Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte ženský, prosím vás o radu
koupila jsem si bylinky (jmenuje se to masová směs) a nevím, která bylinka je která
poznám bazalku a tymián
Vpravo vzadu je rozmaryn. A možná i to vepředu uprostřed. Zkus to po mnout a ocuchat, jestli to je stejne.
Vlevo vzadu tymián a pod ním bazalka, vpravo vzadu rozmarýn a pod ním to vypadá na oregáno (dobromysl). Ty prostřední nevím. Ještě typově jako to vpravo blíž k nám vypadá na nějakou mateřídoušku, mám citronovou a krásně voní. Chtělo by to pomnout v ruce, takhle po zimě jen přes fotky nic moc.
Rekla bych, ze to vzadu vlevo je tymian a vpredu vpravo by mohlo byt oregano… ![]()
Vlevo nahoře je Tymián vpravo nahoře je rozmarýn, vlevo dole asi meduňka, jinak nevim
Holky děkuju
já bych se asi nepohla z místa a ty uprostřed divně voněj
Vlevo nahoře tymián, uprostřed nejspíš saturejka, vpravo rozmarýn.
Vlevo dole dobromysl (oregano) - dobromysl je starý český název, uprostřed estragon a vpravo je nespíš citronový tymián, něco z rodu thymus rozhodně.
@PcPrincess Uprostřed ta saturejka by měla mít hodně, ale hodně výraznou vůni, trochu podobnou té dobromysli, ale ostřejší a pepřovou. Estragon se těžko popisuje, ale pokud fakt divně voní, tak je to asi on.
Zde zmíněná meduňka to levé dolní určitě není, to je na stopro dobromysl.
@PcPrincess píše:
Myslíš že je bazalka v pravo?
Bazalka tam není.
@PcPrincess píše:
A oregáno vlevo?
Oregano vlevo dole. Jsem si jistá svým popisem, mám je všechny doma na bylinkovém záhonu.
Všechny rostliny, co máš, jsou vytrvalé, v klidu i přezimují, pouze rozmarýn je potřeba na zimu uklidit.
Bazalka je letnička - vysévá se každý rok znovu, proto asi ve výběru není.