Veganství - rady a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3372
1.2.17 14:23

Leonardo Da Vinci 46
italský renesanční umělec 1452 – 1519 „V mládí jsem se zřekl jedení masa a přijde ještě den, že lidé mně podobní se budou na zabíjení zvířat dívat tak, jako se dnes dívají na zabíjení lidí.“

PS: také mě příjde, že šetření zvířat stoupá a vypadá to, že slova pána Da Vinciho se začínají vyplňovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
1.2.17 15:32
@SlečnaDahlia píše:
Zkus být upřímná sama k sobě (nemusíš být k nám) a odpovědět si na otázku, jestli ti ve skutečnosti opravdu tak vadí ti vlezlí vegani, co na tebe vyskakují zpoza každého rohu a dávají ti nevyžádané přednášky. Jestli tě ve skutečnosti náhodou nežere to, že ti říkají pravdu, která se nepříjemně poslouchá. Což je pochopitelné.

to je dost možné že to tak berou oni, že si myslí že mě přemluví, ale já moc dobře vím co se děje a nevadí mi jíst maso, takže mi nevadí že zabíjí zvířata kvůli jídlu ani že piju kravské mléko

• Citovat
  • Upravit
1097
2.4.17 20:43
@Doe_Jane píše:
to je dost možné že to tak berou oni, že si myslí že mě přemluví, ale já moc dobře vím co se děje a nevadí mi jíst maso, takže mi nevadí že zabíjí zvířata kvůli jídlu ani že piju kravské mléko

Boze, jak hodne debilnich nazoru, a jak masozravci brani sve „pravo“jist mrtvoly.Byla by potreba provest takove na jatka a dat moznost videt a zabit to zvire.
My, lide, proc si myslime, ze jsme na vrcholu vseho a muzem si drzet v koncetrakach zvirata, znasilnovat je, odebirat jim novoroene deti, trhat jim pohlavni organy, mucit a nakonec nelitostne zabit? Proc mysli kazdy masozravec, ze to muze, ma pravo na to? Ano, je to tva volba, ale myslim, hodne nezrala.Je to kazdeho vec, odpovedny za sebe kazdy osobne.
Jinak ohledne B12,nechtelo se mi prekladat, tak snad se da pochopit z prekladatele gogle
Vitaminy B12, B6, E, F, K, H. Za normálních podmínek, nedostatek těchto vitaminů je vzácný. B12 se nachází v maso, ryby, mléko / mléčné výrobky, a je také syntetizován střevní mikroflóry zdravých (jedlíci masa nechat zlomené) a je uložen v játrech. Zbytek z výše uvedených vitamínů jsou z větší části jsou v zárodků pšenice a fazole, žitný chléb, mrkev, zelí, vejce, játra, ryby, ale ne v mase. To znamená, že v těle není příliš dokončit svůj zdroj pro tyto typy vitamínů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
2.4.17 20:47

@toooja mě to hrozně baví jak se na mě nějaký vegan začne vztekat :mrgreen: mi je to fakt jedno jak se s těmi zvířaty zachází, pro mě jsou jen pro maso, nevidím tvorečka co má city, ale steak ;) kdybych to měla řešit tak se zbláááááázním

• Citovat
  • Upravit
1097
2.4.17 20:50

To je tva volba. Nejsem ja ani nikdo jiny za tebe zodpovedny. Skoda, ze jsou taci lide, ktere nemaji city.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
2.4.17 21:07
@toooja píše:
To je tva volba. Nejsem ja ani nikdo jiny za tebe zodpovedny. Skoda, ze jsou taci lide, ktere nemaji city.

nevím kolik je vegetariánů/veganů a kolik masožravců ale myslím, že nás „bez citu“ je velká převaha :think:

• Citovat
  • Upravit
5803
2.4.17 21:12

Ja city mam a přesto maso jim. Nejim ho denně. Nicméně mi vadí, jak se se zvířaty zachází. Meli by to dělat trochu humanneji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.4.17 21:53

Kdyby chtěl pánbu / osud / příroda mít z člověka vegana

nadělil by mu mnohem více stoliček, úplně jinej chrup, 4 žaludky a dvakrát tak dlouhá střeva jak má
a zcela jinou skladbu střevních enzymů než má

pes a liška jsou masožravci

člověk je všežravec

kravka býložravec

prostě to tak je

pokud vegani apelují na city, proč ne, emoce můžou zkusit použít jako argument / ano, bejvaj s tím občas otravní /

pokud začnou hlásat, jak se dá z veganské stravy získat tzv všechno…nedá, nebo dá…ale dost těžce, ale bejvá nedostatek, ano vegani skutečně mívaj nedostatek železa, nedostatek B 12, i jiné deficity…únavové stavy, chudokrevnost

pokud začnou do veganství nutit své děti, tak jim mohou ublížit, rostoucí dítě ještě více potřebuje pestrou stravu včetně živočišních produktů…nejen proto aby bylo chytré / tvorba obalů vláken nerv. buněk, vývoj mozku / ale i pro zdravé kosti…imunitu…a vůbec

až bude trpět na starší kolena ostoeporosou, tak svým rodičům nepoděkuje…pravda, ti už u toho nebudou

pokud začnou do veganství nutit dokonce svého psa, měl by jim pes být odebrán, protože to už je psychická porucha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
2.4.17 22:05
@Moniňoň píše:
Ja city mam a přesto maso jim. Nejim ho denně. Nicméně mi vadí, jak se se zvířaty zachází. Meli by to dělat trochu humanneji

asi tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5803
2.4.17 22:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
3.4.17 09:31

Pokud lidstvo chce ale nadale prosperovat na Zemi, budoucnoust je ale ne s masozerstvim, ale ovoce, zelenina. Z ekologickych duvodu aspon:na vypestovani 1 kg psenice je potreba 60 l vody a na 1 kg masa, odchov tohoto zvirete,–1300-3000 l.
Noviny „New York Post“ kdysi opublikoval článek, kde se diskutovalo o otřesném výdaje vody na velke americke drůbeží farmě. Byo to 400.000 m3 vody za den. Toto množství je dostatečné k zajištění vody pro celé město s počtem obyvatel 25.000 lidí.
Výpočty vědců ukazují, ze chov zvířat za účelem získání masa -proteinu, nedává smysl. Kolik bílkovin (ve své čisté formě), tak můžete ziskat na hektar půdy? Zde jsou čísla. Zelenina v experimentu 7 tun proteinu a nejvyšší kvalita -vojtěška 3 t, sója v průměru 600 kg, 360 kg kukuřice, pšenice 200 kg. A krmit plodinou z tohoto 1 ha zvířat-lze dostat pouze 110 kg mléčného proteinu, nebo 50-60 kg masa -proteinů. Tak to je docela jasné, jak říkají vědci, že s růstem světové populace, je nehospodárné využívání půdy jako chov hospodářskych zvířat na maso, a může být zachována pouze u těch lidí, kteří si přejí zůstat divochy.
Dala jsem to do google prekladac, takze sorry, kdyby neco spatne.Ale smysl jasny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
3.4.17 11:01

Odezi ke zdi. Tyrani zvirat bna jatkach je desne a nemeli bychom se k tomu stavet zady, ale jedina odpoved na to preci neni veganstvi. A zivocisnou bilkovinu potrebujeme (pokud nechceme venovat veskery cas konstrukci bizardniho jidelnicku, ktery nam vse nahradi, ale rozhodne neni prirozeny natoz ekologicky a neni trvale drzitelny pro cely svet), ale opravdu jime masa moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
3.4.17 11:04

@toooja sladkou cistou vodu z Norska do Afriky nedostanes. Maso spis. Proc by se nemohla vice vyuzivat tam, kde ji je dostatek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
3.4.17 11:45
@Pudloslava píše:
Odezi ke zdi. Tyrani zvirat bna jatkach je desne a nemeli bychom se k tomu stavet zady, ale jedina odpoved na to preci neni veganstvi. A zivocisnou bilkovinu potrebujeme (pokud nechceme venovat veskery cas konstrukci bizardniho jidelnicku, ktery nam vse nahradi, ale rozhodne neni prirozeny natoz ekologicky a neni trvale drzitelny pro cely svet), ale opravdu jime masa moc.

Maso neni nezbytne pro nas zivot.Je to opravdu nahraditelne.Maso je mrtva bilkovina, cizi nasemu telu.Je velmi slozite rozlozitelna v organizmu.Mimo to, nase telo potrebuje zanedbatelne mnozstvi bilkovin na den, a my, konzumai masa, presahujeme tu normu az az.
ale nekdo je zraly na vyrazeni masa z jidelnicku, a nekdo neni. A nemelo by to byt duvodem k hadkam. KAzdy si at zije, jak to vidi.
Zde uz nekdo psal, ze je to ted modni-veganstvi,vegetarianstvi.Ja nemyslim, ze to je moda. Proste vice lidi uz se zacinaji uvedomovat veci kolem a stavaji o stupinek vys ve svem duchovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
3.4.17 11:50
@toooja píše:
Maso neni nezbytne pro nas zivot.Je to opravdu nahraditelne.Maso je mrtva bilkovina, cizi nasemu telu.Je velmi slozite rozlozitelna v organizmu.Mimo to, nase telo potrebuje zanedbatelne mnozstvi bilkovin na den, a my, konzumai masa, presahujeme tu normu az az.
ale nekdo je zraly na vyrazeni masa z jidelnicku, a nekdo neni. A nemelo by to byt duvodem k hadkam. KAzdy si at zije, jak to vidi.
Zde uz nekdo psal, ze je to ted modni-veganstvi,vegetarianstvi.Ja nemyslim, ze to je moda. Proste vice lidi uz se zacinaji uvedomovat veci kolem a stavaji o stupinek vys ve svem duchovnu.

zivocisna bilkovina je nahraditelna za cenu usili, ktere neni prirozene. POkud nemam zavazne duvody, proc nemohu maso konzumovat, je lepsi venovat se jinym hodnotnejsim vecem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková