Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, potřebovala bych poradit. Koupila jsem si nový formičky od Tescomy na vosí hnízda. Na tomhle videu: http://eshop.tescoma.cz/…anocni-tvary?… hned na začátku maj to cukroví různě ozdobený a mně by zajímalo z čeho je ta zelená poleva. Myslela jsem, že je to obarvená bílá čokoláda, ale ta nejde pořádně rozpustit, pokud do ní nechci hodit kostku tuku. Nevíte, čím by ty stromečky mohly být politý?
PS. na vánoce ještě nepeču, ale hrozně jsem ty formičky chtěla zkusit a holka má narozeniny, tak jsem myslela, že jí udělám radost. Ale nějak se mi ty stromečky nepovedly, ta poleva je hrozně hustá a stromečky do ní nejdou namáčet.
![]()
Díky
@petrul píše:
Co obarvená bílková poleva?Jako se s ní zdobí perníčky
No vidíš, tak to mně fakt nenapadlo.
Tak že bych udělala ještě jeden pokus?
Já bych to taky viděla na bílkovou polevu
a nebo si udělej domácí bílou čokoládu- je více tekutá a dobře se obarvuje…ale myslím si že nejlehčí a nejlepší výsledek bude s tou bílkovou polevou
Příspěvek upraven 24.10.13 v 13:20
@PetraJ A nebude to s tou polevou moc tvrdý?
Ale teda taky mě napadla jako první.
Delala si polevu ve vodni lazni? Pokud ti nejde poradne rozpustit, tak do ni pridej kousek tuku a dale zahrivej. Jinak ta zelena,,poleva" podle me neni poleva, ale fondan, nebo marcipan ![]()
@meringa píše:
@PetraJ A nebude to s tou polevou moc tvrdý?Ale teda taky mě napadla jako první.
Tak to nevím, jestli to bude tvrdý. Ach jo, já si prostě půjdu koupit čokoládu na vaření a udělám ty stromky hnědý. ![]()
@cizova - myslíš tuk, cukr a sušený mlíko? Tak nějak se to dělá, ne? Já už hlavně moc pokusů nemám, mám málo zelený barvy a musí mi zbýt ještě na obarvení marcipánu na dort. ![]()
Nevím, mě to moc jako poleva nepříjde, když se kouknu třeba na ty hnědý stromky - ty se lesknou, tohle mi přijde že je to spíš normálně těsto na vosí hnízda, ale bez přidání kakaa, aby to nebylo hnědé, ale rovnou nějaké potravinářské barvy, aby to bylo rovnou zelený ![]()
@Clairisek
Ke konci to máčí do tekuté polevy. Podle mě to je fondán, co se s ním pomatlávaj třeba punčáky, ten má takovou „sytou“ strukturu, neprosvítá a když oschne, tak se ani moc neleskne.
@Clairisek to taky není blbý nápad obarvit rovnou celé těsto ![]()
@blorchi píše:
Delala si polevu ve vodni lazni? Pokud ti nejde poradne rozpustit, tak do ni pridej kousek tuku a dale zahrivej. Jinak ta zelena,,poleva" podle me neni poleva, ale fondan, nebo marcipan
Ve vodní lázni jsem ji dělala a tuku jsem tam dala hodně, určitě o dost víc než když rozpouštím normální čokoládu. Zas jsem nechtěla, aby to byl obarvený tuk.
Ta potahovací hmota mně taky napadla, ale nevím, jestli by se s ní daly ty stromky tak pěkně obtáhnout.
@PetraJ píše:
Ve vodní lázni jsem ji dělala a tuku jsem tam dala hodně, určitě o dost víc než když rozpouštím normální čokoládu. Zas jsem nechtěla, aby to byl obarvený tuk.Ta potahovací hmota mně taky napadla, ale nevím, jestli by se s ní daly ty stromky tak pěkně obtáhnout.
no ja si myslim, ze misto testa na hnizda, dala do formicky zrovna marcipan, ci fondan a pak naplnila kremem. ![]()