Co je nepostradatelné vybavení kuchyně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13320
28.3.22 18:10

Různé velikosti papiňáků a ostrou škrabku na zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
28.3.22 18:17

Velké hrnce nebo várnice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
28.3.22 19:22
@Mar__tanka1983 píše:
ty jo, rýžovar pořád zvažuju. Na jednu stranu mám pocit, že ho „nutně potřebuju“, na druhou stranu mám kuchyň jako když plivne a netuším, co bych musela vyhodit, aby se mi vešel :lol:

Všechny druhy rýže jsou z něho úplně top :palec: až se vypne, tak nechám ještě rýži dojít cca 15 min a luxus :lol:
Ale my jsme hodně „rýžový“, vaříme jí tak 3× týdně :mrgreen:
Já určitě doporučuji… Hlavně to zapneš a o nic se nestaráš :palec:
Místečko někde určitě najdeš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
28.3.22 19:23
@Ploskutáček píše:
OT - pobavil mě váš nick, nejste příbuzná s Rumcajsem? :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zapátrám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
28.3.22 21:45

Vařím denně. Papiňák, kvalitní velkou troubu, dostatek hrnců - mám dvě kompletní sady. Nože 3 kvalitní, varečky, zapékací mísy, kvalitní pánve.
Mě stačí tyčový mixér, obyčejný metličkový mixér, ale na co nedám dopustit je elektrický robot na mletí masa, strouhanky, krouhání zeleniny, strouhání brambor.
Stěrky, metličky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
29.3.22 07:45

@alisekR Mísy s protiskluzných dnem na šlehání a míchání. A asi i dortovou formu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
29.3.22 08:10
@Anonymní píše:
Všechny zdravím a přeji krásný den :mavam:

Budeme se stěhovat, v novém bude fakt velká kuchyň (tu my i potřebujeme). Je nás s manželem a dětmi dohromady (zatím) 6 :D.

A zrovna řeším vybavení kuchyně. Proto mě zajímá co je pro Vás v kuchyni nepostradatelné? Co ušetří např. práci, čas, na co by jste nedali dopustit a co je pro Vás naopak zbytečné a zabírá to místo? Od lžičky po kuchyňský robot :lol:.. Přemýšlím co Vše si na seznam napsat. Zatím tam mám klasicky sklenky, talíře, misky, termosky, apod. Přemýšlela jsem i nad domácím pekárnou či varným robotem (hrnec co „vaří sám“). V kuchyni budu nonstop. Jak říkám je nás hodně. Máme domácí zeleninu, maso, apod. Navíc se bude casto něco pořádat (grilovacky, sešlosti, apod.).. Tak mě zajímá nad čím uvažovat, co nezapomenout.. :think:.

Mockrát děkuji :srdce:

Teda kdyz tu ctu ostatni nazory tak se stydim..za me jen mycka, trouba, konvice, toastovac, mikrovknka, pidi gril na panini, na maso, ponorny mixer, toastovac..vse..mixer ani robot na testo nepotrebuji.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
29.3.22 08:43
@Madohovoho píše:
@Semtex já rýži vůbec necedim :mrgreen: a vařím jedině v hrnci…

Taky tak a bez problémů. Za 15 min. hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
29.3.22 08:46
@_.Emilyyy píše:
Za me bomba americka lednice :pankac:

Až na tu spotřebu, ta je šílená, se vám udělá výr na účtě, ať přijde fa za el. při dnešních drahých energiich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
29.3.22 08:49
@Cucajz píše:
Všechny druhy rýže jsou z něho úplně top :palec: až se vypne, tak nechám ještě rýži dojít cca 15 min a luxus :lol:
Ale my jsme hodně „rýžový“, vaříme jí tak 3× týdně :mrgreen:
Já určitě doporučuji… Hlavně to zapneš a o nic se nestaráš :palec:
Místečko někde určitě najdeš :mrgreen:

Když ji vařím v obyc. hrnci, tu rýži, tak se taky o nic nestaram :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
29.3.22 08:54
@Ahep píše:
Když ji vařím v obyc. hrnci, tu rýži, tak se taky o nic nestaram :mrgreen:

A i o čas? Protože rýžovar sám přestane vařit a přepne se do módu, kdy rýži udržuje několik hodin horkou.

• Citovat
  • Upravit
5683
29.3.22 08:57

Fritak

Krom obligátní el pomocníků, co tu byly jmenovaný, nedám dopustit na klas. fritak-je úplně super na topinky, hranolky a když smazim víc toho najednou, např. na Štědrý den ryby, tak mám do 6 min. krasne do zlatovo celou hromadu smazenych ryb, řízků.

Hodně taky používáme multifunkční mikrovlnku-funkci crisp např. ke smazeni1-2hranolek, či pečení sekané kur. specialit, fakt super, rychle, temer bez tuku a nesmrdi celá kuchyň.
Pak v ní hodně využívám vaření v páře, např. ryby s asijskou zeleninou. A pak má ještě mnoho přednastavených prima programu na mráz. pizzy a různá další jídla. U nad je toti zařízení v permanentní furt.
I na rozmrazeni to vyuzivam, když se rozhodnu dle chuti či na posl. chvili pro nějaké maso z mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
29.3.22 09:01
@Snorlaxik píše:
A i o čas? Protože rýžovar sám přestane vařit a přepne se do módu, kdy rýži udržuje několik hodin horkou.

To všechno žere zbytečně elektrinu, to udržování stále horké.
Já mám desku s časovačem, takže nastavím 10 min, po 10 min se plotýnky vypna a „dovaruji“ už zadarmo na horké plotýnek. Mám sklokeramiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
29.3.22 09:12
@Ahep píše:
Když ji vařím v obyc. hrnci, tu rýži, tak se taky o nic nestaram :mrgreen:

Abys jí jednou nerozvařila!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
29.3.22 09:21
@Cucajz píše:
Abys jí jednou nerozvařila!! :mrgreen:

To se mi vážně za mnoho desítek let me praxe ještě nestalo, žádný strachy.
Snacha naopak má ryzovar, ale nebyla s ním vůbec spokojená, že prý se jí rýže hodně pripal9vala, tak nevím, jestli dávala malo vody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí