Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ještě dodatek - na netu jsem se dočetla, že herpes bývá jen na obličeji, uších, kdežto impetigo se může rozlézt po celém těle. Také je důležité, že herpes jsou viry, takže léčba antivirotiky a imptigo jsou bakterie, takže léčba ATB.
ahojky pred nedavnem jsem s holkama resila neco podobneho,doktorka nas taky nechala na mastich,ale porad se to zhorsovalo,nakonec jsem na radu maminek,letela ke kozni,a zjistila,ze je to infekcni vyrazka,pochazejici ze steptokoka,maly mel u toho rymu,a roznaselo se to i rymeckou,nakoenc to mel po celem tele,ted mame antibiotika,a mast,a je to o padesat procent lepsi,mylsim ze tvoje mala ma to same,podle fota tedy,zajdi okamzeite na kozni,maly se mi dlouho trapil,drzim palecky!
ww píše:
Holky podívejte se jak se to malé rozrostloDoktorka nám dala 2 masti a léky a má to na střídačku lepší-horší, ale tak jak to má teď je to nejhorší! V úterý jdeme na testy. Mě se to jako atop. nezdá. Nemůže to být něco jiného? Mi se taky udělal podobný flíček na ruce, tak jsem ji radši odhlásila ze školky, ale přítel a syn nic nemají, tak nevím…
ahojka, řekla bych že to je impetigo, dává se no no ATB mast a je nutná opatrnost, protože je to přenosné.dcerka ho měla a mast to rychle zlikvidovala ![]()
Taky bych se přiklonila k impetigu. Držím palce ať to dobře dopadne!
Díky holky! Já se taky přikláním k impetigu, zvlášť, když to mám asi i já(světlý malinký flíček na ruce). Ale jak je potom možné, že se kožní i alergoložka shodli, že je to atop
(ale to vypadalo jako na úplně první fotce) No asi do úterý to vydržíme a uvidíme co nám dr.-alergoložka řekne…
ww píše:
Díky holky! Já se taky přikláním k impetigu, zvlášť, když to mám asi i já(světlý malinký flíček na ruce). Ale jak je potom možné, že se kožní i alergoložka shodli, že je to atop(ale to vypadalo jako na úplně první fotce) No asi do úterý to vydržíme a uvidíme co nám dr.-alergoložka řekne…
podle té první fotky mohly myslet na atop, ale na té další to fakt vypadá na impetigo, hlavně podle těch mokvajících ranek. já bych raději v pondělí zašla k dětské doktorce a věděla by si jestli to je nebo ne. impetigo kolem očí není zrovna ta nejlepší kombinace.
evinka001 píše:
impetigo kolem očí není zrovna ta nejlepší kombinace.
Co je za riziko?
Syn přišel ze školy a má to na puse!!! Atop. to určitě není a my v pondělí valíme na kožní ![]()
ww píše:evinka001 píše:Co je za riziko?
když se impetigo dostane do očí tak v se může stát že poškodí zrak, ale to je opravdu jen extrémní situace, běžně se to nestává. myslím že než hned na kožní tak stačí k vaší dětské doktorce. naš nám napsala mast a ani nás na kožní neposílala.
evinka001 píše:ww píše:když se impetigo dostane do očí tak v se může stát že poškodí zrak, ale to je opravdu jen extrémní situace, běžně se to nestává. myslím že než hned na kožní tak stačí k vaší dětské doktorce. naš nám napsala mast a ani nás na kožní neposílala. jinak jestli můžu poradit, tak než dostanete něco od doktora, tak omývat antibakteriálním mýdlem a zkusit oplachovat ve slabém roztoku heřmánku, ten by mohl pomoci zabránit v šířeníevinka001 píše:Co je za riziko?
Jen bych dodala, že malému trochu mokval i ten atopák
Když to měl v nejhorší formě, vypadalo to jako na fotce a zvlášť se to zhoršilo, když snědl čokoládu nebo citrusové plody..
Jé díky za zeptání. Na kožní jsme se nedostaly, tam se objednává
No a alergodr vzala Kikči krev na CRP a alergie a za týden mám volat. Dala ji 2 masti, sirup, pudr a léky. No v lékárně jsem nechala 250kč a to ještě pro 1 mast a 1 léky si jedu dnes! Tak jsem ji mazala jen tou jednou a normálně po půlhodině bylo vidět zlepšení!!! Impetigo to podle mudry není, ale říkala, že takovou vyrážku za 30let praxe ještě neviděla
No mám nervy na pochodu, jak dopadnou testy. Je to fakt moc divné!
A po který masti to zmizelo??? Já jsem si právě říkala že to možná je alergie na něco…impatigo si myslím že ne…hlavně když jí to zmizí ![]()