Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Zuzuku píše:
Ahoj.. Myslite že když jsem dneska měla ráno müslu potom dopoledne housku se sýrem potom banán k obědu jsem měla těstoviny s kurecim s nivou a teď jsem si vzala pár rajčat že je to špatný nebo dobrý když chci zhubnout? Co jámě snedli vy??
Je to spatne.Muze se to projevit dvema zpusoby.Bud ted zhubnes a az zacnes jist normalne tak priberes to co si zhubla plus neco navic -jojo efekt, nebo bude tve telo rovnou ukladat tukove zasoby z kazdeho jidla, ktere pozres- proste se bude branit, z takoveho jidla bude totiz podvyzivene. Jinak kdyz zdlabnrs nudle s nivou tak uz je pak snad i skoda cele odpoledne hladovet. Vyzivove je to cele spatne. Zkus si procist neco o skladbe potravy, zivinach atd.
@JayLee píše:
je to spatnytimhle nezhubnes z největší pravdeporobnosti
A co je na tom nejvíce špatně??
@Zuzuku píše:
Ahoj.. Myslite že když jsem dneska měla ráno müslu potom dopoledne housku se sýrem potom banán k obědu jsem měla těstoviny s kurecim s nivou a teď jsem si vzala pár rajčat že je to špatný nebo dobrý když chci zhubnout? Co jámě snedli vy??
Müslli, houska, niva, rajčata k večeři = špatně. Jinak to máš dobrý
![]()
Ja jsem, byt neplanovane a ne zamerne, zhubla, kdyz jsem zacala jist veganskou a bezlepkovou stravu. Na hubnuti to opravdu funguje a celkove se po fyzicke strance citim mnohem lepe. A nehladovim, cpu se celkem slusne
A samozrejme je dulezity pohyb.
@Zuzuku začni se hýbat, střídej kardio a posilování, vysaď bílou mouku a bílý cukr, zařaď hromadu zeleniny, ovoce, ořechů a semínek a půjde to dolů ![]()
Jak píšou holky. Zjisti si něco o výživových hodnotách a co se má kdy jíst. Dopoledne sacharidy, odpoledne bílkoviny. Koukni na nějaké jídelničky… a vůbec, co které jídlo obsahuje. Vyhýbat se bílé mouce (bílé pečivo) a pečivo obecně co nejvíc vynechat. No a jednoduché cukry, atd, atd…
Já sama se tím teď prokousávám, páč mi zůstaly kila po dětech. A navíc samozřejmě sport. Páč být hubená, ale bez fyzičky, je taky na nic ![]()
Já bych asi neredukovala množství jídla, ale šla po kvalitě. Omezit příjem potravy pod množství, které tvé tělo potřebuje, je tak akorát na nějaký zdravotní problém. Hýbej se a vař si lehká, zdravá, domácí jídla. Niva je třeba hodně těžkej a tučnej sýr, tak dejme tomu cottage místo ní? Pečivo si můžeš taky sehnat lepší, kváskový, ze zdravějších variant mouky. Místo sladkostí si dej ovoce (samozřejmě ne v noci) a když vaříš, mrkni třeba na web vařila myšička, tam jsou šikovný recepty na výživný a zdravý jídla. Jíst míň a pořád stejný jídlo, ze kterýho člověk nakynul, není řešení. Oproti tomu stejný množství zdravějšího + pohyb, to by mohlo fungovat líp ![]()
@Zuzuku hele já loni zkloušela hubnout a jedla jsem dle rad klamarádky, ketrá zhubla 25kg tuku a teď dělá fitness trenérku, tohle mi psala, když jsem potřebovala poradit…
Je to zkopírované ze SZ, nechci to přepisovat
snidane je nejlepsi vlocky nebo cornflake ale neochucene obycejne…muzes si dat i kus peciva-tmaveho se sunkou syrem zeleninu nebo nejakou kasi…ta snidane muze byt i sladsi…cukry nebo sacharidy az tak nevadi ale spise dopoledne ju? neboj se si dat vic..nevadi to…pak dopoledni svacina treba jogurt se seminkama ovocem nebo ovoce..ale ne jeeden kus ale treba 2..nebo taky zas kousek peciva s necim…ale zadne maslo a takove jo, nejlip nemazaat…sunka at je vysokoprocentni a syr nizko…eidam nejlip 20%…obed normalne maso a priloha..prilohy se neboj dat 80-100g (vazeno za syrova) bude to kopec ale ver mi…cim vic budes jist tim lip…pak zase nejaka svacina odpoledne uz min sacharidu…tzn treba knackenbrot..nejlepe zitny nebo ryzove chlebicky a treba tunak…zase sunka, syr,,,nejaka tvarohova pomazanka…jogurt..odpoledne by uz nemelo byt moc ovoce
vecer opet vecere-nejlip bilkoviny a zelenina…a trosku prilohy tzn maso, sunka, tunak, vejce, tvaroh…k tomu kousicek tmaveho chleba nebo knackenbroty…
a pokud budes dyl vzhuru tak pred spanim hodku treba tvaroh..nebo si muzes udelat talirek kde bude 50g syru nizkotucneho a 50g sunky kvalitni
@Zuzuku mě pomáhalo kontrolovat si příjem na stobklub.cz - je to zadarmo a zapisuješ si váhu jídla a ukazuje Ti to čeho je málo a čeho moc ![]()
Moje nejlepsi dieta:
Snidane: 1 kus tmaveho peciva, sunka nebo varena vejce, obcas muze byt i syr, dojist se zeleninou
Svacina:2 kusy ovoce (banan jen 1)
Obed:maso libove grilovany, vareny, duseny, peceny, mala priloha! Dojist se zeleninou
Svacina:bily jogurt nebo kefir
Vecere: jak obed
Druha vecere:sklenice mleka
Na mlsani OBCAS orechy, ruzna seminkya nebo kosticka tmave kvalitni cokolady
@Zuzuku píše:
mozna nani ani takdulezity prijem, ale aktivita, fyzicka, pracovni, pokud to mas v rovnovaze s prijmem, pak jsi v phode
Ke svačině při hubnuti by ti vzhledem k energetické hodnotě mel pomalu stacit jen ten banán
K obedu si klidne těstoviny dej, ale bez nivy a neprehanej to s množstvím, doplň to zeleninou.. A za celé odpoledne jen par rajcat? Ke svacine prosím, ale kde mas večeři? Nene, tohle neni na hubnutí dobré.. A ano, možná zhubnes, ale vrati se ti to i s urokama ![]()
@priserka s.r.o. i ta svačina je špatně ![]()
Zakladatelko dám ti inspiraci, dnes jsem si k odpo sváče dala tvaroh(polotučný) s grankem (asi lžíce), bylo to moc dobré a i sladké (já bych bez sladkého nemohla žít) ![]()