Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj,
jsme 12 týdnů od porodu a vážím 102 kg…po porodu jsem měla 97, před porodem 107
místo toho, abych hubla, tloustnu, nechápu…přitom se nijak nepřejídám, denně chodm s kočárkem - to je ale jediný můj pohyb ![]()
Ahoj holky, pokud chcete hubnout, poradím vám jednoduchý trik: vynechte z jídelníčku úplně pšenici (chleba, rohlíky, koláče, knedlíky), jezte jen žitný chleba a ke každému jídlu nějakou čerstvou zeleninu. malé porce a často. samo ideálně místo cukru zdravější mlsání.
držím vám palce, mě tohle stoplo migrény a drží váhu hodně nízko ![]()
Ahoj já jsem 9 týdnu po porodu, kojím plně. Takže taky musím opatrně. Co jsem změnila je, že místo cukru sladím medem
Nebo vůbec. Občas si dám sirup, ale iju více vodu.
Dnešní jídelníček
Snídaně v 8:00
1tmava. kaiserka, pom. máslo, šunka, eidam a zeleninu(cherry rajčata, okurek, mrkev) a vypila jsem 500ml vody.
Svačina 10:00
Jablko, mrkev
Oběd 13:00..ještě nevím
Svačina II.16:00
Jogurt, banán
Večeře 18:00
1krajíc chleba+domácí rybí pomazánka.
Co se týče cvičení
Rotoped..spon 3Ominut(včera 20min.)
Běhací trenažér..chuze aspoň 15 minut
no a uvažuji, že začnu zase s Jill Michaels ![]()
Taky jsem mela skoro 100 kilo, cely zivot pomaly metabolismus a taky jsem mela pocit, ze jim malo.
@mandarinkapomeranc ono je casto problem prave v tom, vzdyt se neprejidam. Cim vic kilo mas, tim vic potrebujes jidla!!! To si tezko my tlusti uvedomujeme, ale je to tak. Samozrejme neni jidlo jako jidlo, takze hodne zeleniny, dostatek bilovin a prilohy vymenit za celozrne a hlavne jist, jist a jist, klidne 5×-6× denne, hlavne nemit hlad. po 3 letech jedeni a pravidelneho cviceni, mam ve 40 letech rychly metabolismus jako nikdy. musim se smat kdyz ctu, ze se v mem veku zpomaluje, protoze ja jsem nikdy nejedla tolik, co ted a telo proste neuklada ![]()
@maminka201 píše:
Ahoj já jsem 9 týdnu po porodu, kojím plně. Takže taky musím opatrně. Co jsem změnila je, že místo cukru sladím medemNebo vůbec. Občas si dám sirup, ale iju více vodu.
Dnešní jídelníček
Snídaně v 8:00
1tmava. kaiserka, pom. máslo, šunka, eidam a zeleninu(cherry rajčata, okurek, mrkev) a vypila jsem 500ml vody.Svačina 10:00
Jablko, mrkevOběd 13:00..ještě nevím
Svačina II.16:00
Večeře 18:00
Jogurt, banán
1krajíc chleba+domácí rybí pomazánka.
Tak tohle je s tvoji vahou a s tim, ze jsi v zaprahu a kojis, naproste hladoveni!!!Telo je proste ve stresu a uklada a uklada, nehlede na to, ze jsi v podstate co se tyka vitaminu a mineralu podvyzivena!!
Hubnu od zacatku ledna, pocatecni vaha 101, tc 93, jim 5-6× denne, jedu podle kalorickych tabulek, vse vazim, zapisuju, dneska i odhadnu kolik co vazi a kolik toho muzu snist, jen v tom cviceni mam rezervy, zatim jen behani kolem dvou malych deti a domacnosti. Denni prijem mam nastaven na 1500 kalorii.
@maminka201 píše:
@Jana525 Je fakt, že mám hlad..ale až dnes jím zdravě..
Fakt si to hod nekde do tabulek, asi to bude malo, telo nesmi prilis hladovet.
@maminka201 Já bych ti ještě poradila aby jsi odpoledne už nejedla ovoce, ale vyměnila jsi ho za zeleninu. K obědu i večeři si dávej zeleninu, klidně restovanou, dušenou nebo čerstvou. Jak tady někdo radil vyřazení pšenice tak to hodně pomůže, já teda nejsem zastánce úplného vyřazení takže jím těstoviny, ale pečivu se vyhýbám. Já jsem sice neměla nad 100kd, ale hubla jsem z 87kg a váhu jsem během roku dostala na 69kg a to jsem opravdu jedla. Začala jsem se stravovat dle Antonie Mačingová a byla jsem spokojená (je to na principu dělené stravy) a chodila jsem běhat. Teď mám sice asi 10 kg nahoře, ale důvodem byly zdravotní problémy a nemožnost chodit běhat. Asi tři měsíce jsem zase v hubnoucím režimu a moc se nedaří, pohyb mám zařazený, ale není pro mě tak efektivní jako běh. Pokud zařadíš cvičení a jsi ten typ co leze na váhu a začneš nabírat tak se nelekej-budeš nabírat svaly a ty váží víc jak tuk-řiď se tím jak ti je oblečení
Jinak přeji hodně štěstí u hubnutí.
@baaruunkaa ovoce nejím odpoledne, jen dopoledne a děkuji moc. Jinak poradíš mi co na obědy a snídaně? na celý týden děkuji
@maminka201 Odpoledne ovoce rozhodne nejez, jen dopoledne. A banán taky moc nedoporučuji, obsahuje hodně cukru a lidé se sklonem k přibírání by ho měli omezit (i hrozno).Odpo si dej spíše jogur, tvaroh, sýr se zeleninou. A večer to zkus taky bez pečiva- plátek masa se zeleninou, sýry se zeleninou, saláty, tofu.
@arkadie děkuji ten salát je dobrý nápad
,tak banán vynechám i když ho mám ráda.
Ahojky holky, kdo máte nad 100kg Přidejte se. Já chci zhubnout zatím přes 20kg, ale potřebuji ještě víc. Vím, že to bude běh na dlouhou trat, ale proto potřebuji někoho k sobě. Budeme se navzájem podporovat, když se nám nebude chtít cvičit NAKOPNEME SE
.Vyměníme si zkušenosti, jídelníček atd..Začínám dnes 23.2.2016