Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
koukala jsem, že téma nejlepšího teréňáku, tedy jestli trojkolka nebo čtyřkolka, je živé a probublává do dalších témat, tak jsem se osmělila a založila tuhle diskuzi, i když přispěju teoreticky.
Jezdím s klasikou na 4 kolech a když nakřivo najedu na cokoli (např. obrubník), drží kočár ty zbývají 3 kola. Podle mě tedy ve stejné situaci je nutné trojkolku vyvážit rukama, jinak musí padat
.Stejně tak pokud jedu po hodně neudržované polní cestě, tak kolečka jedou ve dvou různě vysokých dráhách. U trojkolky si to moc nedovedu představit, nedrhne tam to prostřední? Tedy mám na mysli tu polní cestu, kdy každá strana je jinak vysoká a prostředek je v další rovině.
Takže já bych ze své skromné zkušenosti a spíše tedy teoreticky měla za to, že terénním kočárkem je čtyřkolka. ![]()
ahoj,
ja vlastnim trojkolku a jsem s ni moc spokojena, je lehka, stabilni a do terenu bezvadna. Takze pro me TROJKOLKA ![]()
Pro mě taky trojkolka!
Když jedu v terénu a najedu např. mezi kameny, tak jen zvednu zadní kolečka a projedu po předním. To je paráda. Se čtyřkolkou bych asi některé úseky musela přenášet, neumím si to jinak představit.. Máme irského setra, takže výlety do přírody jsou na denním pořádku a s trojkolkou super. Pouze v nakloněném terénu musím kočár víc držet, ale to asi čtyřkolku taky. Máme sice i golfky, ale spíš jen do města, takže v terénu nevím..
Pro me ctyrkolka.
Mela jsem moznost vyzkouset trojkolku (nas oficialni kocar Jane) a na zimu jsme poridili z bazaru pekne bytelnou ctyrkolku Knorr a moje zkusenost je takova, ze v terenu se opravdu min nadru se ctyrkolkou. Trojkolka je zase idealni ve meste, lehce ovladatelna, vsude se vejde, ale je pravda, ze pri najezdu na obrubnik se to musi kontrolovat, nekdy je trosku nestabilni, coz se mi u klasicky ctyrkolky nestalo.
Tolik nase zkusenost
Bombardino
Pro me ctyrkolka.
Mela jsem moznost vyzkouset trojkolku (nas oficialni kocar Jane) a na zimu jsme poridili z bazaru pekne bytelnou ctyrkolku Knorr a moje zkusenost je takova, ze v terenu se opravdu min nadru se ctyrkolkou. Trojkolka je zase idealni ve meste, lehce ovladatelna, vsude se vejde, ale je pravda, ze pri najezdu na obrubnik se to musi kontrolovat, nekdy je trosku nestabilni, coz se mi u klasicky ctyrkolky nestalo.
Tolik nase zkusenost
Bombardino
Tak já zase hlasuju pro trojkolku, ale uznávám, že je rozdíl v kvalitě kočárku, co se týká ceny. Protože to je už můj několikátý kočár, koupila jsem trojkolku levnější. Jsem s ní maximálně spokojená, je perfektně ovladatelná, ale s tím obrubníkem souhlasím. Kamarádka má ale takovou pořádnou - bytelnou a ta by se napřevážila asi ani na svahu z boku
.
Tak zatím, Bubu
asi záleží i na kvalitě kočárku, Já mám trojkolku a vybulit bych jí musela leda sama. A na obrubníky najíždím většinou dokonce bez zvedání předních koleček. Dost důležité je aby byli přední kola otáčecí a zároveň s aretací. I když když tak o tom uvažuju tak já vlastně mám kola čtyři. Ty dvě pření jsou u sebe. Tak teď vlastně nevím. ![]()
Ahoj Iva
AHojky, mám zkušenost s obojím:
4kolka - do terénu je to nejlepší co mám - proto jsem ji neprodala i když jsem si koupila 3kolku:-)) Bydlíme na vesnici a polních a lesních cest je tu požehnaně.
3kolka - je supr když potřebuju projet - jak tu někod psal - mezi kameny…ale je vratká a nemám z níc takovej pocit - musím pořád být ve střehu. Do města je ale prvotřídní - takýže do města 3kolku, na ven 4kolku ![]()
Stále vybírám sportovní kočárek a chci čtyřkolku, což je opravdu těžké vybrat, neboť mám pocit, že tříkolky převažujou!
Ale chtěla jsem se na něco zeptat, někde jsem četla, že si nějaké maminky stěžovaly, že v zimě s trojkolkou se špatně brázdí ve sněhu!!! Né že by to byl problém tady v Praze, ale vím, že budu jezdit i na místech kde ten sníh by byl i na chodnících!!!!
Máte některá tuhle zkušenost?
Ahojky,
tak jsem si četla o tom najíždění na obrubník…
(mám tedy trojkolku)
Pokud není obrubník šikmý, tak se najíždí se všemi kočáry spíš kolmo, ne?
A pokud najíždíš šikmo na šikmý, tak u trojkolky je to daleko lepší, protože nejdřív najede zadní kolečko, pak přední a nakonec druhé zadní. Je to naprosto plynulé a bez problémů ![]()
Co se týká terénu, tak si myslím, že je hlavně důležité mít velká nafukovací kola…
Jediný problém s trojkolkou, který řeším, je, že se nedají tak pohodově používat nájezdy na schodech…
Ale dá se to nacvičit …
Peťula
Se sněhem mám právě opačné zkušenosti - se 4kolkou jsem projížděla a připadala jsem si, ajko bych talčila tank, protože jsem před sebou hrnula kupu sněhu (když byl hlubší). S trojkolkou jsem ve sněhu zatím žádný problém neměla.............nebylo to naopak? ![]()
Bubu
Já mám sportovní čtyřkolku.
Viděla jsem hodně mamin tuhle zimu, jak zápasí ve sněhu se trojkolkama. Kdežto ty co měly čtyřkolku, tak jen tačily.
Neumím ale posoudit klady a zápory. Mám jen tu čtyřkolku. Chodila jsem s ní do města a v pohodě se ovládá. Většinou i jednou rukou. Asi ale je to o tom se s kočárem naučit zacházet.
Ahoj holky,
ono je to tak, že každý pochválí ten svůj vybraný kočárek. Já mám trojkolku, dvě zimy za sebou a nemám pocit, že bych se nějak nadřela. Ale je to bytelná trojkolka (I´COO). Přežila i dva pobyty v Jeseníkách (v zimě). Jediné, co mi vadí, je cestování tramvají a autobusem, ale na cestování mám golfky. S nájezdy po schodech je někdy potíž - směrem dolů je to v pohodě, ale nahoru volím jinou cestu, nebo krátké schody vytáhnu pozpátku. Taky bývají ty nájezdy někdy moc úzké, ale to je asi problém i pro některé čtyřkolky.
Jo a přední kolečko - my máme naklápěcí a vyhovuje mi. Ale nevím, jak ovladatelné jsou trojkolky s pevným předním kolečkem.
Tak dobře vyber!
Ulrika
Přidávám body pro trojkoloky:-) Mám Knorr, perfektně odpružené přední kolo a nafukovací kolca=do terénu bez omezení. Tím, že je těžká, je stabilní, v zimě v metrovýcj závějích jsem taky neměla problém.
Na teď mám golfáč a počítám, že až zas bude sníh, tak ještě Knorrku sporťáka vytáhnu ze sklepa.
Přeju dobrý výběr:-)
Jazzi a Matýsek 13 1/2m.
Já mám taky trojkolku a jsem s ní v terému spokojená
Je to ale spíš na zvyku, jestli tři nebo čtyři kolečka. Hlavní věc do terénu je, že ty kolečka musí být velká, s malýma je to děsný a hrozná fuška. ![]()