic draheho.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi jsem fakt chudá. Protože víno k večeři… to by mě ani nenapadlo kupovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše: Více
A to mě zase jo. K rybičce nějaké svěží bílé vínečko, ke steaku zemitý Merlot, to ti vyšvihne večeři na úplně jiný level
Nicméně kdyby na to nebylo, necítila bych se chudá
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Buba mara píše: Více
Proto se uvádí ta Afrika, kde chudoba opravdu je a tady v Čechách jsme všichni bohatí! I ti bezďáci, kteří dostanou nějakou tu tisícovku na měsíc
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše: Více
A co když ten, co má si vydělá 20 litrů, bydlí u rodičů, kde má komplet full servis a mamce dá jen 3 tisíce měsíčně na bydlení a jídlo. Zbyde mu 17 tisíc vyloženě jen pro sebe
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše: Více
Pak je chudý mentálně, protože místo toho, aby využil bydlení za hubičku a studoval, aby se kariérně vyšvihnul na normální plat a šetřil na vlastní byldení, tak svých 17k prošustruje
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše: Více
Rybičku ano, ryby mám ráda, ale víno ne. Nepiju vůbec, alkohol v podstatě celkově vůbec, ale to už záleží na vkusu každého soudruha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše: Více
Chudý, ve smyslu bohatství, ale každopádně není
. A v diskuzi řešíme chudobu, což znamená peníze a živobytí, né lásku, atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše: Více
Jenže ne „dětí“, co žijí u rodičů a co si vydělají, to si utratí, za co chtějí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše: Více..student co studuje VŠ se má osamostatnit…studentská půjčka…brigády…ne mít mama hotel do 26 ti.
Příspěvek upraven 11.10.24 v 10:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše: Více
A to ja rada, jak k jidlu tak vecer sklenku na zahrade nebo v zime, zapalit si krb a sednout si s manzelem a dat si spolu sklenku dobreho francouzskeho vina..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit