Hubnutí, maminky nad 100kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9918
23.2.16 10:22

@Renatt za dva roky 25 kilo a rok uz si to udrzuji. Ja osobvne, kdyz se nevyspim 8 hodin, tak moje telo je okamzite ve stresu a vse ulozi. To byl taky duvod, proc jsem pri kojeni strasne nabrala, malo spanku a malo jidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
23.2.16 10:24

@Jana525 S tím spánkem je to fakt, já teď spím 4 hodiny denně a začala jsem nabírat a nedaří se mi ty kila dostat dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
23.2.16 10:25
@Jana525 píše:
A s tim bananem nesouhlasim, jim bezne, kdyz mam chut. Zrovna vcera jsem mela v poledne ke kave v kavarne dva.
@Kelsey píše:
Musím reagovat na to ovoce jim ovoce, kdykoli přes den klidně i večer pozde, je to hlavní zdroj moji stravy.
Jim ho denně po kilech. A i tak jsem za rok zhubla a to dost si myslim.
Začínala jsem s dost vysokým číslem a jsem na 56,5kg.
Takže teorii nejes ovoce odpoledne nesdilim.

Holky, souhlasím s vámi, ovoce není žádný mor. Na kila bych ho osobně při hubnutí nejedla, zvlášť ty výživnější typu banány, ale jsou lidi, kterým ovoce skvěle dodává energii. Obecně při hubnutí může být prospěšné ho kombinovat s nějakou bílkovinou současně (nebo třeba klidně dát prvně ten banán a třeba za půlhodiny ještě bílej jogurt, jestli vám nedělá dobře ovoce v kombinaci s jídlem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
23.2.16 10:32
@baaruunkaa píše:
@Jana525 S tím spánkem je to fakt, já teď spím 4 hodiny denně a začala jsem nabírat a nedaří se mi ty kila dostat dolů.

to je velky problem. musi se to nejak vydrzet, snazit se vyspat, kdykoliv to jde a jist casto a nedohanet energii jednoduchymi cukry a velkym mnozstvim tuku. Az se budes moc vyspat poradne, bude lip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
23.2.16 10:32
@Renatt píše:
No jo, moje psychika:-(
Spánek je teď taky děsný, spím strašně málo:-(
A necvičím, nebaví mě to, nemám žádnou fyzičku:-)
Ale zdravě jím, to jo:-))
A za tři roky jsi zhubla kolik?

Ten spánek je fakt základ. Jak je tělo ve stresu z nedostatku spánku, tak se hoooodně blbě hubne. Děti nebo proč se nevyspíš?

S tím cvičením by se mohla srovnat i psychika, jde o to začít s něčím, co se Ti vyloženě nehnusí a přidávat postupně. Zařadit si to do nějakého pevného denního programu, aby člověk sám se sebou nediskutoval, nebojoval, že se mu nechce - ale že víš, že třeba každý den, když začnou zprávy, k tomu sedneš na rotoped. I když pokud máš možnost, tak doporučuji spíš cvičit ráno. Musí se z toho stát rutina stejně, jako ze čištění zubů. Zpočátku to člověka s–e, nebaví, ale jakmile si tělo na pohyb trochu zvykne a začnou se ti po cvičení vyplavovat endorfíny, tak je to supr. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
23.2.16 10:35

Přidávat postupně jakože si řeknu: každý den jen deset minut na rotopedu, deset minut zvládnu, to je nic, pak mám padla… jednak si tím zvykneš na tu rutinu, a většinou člověk zjistí, že pak ještě klidně pokračuje pár minut navíc,, a nezabije ho to, pak začneš sama se sebou trochu závodit a přidáváš si relativně bezbolestně a dobrovolně další minuty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
23.2.16 10:49

@Jana525 Chápu. Já zas v zimě nedávám jogurt :mrgreen: Zelenina syrová mi teď taky nechutná všechna (třeba okurek v zimě, brrrr!) - nejčastěji si dám syrový daikon (bílá ředkev), ředkvičky, černou ředkev, mrkev, zelí, cibuli (třeba do pomazánky), rukolu. Ale ono to nemusí být ani k té snídani syrové. Třeba když si děláš ty vajíčka, tam můžeš udělat stejně dobře zeleninovou omeletu. Nebo si k tomu něco ohřát v páře (když je čas).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.2.16 10:50
@entropy píše:
Holky, souhlasím s vámi, ovoce není žádný mor. Na kila bych ho osobně při hubnutí nejedla, zvlášť ty výživnější typu banány, ale jsou lidi, kterým ovoce skvěle dodává energii. Obecně při hubnutí může být prospěšné ho kombinovat s nějakou bílkovinou současně (nebo třeba klidně dát prvně ten banán a třeba za půlhodiny ještě bílej jogurt, jestli vám nedělá dobře ovoce v kombinaci s jídlem).

Já musím na kila, mám na tom postavenou dietu ;-) frutarianskou tj. cerstve ovoce, nektere druhy cerstve zeleniny, bilkovina -orisky a seminnka, díky bohů na mě funguje dokonale. Začínala jsem před pár měsíci na 88kg :oops: na které jsem se dostala po antikoncepci a asi i stres zapůsobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
23.2.16 10:50
@entropy píše:
Ten spánek je fakt základ. Jak je tělo ve stresu z nedostatku spánku, tak se hoooodně blbě hubne. Děti nebo proč se nevyspíš?S tím cvičením by se mohla srovnat i psychika, jde o to začít s něčím, co se Ti vyloženě nehnusí a přidávat postupně. Zařadit si to do nějakého pevného denního programu, aby člověk sám se sebou nediskutoval, nebojoval, že se mu nechce - ale že víš, že třeba každý den, když začnou zprávy, k tomu sedneš na rotoped. I když pokud máš možnost, tak doporučuji spíš cvičit ráno. Musí se z toho stát rutina stejně, jako ze čištění zubů. Zpočátku to člověka s–e, nebaví, ale jakmile si tělo na pohyb trochu zvykne a začnou se ti po cvičení vyplavovat endorfíny, tak je to supr. :-)

Dcera má ekzem a škrábe se hlavně v noci. Je to každou noc, mezi 2-3 se budí a škrábe, takže já jí buď držím ruce, nebo ji škrábu, aby se nedodrala do krve. Chodím spát kolem 22-23 ale ona pak zabere až třeba kolem čtvrté a mně už se málokdy podaří usnout:-(
Jsem s ní teď objednaná k dr, aby jí udělal testy na alergii, tak si od toho hodně slibuju. První jsem kojila, teď toto, prostě dlouhodobý spánkový deficit:-(

To cvičení vím. Mám doma i orbitrek, asi pomalu začnu, ale bojím se, že mi na něm rupne srdce:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
23.2.16 10:56

@Renatt Ouu, tak to je mi líto vás obou. Chuděra. Taky jsem měla jako dítě hodně ekzém, dokonce mi mamka prý obvazovala ruce, abych si je nerozedřela do krve.
Držím palce, ať se to srovná…
Svědí jí to jen v noci? Zkoušela jsi koupele z otrub? Kožní říkala co?

Neboj, nerupne :lol: Začni pomalu, fakt to nežeň, ale pravidelně :-) Když se na tom nevyřídíš úplně do mrtva, tak budeš mít i větší chuť pokračovat. Z těch desetiminutovek sice člověk zrovna nezhubne, ale KAŽDÝ POHYB NAVÍC JE DOBRÝ! Vybuduješ kondici, spálíš nějakou energii, budeš mít ze sebe lepší pocit, líp se bude spát. To dáš! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
23.2.16 10:59

@Kelsey Věřím. Osobně s tím nemám zkušenost, ale přítel je schopný prakticky inhalovat čerstvé i sušené ovoce, a je jak lunt :mrgreen:
Ad oříšky a semínka jako zdroj bílkoviny :palec: Já to s ovocem taky ráda, přeci jen cpát se furt mléčnými výrobky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
23.2.16 10:59
@entropy píše:
@Renatt Ouu, tak to je mi líto vás obou. Chuděra. Taky jsem měla jako dítě hodně ekzém, dokonce mi mamka prý obvazovala ruce, abych si je nerozedřela do krve.
Držím palce, ať se to srovná…
Svědí jí to jen v noci? Zkoušela jsi koupele z otrub? Kožní říkala co?Neboj, nerupne :lol: Začni pomalu, fakt to nežeň, ale pravidelně :-) Když se na tom nevyřídíš úplně do mrtva, tak budeš mít i větší chuť pokračovat. Z těch desetiminutovek sice člověk zrovna nezhubne, ale KAŽDÝ POHYB NAVÍC JE DOBRÝ! Vybuduješ kondici, spálíš nějakou energii, budeš mít ze sebe lepší pocit, líp se bude spát. To dáš! :hug:

Kožní jí dala jen kortikoidy. Koupu ve vločkách, mažu vším možným, brrr.Ruce jsem už zkoušela zavazovat, jenže ona se vzteká:-(

Jo, začnu i s desetiminutovkami:-)

@Jana525 píše:
@Renatt za dva roky 25 kilo a rok uz si to udrzuji. Ja osobvne, kdyz se nevyspim 8 hodin, tak moje telo je okamzite ve stresu a vse ulozi. To byl taky duvod, proc jsem pri kojeni strasne nabrala, malo spanku a malo jidla

Tak to jsi dobrá, kolem 40tky tak zhubnout. Taky jsem v tomto věku a myslím, že už se mi to nikdy nepodaří, ale MUSÍ!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
23.2.16 11:05

@Renatt No jo, klasická „léčba“. :roll: Taky jsem vyrůstala na kortikoidech… ještěže s nimi mamka šetřila, jinak by mi z té kůže nic nezůstalo. Ulevujou jí aspoň? Nebo se drbe i po nich? Nějakou vylučující dietu na nejběžnější alergeny (mléko, lepek) jsi zkusila?

S tím vztekáním - na mě prý platilo, že když jsem se nechala obvázat klidně, že mi přečetla pohádku. Ono to asi i dobře pomáhalo s tím, abych se soustředila na něco jiného, než na to svědění. Ale naštěstí si tenhle mumifikovaný spánek nepamatuji :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
23.2.16 11:21

@entropy napíšu SZ ať to tu nezahlcujeme:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
23.2.16 11:39
@Renatt píše:
@entropy napíšu SZ ať to tu nezahlcujeme:-)
:palec: Správně!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková