Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@maminka201 Já na snídaně jím hodně kaše s ovocem-jáhlovou, pohankovou, kukuřičnou, rýžovou, nebo si dělám snídaňový koláč (nastrouhaná mrkev na jemno, nahrubo jablíčko, mleté ořechy, skořice, med a vajíčko, do formy a upéct), někdy snídám tvaroh, banán a mandle. Dělávám si z pohankové mouky palačinky buď na sladko nebo na slano. Možností je hodně.
@Jana525 píše:
Ono asi jak, kdo. Me by na snidani obilninova kase zabila, nemam po tom energii a mam strasne brzy hlad. Musim zacit den bilkovinama. Takze ja jedla bezlepkovy domaci chleb s vajickem nebo masem, namazany tvarohem. Ted uz mam metabolismus rozebehly tak, ze snidam chleb, maslo a 1 nebo 2 vejce, jak mam hlad.
Do kaše taky můžeš nacpat bílkovinu, vlastně tam nemá chybět. Musli do bílého jogurtu. Ale snidat slanou snídani, jakou máš Ty, je naprosto ok. Nejlepší je to prostridavat, pestrá strava ![]()
Je taky dobry si varit poradne domaci zelenonove polevky, zahustuji ryzovou moukou ve vode, delam s bramborama nebo lusteninama a po tech teda vaha pada. Vubec ta zelenina je dulezita. Ja si treba jako prilohu udelam bramborovou kasi, ale brambor tam byva tak tretina az polovina, zbytek tam nahazim vsemoznou zeleninu- mrkev, celer, kapusticky, hrasek, fazolky, co mam doma… Ona pak ta kase treba k masu ma uplne jinou vyzivovou hodnotu
@Kelsey Tak to máš štěstí, že můžeš ovoce kdykoliv-já si na něho musím dávat pozor jinak přibírám.
@entropy urcite to lze, ale ja moc na ty sladke snidane nejsem. Navic jsem ted asi 2 mesice bez mleka, zjistila jsem, ze mam po nem migreny, takze jedine co pouzivam je maslo
@maminka201 rychlá snídaně je z ovesných vloček, dám do misky 2 štamprle vloček(cca 45gr), 3-4 štamprle mléka a dám na 1,5 min do mikrovlnky.Pak do ní dám trošku medu nebo třtinového cukru, banán, půl lžičky lněného semínka. Výborné. Když ne banán tak jablko.
Držím pěsti, já bojuji s váhou pořád:-(
@Jana525 píše:
Taky jsem mela skoro 100 kilo, cely zivot pomaly metabolismus a taky jsem mela pocit, ze jim malo.
@mandarinkapomeranc ono je casto problem prave v tom, vzdyt se neprejidam. Cim vic kilo mas, tim vic potrebujes jidla!!! To si tezko my tlusti uvedomujeme, ale je to tak. Samozrejme neni jidlo jako jidlo, takze hodne zeleniny, dostatek bilovin a prilohy vymenit za celozrne a hlavne jist, jist a jist, klidne 5×-6× denne, hlavne nemit hlad. po 3 letech jedeni a pravidelneho cviceni, mam ve 40 letech rychly metabolismus jako nikdy. musim se smat kdyz ctu, ze se v mem veku zpomaluje, protoze ja jsem nikdy nejedla tolik, co ted a telo proste neuklada
Jak dlouho ti to trvalo, než se metabolismus nastartoval?
Já jsem po x desítkách mléčných a nízkosacharidových diet najela na zdravou stravu, počítám KJ, sleduju S B T a přibrala jsem za měsíc 3 kila:-(
Kdy si to „sedne“?:-)
@maminka201 Maso na různé způsoby, pohanka, jáhly, brambor, těstoviny, rýže, k tomu vždy zelenina (salát, grilovaná…), naučila jsem se jíst červenou řepu, hlíva ústřičná je super. Zeleninové polévky (brokolicová krémová, hrášková, kapustová). Určitě bych zařadila i luštěniny. Já dělám i teplé večeře-manžel chodí večer z práce tak ať má teplé jídlo a sobě udělám zeleninu (večer už si nedávám přílohu). Hlavně si hlídej aby jsi měla dostatek bílkovin.
@Renatt 3 roky, ono je taky dulezite si vybudovat svaly, srovnat psychiku, hodne odpocivat a spat a naucit se poslouchat telo. Ja jsem nejdrviv cvicila na orbitreku, pak jsem asi dva roky cvicila jillien a ted cvicim 2-4× tydne takove super pulhodinove posilovani
@Jana525 píše:
@Renatt 3 roky, ono je taky dulezite si vybudovat svaly, srovnat psychiku, hodne odpocivat a spat a naucit se poslouchat telo. Ja jsem nejdrviv cvicila na orbitreku, pak jsem asi dva roky cvicila jillien a ted cvicim 2-4× tydne takove super pulhodinove posilovani
No jo, moje psychika:-(
Spánek je teď taky děsný, spím strašně málo:-(
A necvičím, nebaví mě to, nemám žádnou fyzičku:-)
Ale zdravě jím, to jo:-))
A za tři roky jsi zhubla kolik?
@Renatt jako hubnout jsem zacala hned, co jsem zacala cvicit a rozumne a casto jist, ale ja jsem mela opravdu velkou nadvahu
@Jana525 píše:
@entropy urcite to lze, ale ja moc na ty sladke snidane nejsem. Navic jsem ted asi 2 mesice bez mleka, zjistila jsem, ze mam po nem migreny, takze jedine co pouzivam je maslo
Však je to ok, nejsme stroje, každému člověku může sedět něco jiného
Akorát bych k těm slaným snídaním přidala nějakou zeleninu. Jinak gratuluji k vystopování alergenu. Zkoušela jsi třeba mandlové mléko nebo jiné ořechové?
@entropy kdyz ja v zime na tu zeleninu nemam vubec chut, maximalne redkev nebo list salatu. V lete bez problemu, ale v zime mi studena nejede, to si ji radsi uvarim pak k obedu nebo veceri. Mleko nenahrazuji, nepotrebuji to