Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
mi přijde že je každý připotento z manducy a z šátků.manduca je modní záležitost,trochu dost drahá,je fajn že má vyšší nosnost,ale to je tak vše.na vázání každý není,navíc mi šátek přijde že je to jak v Africe,sto let za opicema,mimi je tam skrčené…toť můj názor.Red castle není obyč klokanka.je tam psáno že dr.zaručují správné držení kyčlí a neničí se tak jak v těch obyčejných.tak co je špatně? ![]()
Ajka a Domi píše:
mi přijde že je každý připotento z manducy a z šátků.manduca je modní záležitost,trochu dost drahá,je fajn že má vyšší nosnost,ale to je tak vše.na vázání každý není,navíc mi šátek přijde že je to jak v Africe,sto let za opicema,mimi je tam skrčené…toť můj názor.Red castle není obyč klokanka.je tam psáno že dr.zaručují správné držení kyčlí a neničí se tak jak v těch obyčejných.tak co je špatně?
a to na ní maj napsat, že stojí za hovno?
Ajko, nekazíme ti náhodou s Alpakou kšeft? (předpokládám, že když jsi psala zakladatelce SZ, nabízela jsi jí tu klokanku k prodeji) ![]()
V šátku je dítě skrčené, ale v klokance viset může? ![]()
Já Red Castle znám, už jsem se na tu klokanku dívala a o správném držení kyčlí, podsazeném zadečku a zakulacených zádíčkách si může nechat jen zdát ![]()
Ale nebudu tě přesvědčovat, chceš-li, najdi si info sama.
Já jsem 100 let za opicema ráda ![]()
Kdybys o nošení věděla něco víc, nikdy nic takového nenapíšeš
ted jsem se na tu klokanku dívala a píšou, že „JEDNA z poloh, které klokanka umožňuje je navržena speciálně pro zdravý rozvoj kyčlí“… Nic o záruce doktorů…
taky jestli nevidíš rozdíl v postavení nožiček tady:
http://www.olivers-baby-care.co.uk/…er-LGE-2.jpg
a tady:
http://www.nosenideti.cz/…0357f818.jpg
… tak už vážne nevím ![]()
OK,tak to tam mají napsat že je to k …před lety manduca ještě nebyla tak rozšířená a bylůa příšerně drahá a toto bylo jedno z těch lepších nosítek.ale mi je to fuk,už nenosím…a šátek se mi opravdu nelíbí. ![]()
a kšeft mi nekazíte,mi je jedno komu to prodám,když to někdo chtít bude…rozhodnutí je jen na kupujícím.nikomu nic nenutím.
Novire to je napsané na cd přiloženém a v manuálu.ale nevím jestli jsi měla k dispozici i toto. ![]()
kašlu na to,nebudu se hádat.jen jsem chtěla vědět co je špatně…
tak mi to neda, cely dny mi to stoura v hlave. nejsem clovek co si rejpe nebo schazuje nazor jinych.
Skutečnost, že některé lze sehnat za pár kaček na bazaru, vypovídá o kvalitách ![]()
nechapu co ma kavlita vaku jako takoveho spolecnyho s cenou pouziteho zbozi???? pani vak pouzivala, nepotrebuje ho a misto toho aby ho vyhodila tak ho posle za symbolickou cenu dal. na tom neni nic spatnyho.
![]()
pokud ja vim tak cena baby vaku od Jiriho Pecha se pohybuje okolo 800,–
a vubec si taky nemyslim ze cim drazsi tim lepsi
jen jsem hledala a prodavali se z druhe ruky okolo petistovky a nasla jsem za dve tak proc toho nevyuzit a to ze je za dve stovky z druhe ruky neznamena ze je zavadny pro dite ![]()
neco jineho je nositko a klokanka jak je tu psano.
babyvak slouzi neco jako satek jen s tim rozdilem ze je pres jedno rameno, nemusi se vazat a pokud se dela urcita cinnost je nutno miminko pridrzet.
pokud maminka jako ja hleda neco na noseni deti protoze prcek je neklidny a trapi ho prdiky a potrebuje ho obcas utisit tak me osobne baby vak velice vyhovuje.
kdyz mi v nem maly usne tak ho i s nim dam do postylky a klidne spi pekne na nem.
Cappy píše:
Z vyjmenovaných je nejlepší Haipa Daipa vak.
Ty ostatní nedoporučuji.
Skutečnost, že některé lze sehnat za pár kaček na bazaru, vypovídá o kvalitách![]()
Ale pozor, ve vacích se malá miminka nosí v kolébce a ta není vhodná pro děti s nálezem na kyčlích nebo s refluxem.
Šátek zas až tak složitý není a lépe se přizpůsobí.
S nákupem vaku bych počkala, až budeš vědět, že tvoje miminko má zdravé kyčle a nemá reflux.
V šátku můžeš nosit už od narození ve vertikální poloze, která kyčlím prospívá
Zizinko, nemluvila jsem o závadnosti.
Asi jsem se nevyjádřila dost jasně.
Slovem kvalita jsem měla na mysli spíše to, že některé zboží zkrátka neplní účel tak výborně, jak by mělo, proto ztrácí tak moc na ceně - aby si to někdo vůbec koupil.
Co se týče nošení dětí, moje dosavadní zkušenosti vypovídají o tom, že cena = kvalita.
Babyvak osobně nemám, ale měla jsem na vyzkoušení. To mimčo tam musíš stále přidržovat, hodně se bimbá. Jinak jak již bylo řečeno, je to zátěž na jedno rameno. Vhodné opravdu pro malá miminka - odhaduji max. 2-3 měsíce. Manduca minimálně rok, možná déle.
Co se týká ceny - opravdu mi přijde, že se z druhé ruky prodávají fakt levně. Zatímco manduka je nová za 2?5tis, z druhé ruky nejde pod 2tis. Tedy sleva 20%. Použitý babyvak za 640Kč. Přitom opotřebení Manduky bude daleko větší. A podle mého názoru je to opravdu důsledek vývoje trhu - zatímco nabídka babyvaků je veliká (hodně lidí se ho zbavuje), málo nakupuje. U Manduky je to naopak.
V obyčejných nosítkách děti visí za rozkrok, to je špatně a kdo neumí uvázat šátek (já), tak i tam může viset, proto na poponášení jsem zvolila baby vak od emitexu a na větší nošení ergo. Sice stálo hodně, ale taky se za hodně prodá, takže člověk to nesmí chápat jen jako utracené peníze, ony se z velké části vrátí. S ostatníma nemám zkušenosti, ale vím, že než abych nosila dítě v obyč. nosítku, které mu neprospívá, radši budu nosit v rukách.
holky děkuju všem za rady.
Nakonec jsem si objednala nosítko close baby tak snad budem oba spokojení ![]()
Chci to jen na doma abych stihla poklidit a uvařit.
Trápí nás prdíky tak pořád brečíme