Veganství - rady a zkušenosti

52
23.2.16 17:54

veganství - rady a zkušenosti

Ahoj :mavam:
holky, marně tu hledám nějakou pořádnou diskuzi na téma VEGANSTVÍ. Je tu některá z vás veganka? máte s tím zkušenosti? Nebo nějaké rady do začátků?
ráda bych začala :)

děkuju předem! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
691
23.2.16 18:05
@Annl píše:
Ahoj :mavam:
holky, marně tu hledám nějakou pořádnou diskuzi na téma VEGANSTVÍ. Je tu některá z vás veganka? máte s tím zkušenosti? Nebo nějaké rady do začátků?
ráda bych začala :)děkuju předem! ;)

ahoj,

Ja byla dlouho veganem, ted jsem spis vegetarian (i kdyz vajicka nejim a omezuji jonzumaci mleka- nejim treba jogurty, ruzne pomazanky atd. ) hlavne knuli pohodlnosti doma. Vegetarianske jidlo ji i manzel a nemusime si varit oddelene, na druhou stranu i on si zvykl bezne pouzivat sojovou smetanu a delat bramboraky a palacinky bez vajicek, takze je to tak napul. A do zacatku doporucuju prostudovat nejake stranky, abys vedela co je nutne ve strave nezanedbat, abys mela dost vapniku, zeleza apod. Kup si taky nejakou kucharku treba kucharka ze svatojanu je fajn a ma i facebook s recepty. Je to celkem zabava zkouset recepty a spoustu veci je dobre dostupnych i v beznych supermarketech nebo dm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
23.2.16 18:32

@blama1 Nejsem vegan, ale nahlídla jsem ze zvědavosti-hrozně ráda zkouším nové recepty. Hrozně by mě zajímalo jak děláš palačinky a bramboráky bez vajíček. Já na palačinky používám pohankovou mouku-jde to i jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
23.2.16 18:39
@baaruunkaa píše:
@blama1 Nejsem vegan, ale nahlídla jsem ze zvědavosti-hrozně ráda zkouším nové recepty. Hrozně by mě zajímalo jak děláš palačinky a bramboráky bez vajíček. Já na palačinky používám pohankovou mouku-jde to i jinak?

Hele zadnej specialni recept nemam. Proste vajicka vynecham. Do bramboraku pridavame nasekane vlocky a z nastrouhanych brambor trochu vymackavam vodu. Palacinky jsou trochu min rolovatelne, vic takove plackoidni, ale dobre. Jinak prodava se Hraška, takova smes a tou se da nahradit vajicko. Delaji slanou verzi na obalovani, ta je moc dobra a sladkou do sladkych jidel, tak by mozna sla do tech palacinek taky pouzit, ale nezkousela jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.2.16 18:42

:dance: Rada do začátku je hlídat si živiny, já měla z kraje problém s bílkovinami, ale časem jsem se naučila, která potravina toho má kolik a jde to bez problémů. Jinak doporučuji na Facebooku skupiny Veganská DIY kuchařka a Vegan CZ SK, jestli tam ještě nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
23.2.16 18:43

@blama1 Děkuji za radu, já právě dávala pohankovou mouku, že udělá takovou slizkou směs-nevím jak jinak to nazvat :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
23.2.16 20:41

Vitamin B12

Ja jim „skorovegansky“ asi rok. Nejim mleko a vyrobky z nej, vajicka vyjimecne a tak jednou tydne si dam rybu. Navic jsem bezlepkar. A fakt si to nemohu vynachvalit, citim se lepe psychicky i fyzicky. Nejradsi bych s zivocisnyma produktama skoncila uplne, ale bojim se nedostatku vitamini B12. Doplnujete ho nejak holky veganky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.2.16 20:43
@Anys29 píše:
Ja jim „skorovegansky“ asi rok. Nejim mleko a vyrobky z nej, vajicka vyjimecne a tak jednou tydne si dam rybu. Navic jsem bezlepkar. A fakt si to nemohu vynachvalit, citim se lepe psychicky i fyzicky. Nejradsi bych s zivocisnyma produktama skoncila uplne, ale bojim se nedostatku vitamini B12. Doplnujete ho nejak holky veganky?

Jednou za rok si koupím balení, to jako lajdák vyzobu a nijak se tím netrápím. Popravdě neznám nikoho, kdo by to bral opravdu poctivě a pravidelně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
23.2.16 21:32

@radkka A mas nejakej konkretni doplnek? Slysela jsem i o tom, ze se da chodit na injekce, nemas s tim nejakou zkusenost? Cetla jsem takovy odstrasujici pripad, kdy makrobioticka mela tak malo b12,ze malem umrela. Brrr.Tak proto aspon ty ryby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.2.16 21:35
@Anys29 píše:
@radkka A mas nejakej konkretni doplnek? Slysela jsem i o tom, ze se da chodit na injekce, nemas s tim nejakou zkusenost? Cetla jsem takovy odstrasujici pripad, kdy makrobioticka mela tak malo b12,ze malem umrela. Brrr.Tak proto aspon ty ryby.

Veg 12 nebo jak se to jmenuje. Fakt, jo? O ničem takovém jsem nečetla, asi bych měla, abych k tomu přestala být tak laxní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
24.2.16 07:18
@Anys29 píše:
@radkka A mas nejakej konkretni doplnek? Slysela jsem i o tom, ze se da chodit na injekce, nemas s tim nejakou zkusenost? Cetla jsem takovy odstrasujici pripad, kdy makrobioticka mela tak malo b12,ze malem umrela. Brrr.Tak proto aspon ty ryby.

Taky jsem jedla ty veg jako radkka, ale ted jsem koukala, ze maji i v dm nejake vitaminy pro vegetariany a vegany, tak muzes mrknout. Tam asi bude taky B12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
24.2.16 07:21

@radkka Az budu na normalnim kompu, poslu ti na ten clanek odkaz. Ono si telo nejaky vitamin vytvori, ale nikdo nevi kolik a jak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
24.2.16 07:23

@blama1 Diky za tip! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.2.16 09:53
@blama1 píše:
Taky jsem jedla ty veg jako radkka, ale ted jsem koukala, ze maji i v dm nejake vitaminy pro vegetariany a vegany, tak muzes mrknout. Tam asi bude taky B12.

To mi také někdo říkal, myslím, že tam B12 je :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
24.2.16 10:48

Ještě je dobré si koupit silnější deodorant na záchod :-) Ale na to přijdeš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková