Co jíst, pít abych se rozkojila?

Anonymní
3.10.17 16:36

Co jíst,pít....abych se rozkojila?

Maminky, potřebuju pomoc.Co mám jíst, nebo pít, abych rozkojila? Jsem novopečená mamina a moc to nejde a stydím se za to :oops: V porodnici mi nic neporadili :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jančakecalka
3.10.17 16:39

Zdravím.
Tak stydět se za to opravdu není nutný, nejsi jediná, kdo se hned po porodu nerozkojil :hug: ;)
Mě pomohly dost mléčné výrobky, čaje z bylinek pro kojící a k tomu jsem pak ještě začala brát vitamíny, abych do sebe dostala maximum.
Měla jsem těhotenské vitamíny Ogestan, které jsem potom jedla i po narození dcerky. Šlo mi hlavně o to, abych měla dost jodu, listovky a omega 3.
Neboj, určitě to půjde, hlavně se tím nestresovat, jinak to nedáš :hug:

• Citovat
  • Upravit
9793
3.10.17 16:43

Nejdůležitější je hlavně často přikládat. Taky zkontrolovat jestli se mimčo přisává správně - na kojeni.net najdeš fotky a videa. Jinak můžeš laktaci stimulovat taky odsávačkou ještě po kojení. A co může podporovat laktaci - kojící čaje s jastřabinou a pískavicí a dále z babských rad silné vývary, melta, ovesné vločky. Pak je důležitý taky zvýšený příjem tekutin. A aby se mléko líp spouštělo můžeš si před kojením zkusit nahřát prsa a během kojení popíjet teplý nápoj.

Jinač existují laktační linky v některých porodnicích a národní linka kojení http://www.kojeni.cz/maminkam/linka/ nebo můžeš zkusit kontaktovat přímo nějakou laktační poradkyni. Zkontroluje techniku kojení, poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
3.10.17 16:46

Mě pomohlo pot kojící čaje, teplé nápoje, dostatek neperlivych pití a hlavně přikládat, přikládat a přikládat.. (a ze jsem měla pár dní nutkání prikrmovat flaškou, ale odolala jsem a vyplatilo se to)
Případně kdyby se nedařilo, kontaktujte LP, ať přijde a zkontroluje techniku kojení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
3.10.17 16:59

@Lendeš souhlasím, se vším, co napsala tato uživatelka ¨
ještě někdo zmiňuje homeopatika, toto jsem zkopírovala z rady na poradně zde z emimina :) :,,, Co se týká homeopatických léků, na podporu laktace můžete zkusit Ricinus Communis 5 CH 3-5 denně stačí po 3 kuličkách. Pokud se zvýší tvorba mléka – lék postupně vysazujte, pro­dlužujte intervaly podání, pokud budete mít mléka dostatek – lék vysaďte.(Dlou­hodobým podáváním se laktace může i při nízké potenci tlumit. Maminky se někdy bojí, aby se mléko udrželo a tak i po zvýšení tvorby mléka lék dále užívají a najednou zjistí, že přestal fungovat.)""

a pokud to nepůjde, tak to nepůjde, z toho se svět přece nezboří ne,?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
3.10.17 17:08
@Anonymní píše:
Maminky, potřebuju pomoc.Co mám jíst, nebo pít, abych rozkojila? Jsem novopečená mamina a moc to nejde a stydím se za to :oops: V porodnici mi nic neporadili :(

Jednak přestat se stydět a cokoliv si vyčítat. Pro rozkojení je důležitý Tvůj psychický klid a to nikdo jiný než Ty sama ovlivnit nemůže. Na podporu laktace kojící čaj s jestřabinou, střídat s čajem z chmelové šištice, caro, silný hovězí vývar, pořádnou koprovku ze šlehačky, mandle, každý den skleničku černého piva, homeopatika Ricinus communis 5 CH, zalézt si s mimčem do postele a tělo na tělo se při kojení muchlat - to laktaci též spouští. A hlavně ze začátku kojit často i v noci kvůli tvorbě mlíčka. A pokdu se i přesto nepodaří, nic si nevyčítat, důležitá je spokojená mamina, pak je spokojené i mimčo. Není žádnou ostudou nekojit a krmit miminko UM. Drž se. :hug:

Příspěvek upraven 03.10.17 v 17:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
3.10.17 17:11

Doporučila bych laktační poradkyni, ta zkontroluje přikládání a poradí co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
3.10.17 17:43

Hlavně hodně tekutin a vyvázenou stravu. A často přikládat miminko. A předevšim se nevzdávat. Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.17 18:21

Některým ženám na rozkojení pomohlo časté popíjení Melty (seženete ji třeba v Tescu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20855
4.10.17 12:46

Díky všem za praktické rady a hlavně podporu!
@Jedna babička @Lendeš @tumpach :kytka:

Bohužel @Jančakecalka a @770982 jsou duplicitní nicky. Proto první blokuji a druhý mažu.

Zdraví
admin Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
4.10.17 21:16

Já měla u všech tří dětí stejný problém - špatně pily, nepřibíraly. Pokaždé jsem zpočátku hodně odsávala a dokrmovala odsátým mlékem, postupně převážilo normální kojení (tedy u prvního ne, tam jsem skončila jen u odsávání, ale to byla začátečnická chyba :lol: )
Jen jsem hodně pila. Je jedno co (tedy alkohol samozřejmě né 8o ). Hlavně musí být poptávka. Bacha na mimina!- můžou se v prvních dnech tvářit spokojeně a přitom vypijí sotva půlku toho, co by měly a nepřibírají. U nás to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.10.17 09:38

Mam nevyuzite vitaminy na podporu laktace. Kdybyste mela nektera zajem. Ja je mela foporucene od laktacni poradkyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová